Πρώτα βγαίνει η ψυχή, μετά το χούι

Η ποδοσφαιρική αφέλεια δεν είναι εύκολο να εξαλειφθεί από μια ομάδα. Το κατάλαβε αυτό και ο Μίχαελ Ένινγκ στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα του Άρη με τον Παναιτωλικό, ωστόσο ευτυχώς για τους κίτρινους είχε προηγηθεί η συνέχεια του… κυνισμού της Ξάνθης.

Πρώτα βγαίνει η ψυχή, μετά το χούι

Ο Άρης δεν έθελξε με την απόδοσή του χθες στο Κλεάνθης Βικελίδης. Προσπάθησε να παίξει πιο δημιουργικό ποδόσφαιρο σε σχέση με τα Πηγάδια μια βδομάδα πριν, το κατάφερε εν μέρει, αλλά εμφάνισε και σημάδια της προ Ένινγκ περιόδου στο δεύτερο ημίχρονο, για να υπενθυμίσει σε όλους ότι χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά, για να αλλάξει η νοοτροπία.

Το βασικό ζητούμενο ήταν οι τρεις βαθμοί. Αυτοί κατακτήθηκαν και μέσα σε μια βδομάδα, υπό την καθοδήγηση του Γερμανού, ο Άρης έχει περισσότερους βαθμούς από όσους είχε μαζέψει από τον Αύγουστο!

Οι κίτρινοι οφείλουν να συνεχίσουν να είναι κυνικοί και όχι αφελείς. Μέσα σε μια βδομάδα μπήκαν και πάλι σε τροχιά πλέι οφ, το πρόγραμμα που ακολουθεί τους δίνει τη δυνατότητα να διευρύνουν το σερί τους, αρκεί να έχουν όλοι το μυαλό μέσα στο κεφάλι και να γίνουν εκτός από (ακόμα περισσότερο) κυνικοί και πιο αποτελεσματικοί μέσα στο γήπεδο.

Η επιπολαιότητα του στοίχισε εύκολους βαθμούς στα πρώτα πέντε παιχνίδια και αυτούς τους βαθμούς πρέπει να τους βρει σε δύσκολους αγώνες προσεχώς, διότι όπως διαμορφώνεται το πρωτάθλημα ο Άρης θα παλέψει για μια θέση στα πλέι οφ με ομάδες που δεν έχασαν μέσα στο Κλεάνθης Βικελίδης (ΟΦΗ, Λάρισα). Αν συνυπολογίσει κανείς ότι οι αγωνιστικές (της κανονικής διάρκειας) είναι λιγότερες φέτος, δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί ότι περιορίζονται τα περιθώρια για “γκέλες”. Δυστυχώς, ο Άρης τις έκανε μαζεμένες το ξεκίνημα…