Σπανός στο «ΦΩΣ»: «Δεν είμαστε εκκλησία, αλλά όλα έχουν όρια»

Ο Γιώργος Σπανός μιλάει στο ΦΩΣ για τις αποδοκιμασίες των οπαδών προς τον προπονητή και τους παίκτες της ομάδας.

Σπανός στο «ΦΩΣ»: «Δεν είμαστε εκκλησία, αλλά όλα έχουν όρια»

Ο μεγαλομέτοχος του Ατρόμητου, Γιώργος Σπανός, μίλησε στο «ΦΩΣ» λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση – καταπέλτη με την οποία θέλησε να περάσει μήνυμα συσπείρωσης στον κόσμο της ομάδας.

Για μια ομάδα η οποία έχει ανεβάσει τόσο ψηλά τον πήχη της τα τελευταία χρόνια όπως ο Ατρόμητος, δεν είναι εύκολο να έχει πολλά άσχημα αποτελέσματα. Οι Περιστεριώτες τη δεκαετία που διανύουμε έχουν αποδείξει ότι δίκαια συγκαταλέγονται ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της Super League.

Τα ευρωπαϊκά εισιτήρια διαδέχονται το ένα το άλλο, οι «κυανόλευκοι» μέχρι και πέρυσι βρίσκονταν μέχρι και στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος καταφέρνοντας μάλιστα να συνδυάζουν την ουσία με το όμορφο θέαμα.

Φέτος, το σενάριο δεν είναι το ίδιο με των προηγούμενων χρόνων, τουλάχιστον στο ξεκίνημα της Super League 1. Η ομάδα του Περιστερίου μετά μόλις οκτώ βαθμούς όντας στη 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα, γεγονός που έχει φέρει δυσφορία στους οπαδούς του.

Ο Γιώργος Σπανός θέλησε να ρίξει τους τόνους και με μια ανακοίνωση - «φωτιά» ζήτησε από τους οπαδούς της ομάδας να υποστηρίξουν τον σύλλογο χωρίς ακρότητες.

Παρέμβαση Σπανού στον Ατρόμητο

«Είναι πασιφανές σε όλους ότι η ομάδα μας δεν είναι στην κατάσταση που επιθυμούμε και θέλουμε να τη βλέπουμε. Αυτό όμως δεν νομιμοποιεί τους προπονητές της κερκίδας να βρίζουν και να ασχημονούν με ακραίους τρόπους και προπονητές και παίκτες! Οικογένεια σημαίνει στήριξη στα δύσκολα! Οι αποδοκιμασίες δεν βοηθούν. Η ομάδα χρειάζεται συμπαράσταση, ενότητα, θετική φωνή και είναι βέβαιο ότι ο Ατρόμητος, όταν είμαστε μαζί μια γροθιά διοίκηση, προπονητές, παίκτες και κόσμος, θα βρει το δρόμο του και θα φτάσει εκεί που θέλουμε όλοι! Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό μας πίκρανε όλους. Κυρίως η απόδοση μας ήταν πολύ κακή. Δικαίωμα στην κριτική έχουν όλοι αλλά είναι απαράδεκτο κάποιοι να βρίζουν προπονητές και παίκτες ξεπερνώντας τα όρια. Προειδοποιώ τους προπονητές της κερκίδας (Θύρα 2,3,4) να έρθουν με θετική αύρα στο γήπεδο την Κυριακή για να στηρίξουμε όλοι μαζί σαν οικογένεια την ομάδα, να την προστατεύσουμε όπως εμείς ξέρουμε και είναι βέβαιο ότι ο Ατρόμητος ενωμένος θα φτάσει εκεί που θέλουμε!», αναφέρει η δήλωση του προέδρου.

Το «ΦΩΣ» επικοινώνησε με τον κ. Σπανό και ο ίδιος μας μίλησε με χαρά, ξεκαθαρίζοντας ότι προέβη στην κίνηση αυτή προκειμένου να ρίξει τους τόνους και η ομάδα να συνεχίσει ενωμένη την προσπάθειά της σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

«Καταλαβαίνω ότι θα υπάρξει δυσφορία μετά από κάποια άσχημα αποτελέσματα και είναι δεκτή η κριτική», είπε αρχικά ο ίδιος. «Δε νομίζει κανείς ότι οι οπαδοί πάνε στην… εκκλησία. Σίγουρα θα υπάρξουν αντιδράσεις, άλλο όμως αυτό και άλλο να κάνει δηλώσεις στην κάμερα της ΕΡΤ ο προπονητής μας και από πίσω να τον βρίζουν. Τέτοιες ενέργειες δε συνάδουν με την οικογένεια του Ατρόμητου», μας εξήγησε.

-Οι «κυανόλευκοι» φέτος μετρούν ήδη τρεις ήττες, δύο νίκες και δύο ισοπαλίες. Θεωρείτε ότι αυτό συμβαίνει επειδή η ομάδα είναι σε μεταβατικό στάδιο;

«Δεν μπορώ να ισχυριστώ κάτι τέτοιο. Ο Ατρόμητος έχει μάθει να πρωταγωνιστεί. Πριν τη θητεία του κυρίου Κάναντι και πάλι βγαίναμε στην Ευρώπη, δεν είναι μόνο δικό του έργο τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Πρέπει όλοι να κατανοήσουν ότι όπως στη ζωή, έτσι και στον αθλητισμό υπάρχουν οι ευχάριστες και οι δυσάρεστες στιγμές. Θα υπάρξουν και άσχημα αποτελέσματα σίγουρα. Αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει κάποιοι να τα ισοπεδώνουν όλα και να βρίζουν παίκτες και προπονητές. Έτσι κάνουν μόνο κακό στην ομάδα και διαταράσσουν το κλίμα εντός της. Πρέπει οι οπαδοί που κάθονται στις Θύρες που κατονόμασα να σκεφτούν για το καλό του Ατρόμητου, όχι να κάνουν χειρότερα τα πράγματα. Επαναλαμβάνω: Φυσικά και είναι καλοδεχούμενη η κριτική, ειδικά σε στιγμές που η ομάδα δεν πάει καλά. Όλοι μας αγαπάμε τον Ατρόμητο και θέλουμε το καλύτερο για τον σύλλογο. Όμως στα δύσκολα φαίνεται η πραγματική αγάπη. Εκεί πρέπει όλοι μας να υψώσουμε ασπίδα για το καλό της ομάδας. Περιμένω τον κόσμο στο γήπεδο, να μας στηρίζει με τις φωνές και τα συνθήματά του».