H πνευματική προετοιμασία του Μαρτίνς για ΑΕΚ

Πολύ ήρεμος ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Κανένα άγχος στον Ρέντη που δεν θύμιζε σε τίποτα την πίεση που υπήρχε αμέσως μετά την ήττα στο Βελιγράδι.

H πνευματική προετοιμασία του Μαρτίνς για ΑΕΚ

Για τον Ολυμπιακό είναι σημαντικό το παιχνίδι με την ΑΕΚ για δύο λόγους: Πρώτον, για να στείλει την «Ένωση» στο -8 από την κορυφή και δεύτερον, για να διατηρηθεί στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα, στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα προς… ΠΑΟΚ μεριά.

Μεσοβδόμαδα οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν από την Μπάγερν Μονάχου. Να θυμίσουμε ότι πριν από τρεις εβδομάδες ο Ολυμπιακός είχε γνωρίσει ήττα – σοκ στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα και υπήρχε πίεση στον Ρέντη για διπλό στο «Κλ. Βικελίδης».

Κάνοντας μία σύγκριση της κατάστασης που επικρατούσε πριν από 20 μέρες σε σχέση με την κατάσταση που επικρατεί τώρα, είναι η μέρα με τη νύχτα. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, δεν υπήρχε περίπτωση να προκύψει κάποια αλλαγή σε περίπτωση που οι Πειραιώτες δεν έφευγαν με τη νίκη από το «σπίτι» του Άρη. Σίγουρα όμως, θα είχαν γίνει μπόλικες συζητήσεις στη διακοπή του Οκτωβρίου στο ενδεχόμενο που δεν έπαιρνε το επιθυμητό αποτέλεσμα στην Θεσσαλονίκη. Για το τι θα είχε φταίξει και τι θα έπρεπε να διορθωθεί άμεσα.

Τώρα τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Προφανώς, υπάρχει και τώρα το «πρέπει». Ο Ολυμπιακός θέλει οπωσδήποτε τη νίκη απέναντι στην ΑΕΚ. Απλώς, ο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του δεν έχουν το άγχος και την πίεση που υπήρχαν πριν από το ματς με τον Άρη. Είναι πιο απελευθερωμένοι, είναι πιο ήρεμοι και σε γενικές γραμμές νιώθουν σίγουροι για το τρίποντο σεβόμενοι φυσικά την ΑΕΚ, εφόσον εμφανιστούν σοβαροί στα 90 λεπτά του ντέρμπι.

Η διάθεση και η… ορμή που έβγαλαν στο Χαριλάου θα αποτελέσουν οδηγό για τους «ερυθρόλευκους» στο ματς με την «Ένωση». Η ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και όλα όσα τους είχε πει ο Μαρτίνς ότι «δεν θέλω να ακούσω καμία δικαιολογία περί κούρασης», ακόμα στριφογυρίζει στο μυαλό των ποδοσφαιριστών. Το συζητούν μεταξύ τους ότι τους παρουσιάζεται τεράστια ευκαιρία για να προκαλέσουν τριγμούς στα κιτρινόμαυρα αποδυτήρια, σε περίπτωση που η ΑΕΚ επιστρέψει στα Σπάτα με… μηδέν βαθμούς από το Καραϊσκάκη. Θεωρούν ότι είναι ευκαιρία η «μάχη» του πρωταθλήματος να εξελιχθεί σε κούρσα για δύο (Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ).

Πνευματικά ο Μαρτίνς έχει δώσει πολύ μεγάλο βάρος στην προετοιμασία της ομάδας του στο κομμάτι των προκλήσεων. Έχει μιλήσει με τους παίκτες του, τους έχει εξηγήσει ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα οι ποδοσφαιριστές του Κωστένογλου να πάνε το ματς στη δύναμη, στον τσαμπουκά και στις… κλοτσιές στα όρια του αντιαθλητικού. Αυτό που τους έχει ζητήσει είναι να μην «τσιμπήσουν» στις προκλήσεις. Το πρώτο βήμα έγινε με την αδιαφορία όλων στον Ρέντη στις προκλήσεις του Βράνιες στο πάρτι γενεθλίων του. Το δεύτερο και καθοριστικό περιμένει να το δει και στο χορτάρι του Καραϊσκάκη.