Βασίλης Βούζας για την Καλαμάτα που γίνεται ξανά «Μαύρη Θύελλα» και τον Τσιμίκα που τον δικαιώνει

O Βασίλης Βούζας μιλά στο «ΦΩΣ» για την Καλαμάτα που με τη χρηματοδότηση του Ελληνοαμερικάνου Γιώργου Πρασσά γίνεται ξανά «Μαύρη Θύελλα»

Βασίλης Βούζας για την Καλαμάτα που γίνεται ξανά «Μαύρη Θύελλα» και τον Τσιμίκα που τον δικαιώνει

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Η Καλαμάτα είναι μία πόλη με δυναμική. Περιοχή με δυνατή οικονομία και προοπτικές, τουριστικές, γεωργικές, η γύρω περιοχή ανεβαίνει συνεχώς τουριστικά και γίνονται ολοένα μεγαλύτερες επενδύσεις. Η δε ομάδα, η ιστορική «Μαύρη Θύελλα», φαίνεται ότι βρίσκει το δρόμο της.

Θα διαβάσετε τι μου λέει σήμερα ο προπονητής της Καλαμάτας, ο Βασίλης Βούζας με την αρκετά μεγάλη προυπηρεσία στον Ολυμπιακό.

Υπάρχει ένας Ελληνοαμερικανός εκεί από το Σικάγο μού λένε, που είναι Ολυμπιακός, και βάζει χρήμα πολύ, νέα περίπτωση Μπούση στον ΟΦΗ. Εγώ όμως τους ρώτησα και για τις φήμες ότι είναι χωμένη εκεί η ΑΕΚ...

Ξεκίνημα με τον Βασίλη Βούζα τον προπονητή της Καλαμάτας. Μην ξεχνάμε ότι διατέλεσε προπονητής για χρόνια στην Κ-19 του Ολυμπιακού, μέχρι και στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού για ένα μικρό διάστημα.

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο «ΦΩΣ» στις 25/10/2019

Ο Ελληνοαμερικανός Πρασσάς που χρηματοδοτεί την ομάδα, έχει επαφή μαζί σου;

Σχεδόν καθημερινά! Ασχολείται πολύ με την ομάδα. Είμαστε σχεδόν σε καθημερινή επαφή.

Αληθεύει ότι είναι οπαδός της Καλαμάτας και του Ολυμπιακού;

Ναι, το έχει πει ότι είναι Ολυμπιακός αλλά πάνω από όλα Καλαμάτα.

Υπάρχει περίπτωση να είσαι προπονητής σε θυγατρική της ΑΕΚ;

Κανένα τέτοιο ενδεχόμενο! Τυχαίνει ο αντιπρόεδρος της ομάδας να είναι διευθυντής στη ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕ που φτιάχνει το γήπεδο της ΑΕΚ, αλλά είναι ανεξάρτητη η Καλαμάτα.

Αυτός ο αντιπρόεδρος που έχετε, δεν είναι απλώς στη ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕ διευθυντής, είναι και ένθερμος ΑΕΚτσής.

Η ομάδα είναι ανεξάρτητη. Έχει τη δυναμική να είναι ανεξάρτητη, είναι ιστορική ομάδα και με πολύ κόσμο, μεγάλη πόλη.

Πιστεύεις θα ανέβετε;

Και το πιστεύω και έχουμε όλες τις δυνατότητες για να το κάνουμε. Έχουμε όλα τα εχέγγυα και τη δυναμική για να ανέβουμε. Οι δύο πρώτοι ανεβαίνουν, χωρίς μπαράζ.

Ποιες άλλες ομάδες θεωρείς ότι είναι μέσα στα φαβορί;

Μαζί με την Καλαμάτα, καλές ομάδες θεωρώ ότι είναι η Βέροια, η Καβάλα, τα Τρίκαλα, ο Διαγόρας.

Θα πάτε με τσάρτερ στη Ρόδο τώρα;

Ναι! Θα πάμε με τσάρτερ πληρωμένο και θα γυρίσουμε με τσάρτερ επίσης. Απόδειξη της καλής οργάνωσης που έχει η ομάδα και των δυνατοτήτων της. Για να μην επιβαρυνθούμε με καράβι, με τρένα, με λεωφορεία...

Ο Μάκος αντέχει καλά;

Μια χαρά είναι, 32 ετών είναι.

Κοντά στο να κλείσει τα 33 είναι. Πες μου κάτι άλλο τώρα. Σε πήρα τηλέφωνο και πριν το ματς του Ολυμπιακού με την Μπάγερν και μου είπες ότι δεν θα σε εκπλήξει αν δεν χάσει ο Ολυμπιακός. Κοντά έπεσες.

Ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη μπορεί να κοιτάξει στα μάτια οποιαδήποτε αντίπαλο. Το περίμενα ότι θα έπαιζε καλά ο Ολυμπιακός και σου το είπα.

Ποιος σου αρέσει περισσότερο από το φετινό Ολυμπιακό;

Ο Γκιγιέρμε! Πιστεύω ότι αυτός ο παίκτης είναι καταλυτικός για τον Ολυμπιακό.

Τι βλέπεις στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ;

Αν ο Ολυμπιακός παίξει όπως με την Μπάγερν, σίγουρα έχει το προβάδισμα. Η απόδοσή του με την Μπάγερν ήταν τρομερή!

Και χωρίς Φορτούνη και Βαλμπουενά. Φαντάσου ρόστερ.

Έχει λύσεις ο Ολυμπιακός. Η απόδοσή του με την Μπάγερν ήταν πάνω από τα ελληνικά δεδομένα! Το θέμα είναι ότι σε αρκετά ματς στο πρωτάθλημα παρουσιάζεται με άλλη εικόνα.

Έλα να κλείσουμε με τον Τσιμίκα ο οποίος είναι καταπληκτικός και πέρασε από τα χέρια σου στο Ρέντη. Τι θυμάσαι, τι ξέρεις, τι έζησες με αυτό το παιδί.

Το 2014 ήρθε πιτσιρικάς στο Ρέντη από τις Σέρρες. Τον βοηθήσαμε στην εξέλιξή του, και ο Γρηγόρης Γεωργάτος, όμως περισσότερο από όλους πίστεψα σε αυτό το παιδί εγώ! Ακούγεται εγωιστικό αλλά είναι αλήθεια. Σου το λέω υπεύθυνα. Ακόμα και ο Γρηγόρης τον σύγκρινε με τον εαυτό του υποσυνείδητα, και του έλεγα «Γρηγόρη την τεχνική τη δική σου για αριστερό μπακ και τη σέντρα τη δική σου δεν την ξαναβρίσκεις σε ελληνόπουλο». Πήραμε 3 πρωταθλήματα στην Κ-19 του Ολυμπιακού, ανέβαινε το παιδί συνέχεια. Ο Μπέντο όμως δεν τον πίστευε τόσο, ενώ έβαζε τον Ανδρούτσο, τον Μανθάτη, τον Νικολάου, τον Ρέτσο. Εγώ τον έπεισα τον Τσιμίκα να έρχεται να παίζει με την Κ-19 για να παίρνει ματς- και μου έλεγε «κόουτς θα έρθω να παίζω για εσένα». Έξυπνοι άνθρωποι τον πήγαν 2 χρόνια στο εξωτερικό και έπαιξε στη Δανία και στην Ολλανδία. Έχει γίνει ολοκληρωμένος φουλ μπακ.

Τι ατού έχει αυτό το παιδί;

Έχει την ταχύτητα που χρειάζεται για τη θέση του, σωματικά προσόντα, πολύ καλή σέντρα, είναι επιθετικός μπακ, αλλά έφτιαξε και την αμυντική του συμπεριφορά. Καλύπτει γρήγορα τις αποστάσεις και του αρέσει να βγαίνει μπροστά.

Και βγάζει τσαμπουκά.

Ναι, βγάζει ψυχικά προσόντα, έχει δείξει τη σωστή νοοτροπία. Αλλιώς δεν παίζεις στον Ολυμπιακό. Είναι καλός χαρακτήρας- είναι σημαντικό αυτό. Και μαθαίνει εύκολα. Είναι επιτυχία για τον Ολυμπιακό που αναδείχτηκε ένα παιδί από τα σπλάχνα του.