Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Ολυμπιακό, από την Ξάνθη!

Το ματς με την ΑΕΚ είχε υψηλό βαθμό δυσκολίας, αλλά αυτό που έρχεται με τη Ξάνθη είναι ακόμα πιο ζόρικο και επικίνδυνο για την ομάδα του Πειραιά. Οι λόγοι που το κάνουν πιο δύσκολο και από αυτό με την ΑΕΚ.

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Ολυμπιακό, από την Ξάνθη!

Με την ΑΕΚ το ματς είχε τις δικές του ιδιαιτερότητες και στον Πειραιά γνώριζαν πως θα ήταν δύσκολο έτσι κι αλλιώς. Πάντα αυτά τα ματς κρύβουν παγίδες και έχουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς, όμως, στο "Γ. Καραϊσκάκης" έχουν δείξει πως γίνονται ακόμα πιο ισχυροί.

Για τον Ολυμπιακό πέρασε μία δύσκολη εβδομάδα στην οποία η ομάδα του Πειραιά αντεπεξήλθε στα ματς του πρωταθλήματος, ενώ είχε αρκετά καλή παρουσία και στο παιχνίδι με τη Μπάγερν Μονάχου. Όλα αυτά, ωστόσο έχουν περάσει στην ιστορία. Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν μπροστά τους μία πολύ σημαντική αναμέτρηση και το ευχάριστο γι' αυτούς είναι πως έχουν αρκετές ημέρες για να προετοιμαστούν.

Βέβαια το ματς με τη Ξάνθη είναι ίσως πιο δύσκολο και από αυτό με την ΑΕΚ. Οι λόγοι είναι πολλοί και διάφοροι. Ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με τους "κιτρινόμαυρους" είδε τον Πορτογάλο διαιτητή να τον αντιμετωπίζει εχθρικά. Ούτε καν τον Τσιντώτα στο τελευταίο λεπτό του αγώνα δεν απέβαλλε αν και είχαν κριθεί τα πάντα τότε. Ο Σόουζα επέτρεψε το σκληρό παιχνίδι, δεν έβγαλε κάρτες στους παίκτες της ΑΕΚ και η ανοχή είναι κάτι που έχει συμβεί και σε άλλα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος.

Τον Ολυμπιακό τον περιμένει ένα σκληρό και δύσκολο παιχνίδι. Οι ποδοσφαιριστές της Ξάνθης δεν πρόκειται να χαριστούν στους "ερυθρόλευκους" όπως δεν τους έχει χαριστεί κανένας μέχρι τώρα. Ο αγώνας της Θράκης θα θυμίζει ντέρμπι και τέτοιες θα είναι οι συνθήκες του.

Κρατήστε επίσης ότι ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου της Ξάνθης δεν είναι και ο καλύτερος δυνατός. Δεν είναι όπως ήταν της Λάρισας, αλλά δεν είναι και σαν του Καραϊσκάκης. Επομένως οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για μία… μάχη υπό αντίξοες συνθήκες.

Μη ξεχνάμε πως πέρσι ο Ολυμπιακός είχε αφήσει στο γήπεδο της Ξάνθης δύο βαθμούς. Πρόκειται για το περίφημο ματς που δεν είχαν δοθεί τα πέναλτι σε Σισέ και Τοροσίδη από τον ρέφερι, Τζήλο. Οι Πειραιώτες είχαν χάσει δύο βαθμούς στα Πηγάδια και απομακρύνθηκαν κι άλλο από την κορυφή. Στη Θράκη τον Ολυμπιακό τον περιμένει ένα τρομερά δύσκολο και ζόρικο παιχνίδι με συνθήκες που δεν είναι με το μέρος του και δεν είναι ούτε με το μέρος μίας ομάδας που παίζει ποδόσφαιρο. Είναι θετικό ότι ο Ολυμπιακός θα έχει τον κόσμο του (αν δεν υπάρξει κάποια απαγόρευση εντός της εβδομάδας), διότι σε ματς ειδικών συνθηκών η παρουσία οπαδών βοηθάει.

Πάντως τα δύσκολα δεν πέρασαν για τον Ολυμπιακό. Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν για την ομάδα του Πειραιά με το ταξίδι στη Ξάνθη. Ακόμα μία σημαντική παράμετρος του αγώνα της Θράκης είναι πως ο Ολυμπιακός την Τρίτη "πετάει" για το Μόναχο και το ματς με τη Μπάγερν.