Πάσα στην ΠΑΕ από Λόπες, Μπακασέτα…

Μήνυμα στην ΑΕΚ από τους δύο «κιτρινόμαυρους» για νέα συμβόλαια. Ποια θα είναι η στάση της διοίκησης του «Δικεφάλου»;

Πάσα στην ΠΑΕ από Λόπες, Μπακασέτα…

Κάμποσοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ τοποθετήθηκαν και σήμερα (26/4) σε διάφορα Μέσα. Μίλησαν φυσικά για τη χαρά τους με την κατάκτηση του πρωταθλήματος ενώ σημείωσαν την ανυπομονησία τους για τον τελικό του Κυπέλλου. Ταυτόχρονα, κάποιοι εξ αυτών, ρωτήθηκαν για τα συμβόλαιά τους. Όπως οι Έλντερ Λόπες και Τάσος Μπακασέτας.

Έχει την αξία του να σταθούμε στις απαντήσεις των δυο τους, δεδομένου πως οι συμφωνίες τους δεν ολοκληρώνονται αυτό αλλά το επόμενο καλοκαίρι. Ο Πορτογάλος μπακ-χαφ είπε: «Θέλω να μείνω για πολλά χρόνια, αλλά εξαρτάται από τη διοίκηση». Ενώ ο Έλληνας μεσοεπιθετικός επισήμανε: «Ακόμα δεν έχουμε μιλήσει. Μετά τον τελικό θα κάνουμε συνάντηση. Έχω περάσει την καλύτερη χρονιά στην καριέρα μου και αυτό δεν το παραλείπω. Αν πάντως έρθει κάποια πρόταση που θα ικανοποιεί την ομάδα και εμένα θα ήθελα να παίξω στο εξωτερικό».

Με άλλα λόγια και οι δυο τους έστειλαν τα μηνύματά τους στην «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ. Ο Λόπες ακόμα πιο ξεκάθαρα, αλλά και ο Μπακασέτας μόνο αρνητικός δεν δείχνει σε μια επικείμενη ανανέωση της συνεργασίας αφού σε κάθε περίπτωση επιθυμεί αν φύγει να είναι ικανοποιημένη και η ΑΕΚ.

Η πάσα λοιπόν έγινε. Το ζητούμενο είναι αν θέλει και αν μπορεί η διοίκηση να σκοράρει. Θα κάνει κινήσεις ή θα το αφήσει για του χρόνου; Με τον Γιάκομπ Γιόχανσον την πάτησε πέρσι που δεν δραστηριοποιήθηκε πιο δυναμικά από την αρχή. Κάπως έτσι συνέβη και με τον Γιάννη Ανέστη, που τον χειμώνα, όταν τελικά τον κάλεσαν, άρχισε τα «όχι».

Από την άλλη βέβαια, είναι μια πραγματικότητα πως άλλα συμβόλαια «καίνε». Των Χριστοδουλόπουλου, Κονέ, Λιβάγια, Αραούχο και πάνω απ’ όλους του Χιμένεθ. Ακόμα και από τους παίκτες που έχουν συμφωνίες έως το καλοκαίρι του 2019, φαίνεται να υπάρχουν πιο επείγουσες ανάγκες από ότι των Λόπες, Μπακασέτα. Εννοούμε φυσικά τους Σιμόες και Βράνιες που βρίσκονται ήδη σε συζητήσεις με τον «Δικέφαλο».

Πάντως και οι δύο για τους οποίους αναφερόμαστε στο αποψινό μας θέμα, αποτελούν βασικές μονάδες της φετινής ΑΕΚ και ως τέτοιες πρέπει να αντιμετωπίζονται. Θα δούμε αν σπεύσει η ΠΑΕ να τους «δέσει» για περισσότερα χρόνια. Στα 29 του ο Λόπες και στα 24 του ο Μπακασέτας. Καλές ηλικίες. Ιδίως του δεύτερου.