Δίκη Γκαγκάτση: Ποιον κατηγόρησε για την «κάρτα υγείας»

O Βασίλης Γκαγκάτσης στη δίκη για το σκάνδαλο με την «κάρτα υγείας» ισχυρίστηκε ότι ο Γιώργος Ορφανός πίστευε ότι ήθελε να του φάει τη βουλευτική έδρα στη Θεσσαλονίκη.

Δίκη Γκαγκάτση: Ποιον κατηγόρησε για την «κάρτα υγείας»

Η δίκη διεξάγεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων με κατηγορούμενους τα πρώην μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ που κατηγορούνται ότι ζημίωσαν αρκετά εκατομμύρια ευρώ την ομοσπονδία.

Την Πέμπτη ξεκίνησαν οι απολογίες των 22 κατηγορουμένων (για κακουργηματική απιστία). Πρώτος απολογήθηκε ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ και νυν διευθύνων σύμβουλος της Super League, Βασίλης Γκαγκάτσης.

«Ο Αβραμόπουλος ως υπουργός υγείας τότε, το υιοθέτησε το πρόγραμμα και μάλιστα ήθελε σε βάθος χρόνου να το επεκτείνει σε όλα τα ομαδικά αθλήματα, μέχρι και στα ΚΑΠΗ ήθελε να το βάλει.

Τον Σεπτέμβριο του 2006 μας ζήτησε να παρουσιάσουμε μαζί το πρόγραμμα σε συνέντευξη Τύπου. Κλείσαμε το ξενοδοχείο, στείλαμε προσκλήσεις και λίγο πριν τη μέρα της συνέντευξης Τύπου μας τηλεφώνησαν και μας είπαν ότι θα ματαιωθεί.

Και μάθαμε ότι ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, έφτασε μέχρι και το γραφείο του πρωθυπουργού για να μην γίνει. Με τον Ορφανό τότε, η κόντρα της ΕΠΟ είχε κορυφωθεί. Και είχε παρέμβει και η FIFA για παρεμβάσεις του Ορφανού στο αυτοδιοίκητο.

Θα ήμουν ο ηλιθιότερος των ανθρώπων αν μου είχε γνωστοποιηθεί ότι δεν πρόκειται να λειτουργήσει το πρόγραμμα και εγώ να προχωρούσα στην προμήθεια όλων των μηχανημάτων.

Ο Γιάννης Οικονομίδης ως γιατρός και αντιπρόεδρος της ΕΠΟ είχε επισκεφτεί όλους τους υπουργούς και πολλές φορές. Και όλοι του έλεγαν να το προχωρήσει. Είχαμε απόλυτες διαβεβαιώσεις.

Στις αρχές του 2008 πήραμε πάλι δέσμευση ότι θα τελείωνε το θέμα. Τότε είχε φύγει ο Ορφανός που μας υπονόμευε. Πίστευε ότι θα του φάω την βουλευτική έδρα στην Θεσσαλονίκη»

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας