Ολυμπιακός: Οι μαγείες του Ποντένσε με ΑΕΚ! (vid)

Στο περσινό πρωτάθλημα ο Ντανιέλ Ποντένσε είχε δύο απίθανες φάσεις στα ντέρμπι με την ΑΕΚ, φέτος θα ψάξει και ο ίδιος το γκολ...

Ολυμπιακός: Οι μαγείες του Ποντένσε με ΑΕΚ! (vid)

Απόντων των Ματιέ Βαλμπουενά και Κώστα Φορτούνη, ο Ντανιέλ Ποντένσε έχει σαφέστατα μεγαλύτερο βάρος ευθύνης για τη δημιουργία και την εκτέλεση στα παιχνίδια του Ολυμπιακού. Και ενόψει του επερχόμενου ντέρμπι με την ΑΕΚ, ο Πορτογάλος εξτρέμ αναμένεται να έχει ακόμη περισσότερες επιθετικές προσπάθειες, με στόχο να φτιάξει φάσεις για τους συμπαίκτες του ή και να σκοράρει αυτή τη φορά και ο ίδιος.

Διότι στα περσινά ντέρμπι με την ΑΕΚ, ο Ποντένσε δεν είχε καταφέρει να βάλει γκολ, αλλά ήταν πρωταγωνιστής σε δύο φάσεις που έδειξαν σε όλο το μεγαλείο του το ταλέντο που διαθέτει αυτός ο ποδοσφαιριστής. Στην πρώτη χάθηκε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία, στη δεύτερη σημειώθηκε ένα υπέροχο τέρμα.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα στο ΟΑΚΑ και με τον Μπακασέτα να έχει ισοφαρίσει μόλις πριν από λίγο το εκπληκτικό γκολ του Φορτούνη, ο Ποντένσε πήρε την μπάλα από την αριστερή πλευρά και έκανε μία κούρσα με τρομερή ταχύτητα, ασυμβίβαστη με τη χρονική στιγμή του αγώνα! Δεν μπορούσε να σταματήσει κανείς τον Πορτογάλο που πέρασε την πάσα στον Γκερέρο, εκείνος στον Φετφατζίδη και από εκεί πολύ ψηλά εκτός εστίας, στην χαμένη ευκαιρία που έγινε...viral.

Στον αγώνα του δεύτερου γύρου στο «Καραϊσκάκης», ο Ολυμπιακός είχε ανατρέψει την κατάσταση και ήταν μπροστά στο σκορ με 2-1, με τους παίκτες του Μαρτίνς να «ζωγραφίζουν» στο γήπεδο. Ο Ποντένσε είχε μία από τις ωραιότερες ενέργειες του πρωταθλήματος, δείγμα της τεράστιας κλάσης του. Δέχτηκε μια μακρινή μπαλιά φεύγοντας από τα πλάγια και με την μπάλα στον αέρα, έκανε μια απίθανη προσποίηση βγάζοντας εκτός τροχιάς δύο παίκτες της ΑΕΚ, τον Μπακάκη και τον Τσόσιτς που μέχρι να δουν πώς ξέφυγε και πού βρισκόταν ο Πορτογάλος, εκείνος είχε ήδη δώσει στον Φορτούνη για το τρίτο γκολ.

Την Κυριακή στο ντέρμπι ο Ποντένσε έχει κατά νου να προσφέρει ξανά θέαμα στον κόσμο του Ολυμπιακού, αλλά και γκολ στην ομάδα του, στο στόχο να πάρει τη νίκη και να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας.