Κωστένογλου για Ολυμπιακό: «Στόχος μας πάντα η νίκη ανεξάρτητα από τον αντίπαλο»

Ο Νίκος Κωστένογλου τόνισε για το μεγάλο παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό (27/10, 19:30) πως στόχος της ΑΕΚ είναι πάντα η νίκη ανεξάρτητα από τον αντίπαλο ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα τραυματισμών...

Κωστένογλου για Ολυμπιακό: «Στόχος μας πάντα η νίκη ανεξάρτητα από τον αντίπαλο»

Ο Νίκος Κωστένογλου μίλησε για το επερχόμενο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής της Super League με τον Ολυμπιακό (27/10, 19:30) στην κάμερα της «NOVA».

Ο Κωστένογλου αναφέρθηκε αρχικά στα προβλήματα τραυματισμών της «Ένωσης» τονίζοντας πως υπάρχουν θέματα με ποδοσφαιριστές και τα πράγματα είναι δυσοίωνα προς ώρας και όλα θα κριθούν στην τελευταία προπόνηση, ενώ ο Νίκλας Χουλτ πιθανότατα θα μείνει εκτός αποστολής (υποφέρει από γαστρεντερίτιδα).

Όσον αφορά τους «ερυθρόλευκους», ο τεχνικός της «Ένωσης» δήλωσε πως ο Ολυμπιακός έχει μια πολύ καλή ομάδα με πολύ δύσκολη έδρα επίσης, και σίγουρα θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια από την ΑΕΚ για ένα θετικό αποτέλεσμα, ωστόσο στόχος είναι πάντα η νίκη ανεξαρτήτως αντιπάλου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Κωστένογλου:

Για τα προβλήματα που υπάρχουν: «Δυστυχώς έχουμε προβλήματα. Θα δούμε μέχρι την τελευταία προπόνηση. Τα πρώτα δείγματα είναι δυσοίωνα. Πρέπει όμως να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία. Υπάρχουν ικανοί ποδοσφαιριστές για να αγωνιστούν και να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες που έχει αυτό το ματς», ανέφερε ο Κωστένογλου, προσθέτοντας συγκεκριμένα για τον Χουλτ: «Πολύ πιθανό να είναι εκτός ο Χουλτ, θα το δούμε αύριο».


Για το σύστημα της ΑΕΚ: «Το βασικότερο είναι οι ποδοσφαιριστές να μην έχουν σύγχυση σε αυτό που θα παίξουν. Εμείς ξέρουμε ακριβώς θα αγωνιστούμε και αυτό δουλεύουμε όλη την εβδομάδα. Οι παίκτες γνωρίζουν πως θα παίξουν αλλά δεν χρειάζεται να τα δημοσιοποιούμε όλα. Επιμένω όμως πως τα συστήματα δεν κάνουν την ομάδα. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι οι ποδοσφαιριστές μας να έχουν ξεκάθαρο στο μυαλό τους το πώς θα αγωνιστούμε. Αυτό το έχουμε πετύχει».

Για τον στόχο της ΑΕΚ: «Δεν πρέπει να κοιτάμε την βαθμολογία αλλά κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Έχουμε ένα ντέρμπι μπροστά μας. Αναγνωρίζουμε την ικανότητα του αντιπάλου αλλά είμαστε και εμείς μια μεγάλη ομάδα. Έχουμε φέρει ικανοποιητικά αποτελέσματα ως τώρα. Στόχος για την ΑΕΚ είναι η πάντα η νίκη. Εμένα με ενδιαφέρει να παρουσιάσουμε μια καλή εικόνα. Να παρουσιαστούμε όπως πρέπει και ας αφήσουμε το αποτέλεσμα στην άκρη».

Για το ματς του Ολυμπιακού με την Μπάγερν: «Εμείς χαιρόμαστε για τις ομάδες που εκπροσωπούν την χώρα μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο Ολυμπιακός είχε καλή παρουσία με την Μπάγερν, θα μπορούσε να αποσπάσει και ένα καλό αποτέλεσμα. Δεν νομίζω ότι θα υπάρχει θέμα κούρασης και δεν πρέπει να το σκεφτόμαστε καθόλου αυτό. Έχουν καλό ρόστερ και επιλογές. Εμείς πρέπει να κάνουμε αυτά που πρέπει να και μην έχουμε στο μυαλό ματς τίποτα άλλο».

Για το τι κρίνει ένα ντέρμπι: «Ο ψυχισμός και απόδοση του ατόμου καθορίζουν την έκβαση ενός ντέρμπι».

Για το αν σκέφτεται ότι μπορεί να φύγει σε ενδεχόμενο ήττας: «Το 2008 που είχα αναλάβει την ομάδα είχα πει, δεν είναι θέση, είναι θρόνος. Δεν μπορείς να κάθεσαι σε αυτή τη θέση και να έχεις τον φόβο».

Για το πώς θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό: «Είναι μια πολύ δύσκολη έδρα και μια άκρως επιθετική ομάδα. Έχει πολλούς τρόπους που επιτίθεται, είτε από τα άκρα είτε με αντεπιθέσεις. Έχουμε κάνει την ανάλυση του αντιπάλου. Η σκέψη μας όμως είναι πως θα βελτιώσουμε την ΑΕΚ και όχι μόνο πως θα αντιμετωπίσουμε τον αντίπαλο».

Για το αν το ματς είναι τελικός: «Δεν αντιλαμβάνομαι το ματς ως Τελικό. Δεν είναι ένα παιχνίδι που θα καθορίσει την εξέλιξη είτε της μιας ομάδας, είτε της άλλης. Είναι λάθος να λέμε ότι θα κρίνει την πορεία της ομάδας γιατί ο δρόμος είναι μακρύς και υπάρχουν και τα πλέι οφ. Το όποιο αποτέλεσμα δεν πρέπει να φέρει ούτε υπεραισιοδοξία, ούτε απογοήτευση».