Τι είπε ο Μαρτίνς για τον Βράνιες

Ευχαριστημένος από την εμφάνιση του Ολυμπιακού κόντρα στην ΑΕΚ έμεινε ο Πέδρο Μαρτίνς. 

Τι είπε ο Μαρτίνς για τον Βράνιες

Ο Πέδρο Μαρτίνς δήλωσε ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του στη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ και τόνισε πως η εμφάνιση των «ερυθρόλευκων» ήταν η καλύτερη μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Πού κρίθηκε το παιχνίδι; Ήταν κομβικό το σημείο της ακύρωσης του γκολ στο 26’ με το VAR;

«Δεν μου αρέσει να μιλάω για τη διαιτησία. Τα λάθη είναι μέρος του παιχνιδιού. Σε ένα ματς μπορούν να συμβούν διάφορα πράγματα, αλλά δεν θα σταθώ. Συγχαρητήρια στην ομάδα μου για την άψογη συμπεριφορά σήμερα. Ήμασταν η καλύτερη ομάδα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Ήμασταν η ομάδα που έπαιρνε τις πρωτοβουλίες, που έπαιρνε τις πρώτες, τις δεύτερες και τρίτες μπάλες. Θέλαμε να είμαστε επιθετικοί απέναντι σε μία ομάδα που έκανε πολλά φάουλ. Αυτό ήθελε να κάνει η ΑΕΚ. Αξίζαμε τη νίκη, συγχαρητήρια στους παίκτες μας γιατί καταφέραμε να είμαστε ανώτεροι».

Η ΑΕΚ βρίσκεται στο -8 από την κορυφή. Μπορεί να είμαστε ακόμα στην 8η αγωνιστική και να έχουμε μπροστά μας και τα πλέι οφ, αλλά θεωρείτε ότι θα είναι μία κούρσα για δύο πλέον η μάχη του τίτλου;

«Όχι, δεν συμφωνώ. Το πρωτάθλημα θα κριθεί ανάμεσα σε τρεις διεκδικητές. Η ΑΕΚ πρέπει να συμπεριληφθεί στους διεκδικητές του τίτλου. Εμείς δώσαμε μία καλή απάντηση γιατί μετά από ένα δύσκολο πρόγραμμα και μετά από τόσους πολλούς αγώνες σήμερα, έδειξε ότι είμαστε ικανοί να είμαστε ανταγωνιστικοί, να τρέχουμε για 90 λεπτά και να διεκδικούμε το αποτέλεσμα. Αυτό δείχνει τη δική μας θέση ως προς τη μάχη του τίτλου. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Η ΕΚ όμως πιστεύω ότι μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα εώς το τέλος».

Πιστεύετε ότι ήταν η πιο μάγκικη νίκη; Ο κ. Κωστένογλου είπε ότι δεν άξιζε να χάσει και πώς έπαιξε καλύτερα.

«Πιστεύω ότι κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι στο πρωτάθλημα. Είχαμε τον έλεγχο απέναντι σε μία ομάδα που είναι καλή και ποιοτική. Ήμασταν εκείνοι που διεκδικήσαμε τη νίκη, εμείς το διεκδικήσαμε περισσότερο το γκολ και δεν αφήσαμε στον αντίπαλο να μας απειλήσει ιδιαίτερα. Ως προς το δεύτερο ερώτημά σας, σέβομαι την άποψη του αντίπαλου προπονητή, αλλά η δική μου είναι τελείως διαφορετική».

Ήταν ένα ντέρμπι, αλλά πριν από το ματς ένα κορίτσι ένωσε τις δύο ομάδες. Πώς σχολιάζετε την ενέργεια του Ολυμπιακού;

«Οι διαφορές υπάρχουν στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά είναι πολύ σημαντικό να γίνονται τέτοιες δράσεις. Αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να ενώσουν τις ομάδες. Οι παίκτες των ομάδων γίνονται παράδειγμα και να χρησιμοποιούμε το ποδόσφαιρο για να βλέπουμε τέτοιες στιγμές».

Στις αρχές της εβδομάδας έγινε ένα περιστατικό με τον Βράνιες που τοποθετήθηκε επίσημα και η ΑΕΚ. Ήταν ένα έξτρα κίνητρο για τους παίκτες σας;

«Καταλαβαίνω ότι υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα ανάμεσα και στους ποδοσφαιριστές. Η δουλειά μου κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ήταν να κρατήσουμε τη συγκέντρωση στην προετοιμασία του αγώνα. Αυτό έγινε πραγματικότητα. Οι παίκτες ήταν 100% συγκεντρωμένοι ακόμα και στις στιγμές με τη διαιτησία που θα μπορούσαμε να χάσουμε τη συγκέντρωσή μας. Με την απόδοσή μας δώσαμε την απάντηση στον αγωνιστικό χώρο, γιατί σημασία έχει στο τέλος τι γίνεται στο χορτάρι».

Θα θέλαμε το σχόλιό σας για τον κόσμο;

«Ακόμα μία φορά φανταστικοί. Έχω εξαντλήσει το λεξιλόγιό μου».

Μεγάλη διαφορά σε σχέση με πέρσι είναι η άμυνα. Είναι ένα στοιχείο που φέρνει τον Ολυμπιακό πρώτο αυτή τη στιγμή;

«Δεν είναι μόνο αυτό. Είναι περισσότερα τα πράγματα που κάνουν τη διαφορά. Είμαστε πιο σταθεροί φέτος, γιατί έχουμε δουλέψει μαζί σε αντίθεση με πέρσι που ήμουν νέος προπονητής. Νομίζω φέτος ότι τα έχουμε κατακτήσει. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε με τον ίδιο τρόπο. Έχουμε εμπειρία και νομίζω ότι η σταθερότητα μας στο παιχνίδι είναι αυτή που κάνει τη διαφορά. Πέρσι δημιουργούσαμε ευκαιρίες και δεν τις τελειώναμε. Φέτος είμαστε πιο ώριμοι και μπορούμε να διαχειριστούμε το οποιοδήποτε ρίσκο που παίρνουμε».

Το VAR έτσι όπως το βλέπουμε στην Ελλάδα, θα βοηθήσει το ποδόσφαιρο;

«Το VAR είναι φανταστική ανακάλυψη και μπορεί να βοηθήσει το ποδόσφαιρο. Σε όλα τα πράγματα πρέπει να γίνεται σωστή χρήση».

Θα θέλαμε να μας πείτε τη συνταγή ως προς τη μετάβασή σας από το Τσάμπιονς Λιγκ στους αγώνες πρωταθλήματος.

«Από την αρχή ξέραμε τους στόχους μας. Αυτό το πετυχαίνουμε με καθημερινή δουλειά. Αυτή είναι η απάντηση..»