Φερέιρα: «Είχα την ευκαιρία να φύγω αλλά δεν το έκανα»

Στην εμφάνιση των παικτών του αλλά και των φίλων της ομάδας στάθηκε ο Αμπέλ Φερέιρα μετά τον αγώνα με τον Βόλο. 

Φερέιρα: «Είχα την ευκαιρία να φύγω αλλά δεν το έκανα»

Ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του έμεινε ο Αμπέλ Φερέιρα στην αναμέτρηση με τον Βόλο. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Πορτογάλος προπονητής δήλωσε:

Βόλος - ΠΑΟΚ 0-2 : Δημήτρη μου, Δημήτρη μου... (vids)

«Το έχω πει πολλές φορές ότι ο κόσμος είναι η ψυχή του συλλόγου και αυτό το τονίζω συνεχώς στους παίκτες μου γιατί ισχύει στον απόλυτο βαθμό. Όταν κοιτάς αυτόν τον κόσμο, σκέφτεσαι ως προπονητής ότι σου αφαιρούν τη... δουλειά πολύ απλά διότι αυτός ο κόσμος δίνει τεράστιο κίνητρο στους παίκτες και δεν χρειάζεται εγώ να τους δώσω ένα επιπλέον. Ειδικά όταν βλέπεις τόσο πολύ κόσμο όπως στο συγκεκριμένο ματς, τόσο λιγότερη δουλειά θα έχω εγώ. Ο παίκτης μπαίνοντας στο γήπεδο και βλέποντας αυτόν τον κόσμο, μπαίνει με το μαχαίρι στο στόμα. Εγώ είχα την ευκαιρία να φύγω αλλά δεν το έκανα γιατί έχω ένα όνειρο για τον ΠΑΟΚ και θέλω να το πετύχω και για αυτό δουλεύω καθημερινά και αυτή την υπόσχεση δίνω σε όλους».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ δεν είχε την ίδια ένταση στο παιχνίδι του όπως σε προηγούμενους αγώνες: «Για εμάς η πρόκληση είναι να παίζουμε επιθετικό ποδόσφαιρο. Ακόμη και όταν χάνουμε τη μπάλα να πιέζουμε για να την κερδίζουμε άμεσα. Μπορεί σε αυτό το ματς να μην είχαμε την ίδια ένταση αλλά ελέγξαμε τον ρυθμό στο παιχνίδι και για αυτό θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Αυτό που κρατώ είναι η αγωνιστική νοοτροπία των παικτών μου. Γνωρίζουν τι ζητώ, τι πρέπει να κάνουν μέσα στο γήπεδο και αυτοί είναι που δίνουν το ρυθμό. Οι ποδοσφαιριστές δίνουν αξία στο ποδόσφαιρο και χαίρομαι γιατί το ποδόσφαιρο που παίζουμε αρέσει και αυτή είναι η ουσία».

Για τη διαχείριση του ρόστερ: «Αν ρωτήσετε τον προπονητή της Μάντσεστερ Σίτι θα σας πει πως και αυτός δεν χαίρεται που αφήνει τον Σίλβα στον πάγκο. Αλλά στο ποδόσφαιρο αυτό ισχύει. Πρέπει όλοι να καταλάβουν πως το αστέρι είναι η ομάδα και όχι οι παίκτες. Χαίρομαι γιατί ο Σφιντέρσκι συναγωνίζεται τον Άκπομ που μετά την αποχώρηση του Πρίγιοβιτς ήταν βασικός ή κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με τον Ζίβκοβιτς και τον Πασχαλάκη. Αυτό είναι το κέρδος. Μέσα από τον υγιή ανταγωνισμό στις προπονήσεις η ομάδα να κερδίζει τα παιχνίδια. Και αυτό φαίνεται γιατί όλες οι προσπάθειες μας είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς».

Για τον Μαουρίσιο και τα μεταγραφικά σενάρια για τον Ζαμπά: «Θα σας πω απλά ότι το ποδόσφαιρο είναι αυτό. Αλλά είναι ξεκάθαρο πως εγώ είμαι ο προπονητής και άλλοι έχουν τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα για μεταγραφές. Στο ποδόσφαιρο όλοι αγοράζονται και όλοι πωλούνται μεταγραφικά. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι όλοι όσοι είναι στην ομάδα, να συμμετέχουν σε έναν υγιή ανταγωνισμό με στόχο μια θέση στη βασική ενδεκάδα. Κανείς δεν είναι πάνω από την ομάδα».