ΟΦΗ - Ξάνθη 2-0: Συνεχίζει ακάθεκτος!

Ψηλά στη βαθμολογία παραμένει ο ΟΦΗ, ο οποίος επικράτησε 2-0 της Ξάνθη με γκολ του Φιγκεϊρέδο και του Σεμέδο, ενώ είχε και χαμένο πέναλτι με τον Ναμπί. Συνεχίζουν ακάθεκτοι εντός έδρας οι Κρητικοί, μετρώντας "4 στα 4"!

ΟΦΗ - Ξάνθη 2-0: Συνεχίζει ακάθεκτος!

Στην τρίτη θέση της βαθμολογίας πέρασε ο ΟΦΗ και... ξεπέρασε την Ξάνθη, την οποία νίκησε 2-0 στο απόρθητο «Γεντί Κουλέ». Ήταν η τέταρτη σερί νίκη της κρητικής ομάδας στο γήπεδό της και κατακτήθηκε αυτή τη φορά δίχως το εντυπωσιακό θέαμα των προηγούμενων επιτυχιών, αλλά με στόχο την ουσία. Άλλωστε ο ΟΦΗ κράτησε αυτή τη φορά και την εστία του αλώβητη, αν και η Ξάνθη είχε δοκάρι στο τέλος.

Τα highlights του ΟΦΗ-Ξάνθη

Ο ΟΦΗ είχε την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο παρότι η οργάνωση της Ξάνθης κράτησε τους γηπεδούχους μακριά από τις μεγάλες ευκαιρίες. Κι ο Άμπαντ στέρησε το γκολ από τη... μεγαλύτερη, καθώς απέκρουσε το πέναλτι του Ναμπί στο 22'. Σωστά το έδωσε ο Βάτσιος καθώς η μπάλα βρήκε το χέρι του Κοβάσεβιτς στο τείχος, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ναμπί, όμως ο Ισπανός γκολκίπερ της Ξάνθης απέκρουσε και κράτησε το μηδέν.

Κάτι που δεν μπόρεσε να κάνει στο ξεκίνημα της επανάληψης. Στο 47' ο Ναμπί πέρασε έξοχη πάσα στον Φιγκεϊρέδο κι αφού ο Αργεντινός φορ πέρασε τον Λισγάρα σούταρε κάτω από τα πόδια του Άμπαντ για το 1-0. Οι γηπεδούχοι κράτησαν τα ηνία της αναμέτρησης, δεν απειλήθηκαν και ήταν περισσότερο απειλητικοί χωρίς να χάσουν κάποια μεγάλη ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ. Η Ξάνθη πίεσε μόνο προς το τέλος, με τη μεγαλύτερη ευκαιρία της να είναι από πάσα «δώρο» του Σωτηρίου, αλλά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σεμέδο πλάσαρε τον Άμπαντ από την μπαλιά του Νέιρα και έκλεισε το σκορ. Η Ξάνθη επέμεινε μέχρι το τέλος και στις καθυστερήσεις είχε δοκάρι με τον Ρενέλα

Μικρογραφία

ΟΦΗ-Ξάνθη 2-0

Γήπεδο: «Θ. Βαρδινογιάννης»

Σκόρερ: 47' Φιγκεϊρέδο, 90+1' Σεμέδο

Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)

Κίτρινες: 30’ Κοροβέσης, 74' Μεγιάδο, 90+4' Νάστος - 9’ Εντουάρντο, 21’ Κοβάσεβιτς, 29’ Στούρτζεον, 87' Καρασαλίδης, 90+4' Μπαριέντος

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτήριου, Μπραόυν (66' Νάστος), Μαρινάκης, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Μεγιάδο, Νέιρα, Τσιλιανίδης (71' Μάνος), Ναμπί, Σεμέδο, Φιγκεϊρέδο (81' Βαζ)

ΞΑΝΘΗ (Κίκο Ραμίρεθ): Άμπαντ, Φασίδης, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Ντίρεσταμ, Κοβάτσεβιτς (56' Μουλέν), Τερκί, Εντουάρντο (56' Μπαριέντος), Στάρτζεον, Ντε Αμορίμ, Φοσέ (71' Ρενέλα).