O φαφλατάς Βράνιες και ο «σιωπηλός» Καμαρά

O Κώστας Χαλέμος αναλύει στο ΦΩΣ τα όσα έγιναν στην 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

O φαφλατάς Βράνιες και ο «σιωπηλός» Καμαρά

Ο Μαντί Kαμαρά δεν είναι πια βασικός όπως πέρσι που είχε 24 συμμετοχές. Φέτος δύσκολα βλέπει 11αδα, αυτό με την ΑΕΚ ήταν μόλις το τέταρτο 90λεπτο του στο πρωτάθλημα. Προσπαθεί να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη του Μαρτίνς και με εμφανίσεις σαν τη χτεσινή, είναι σίγουρο ότι πολύ σύντομα θα τα καταφέρει.

Χάρη στο δικό του γκολ ο Ολυμπιακός κλείδωσε τη νίκη στο 77΄. Και να μη σκόραρε όμως, πάλι η συμβολή του στην κατάκτησή της θα ήταν μεγάλη. Με την απόδοσή του είχε πετύχει να «στύψει» τους αντιπάλους του σαν λεμονόκουπες στο τερέν.

Είχαν περάσει σχεδόν πέντε μήνες από τη τελευταία φορά που γεύτηκε τη χαρά του γκολ (στις 5/5/19 στον αγώνα με τη Λάρισα. Αλλά η μακροχρόνια αποχή ουδόλως επηρέασε την σκοπευτική του δεινότητα. Στη φάση του γκολ ο Καμαρά αποδείχθηκε καλύτερος σκοπευτής και από τον… Ελ Αραμπί.

Ο Καμαρά αποτελεί το αντίθετο παράδειγμα από τον Όγκιεν Βράνιες. Σιωπηλός δουλευτής ο Αφρικανός, φαφλατάς γκαφατζής ο Βόσνιος. Το μόνο που κατάφερε με τις μαγκιές που έκανε μεσοβδόμαδα στο πάρτι γενεθλίων ήταν δώσει έξτρα κίνητρο στους ερυθρόλευκους και να φανατίσει την εξέδρα. Δεν είχε ακούσει για την παροιμία που λέει «πριν μιλήσεις, βούτα τη γλώσσα στο μυαλό σου».

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να «καθαρίσει» από το πρώτο ημίχρονο το ματς, αν ο Πορτογάλος διαιτητής με τη σύσταση αλλά όχι απόφαση του VAR δεν ακύρωνε το γκολ του Ελ Αραμπί για «χέρι» του Γκιγιέρμε σε εναέρια μονομαχία του με τον Ολιβέιρα… Και η αλήθεια είναι ότι ήθελε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να διακρίνει διακρίνει παράβαση στη φάση…

Τέλος πάντων, ο Ολυμπιακός με τη νίκη του αυτή ξέφυγε 8 βαθμούς από την ΑΕΚ, ουσιαστικά την έβαλε στο περιθώριο της μάχης για τον τίτλο, όπου έχει μοναδικό- κατά τα φαινόμενα αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

Tα ρολόγια πήγαν μια ώρα πίσω, ο ΠΑΟΚ έκανε ένα βήμα μπροστά με τη νίκη του 2-0 στο Βόλο απέναντι στη νεοφώτιστη ομάδα που παρατάχθηκε μισή ένεκα οι έξι δανεικοί –από τον Δικέφαλο- ποδοσφαιριστές Μυστακίδης, Μελίσσας, Διαμαντής, Μπαλογιάννης, Λύρατζης και Τσαούσης απείχαν του αγώνα, κάτι που όπως αποκάλυψε ο τεχνικός του Βόλου, Χουάν Φεράντο το έμαθε δυο 24ώρα πριν από τη «σέντρα».

Κατόπιν τούτου η μάχη (;) αποδείχθηκε άνιση ενώ εξ οικείων προήλθαν τα βέλη, δεδομένου ότι πρωταγωνιστής της ήταν ένας παίκτης-γέννημα θρέμμα Βολιώτης, το σπίτι του μάλιστα πέντε λεπτά από το Πανθεσσαλικό, ο Δημήτρης Λημνιός, που σκόραρε κι έδωσε ασίστ. Σημειώνοντας ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ πέρασε χωρίς καν να βρέξει τα μπατζάκια του το βολιώτικο ποτάμι.

Ο ΟΦΗ συνέχισε την… τρέλα του. Κατέβαλε και την σκληροτράχηλη εκτός έδρας Ξάνθη (μη ξεχνάμε τις νίκες της επί Παναθηναϊκού και ΑΕΚ) με 2-0 και ανέβηκε μόνος στην τρίτη θέση… Αυτή τη φορά δεν νίκησε με την επίθεσή του που είναι η δεύτερη καλύτερη στο πρωτάθλημα (17 γκολ) αλλά με την άμυνα του, που κράτησε το μηδέν για πρώτη φορά στις 8 αγωνιστικές.

Πήρε φόρα ο Άρης με τον Ένινγκ στον πάγκο. Το 2-0 επί του Παναιτωλικού σφράγισε τη δεύτερη νίκη του Γερμανού σε ισάριθμους αγώνες. Τρία γκολ έχει πανηγυρίσει ο Γερμανός και τα τρία είναι με πέναλτι.

Η ΑΕΛ (2-1 στο ΟΑΚΑ) έκανε ακόμη πιο μεγάλη τη μιζέρια του Παναθηναϊκού ο οποίος κατρακύλησε στην 10η θέση της βαθμολογίας. Μετά τον Νταμπίζα και ο Δώνης δεν θα πρέπει να αισθάνεται καλά. Αδύνατο να συγκρατήσει τα νεύρα του και τα βάζει πλέον και με τους οπαδούς της ομάδας του.

Η ώρα μπορεί να άλλαξε αλλά η μοίρα του Πανιώνιου διόλου. Κάθε αγωνιστική, κι ένα καρφί στο φέρετρο. Ο Ατρόμητος δεν τον λυπήθηκε (4-0). Ο θάνατος σου η ζωή μου. Κι αυτός μόλις τη δεύτερη νίκη του έκανε, ένα μήνα μετά την πρώτη…