Δώνης: «Θυμίσαμε την ομάδα της προετοιμασίας»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του απόψε στο Περιστέρι

Δώνης: «Θυμίσαμε την ομάδα της προετοιμασίας»

Ο Γιώργος Δώνης είδε την ομάδα του να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο και να φεύγει νικήτρια από το Περιστέρι. Είχε κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος από την αποψινή παρουσία του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ατρόμητο.

«Θυμίσαμε την ομάδα της προετοιμασίας και φαινόταν αυτή η εικόνα, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, στην προπόνηση» συμπλήρωσε ο Έλληνας τεχνικός και συνέχισε:

«Όσο πέρναγε ο χρόνος, στο β΄ ημίχρονο είχαμε σημαντικά προβλήματα, ο Κουρμπέλης ήταν τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι μέσα στην εβδομάδα, ο Καμπετσής ήταν έπειτα από καιρό να παίξει 90λεπτο, ο Χατζηγιοβάνης το ίδιο. Είχαμε ένα θέμα δυνάμεων. Τα παιδιά όμως, που μπήκαν μας βοήθησαν.

Το αποτέλεσμα είναι σημαντικό, όχι απλώς για βαθμολογικούς λόγους αλλά είναι σημαντικό για την πορεία μας, για τη χρονιά μας, για το πρεστίζ της ομάδας. Είμαστε ο Παναθηναϊκός, πρέπει να φτιάξουμε μία ομάδα που να αντιπροσωπεύει το DNA μας, να δουλέψουν όλοι πιο σκληρά. Έχουμε μεγάλες ευθύνες, ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, να στρωθούμε σε πολύ δουλειά και να δημιουργήσουμε μία δυνατή ομάδα».

Ο Έλληνας τεχνικός υποστήριξε τέλος ότι οι «πράσινοι» είναι σε ανοδική τροχιά. «Ήταν ένα ματς καλό που δείχνει ότι η ομάδα τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια με Ολυμπιακό, Πανιώνιο, Ξάνθη, άσχετα αν χάσαμε, και σήμερα, είναι σε ανοδική τροχιά» είπε χαρακτηριστικά.

Λίγο αργότερα στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του Παναθηναϊκού είπε:

Για το αν ο Χατζηγιοβάνης θα έπαιζε αν δεν αποχωρούσε ο Νίκος Νταμπίζας: «Ο Νίκος Νταμπίζας δούλεψε πολύ σκληρά. Το γεγονός ότι η διοίκηση πήρε αυτή την απόφαση είναι κάτι άλλο. Η συνεργασία μας με βοήθησε σε πολλά πράγματα.

Ο Νίκος βρήκε μπροστά στην πιο δύσκολη στιγμή του συλλόγου και προσπάθησε να βάλει κάποια πράγματα σε μια σειρά. Ο Τάσος θα ξεκινούσε σήμερα, είτε με τον Νταμπίζα είτε όχι. Θα σας πω τώρα που τέλειωσε η υπόθεση, τι λάθος έκανε σε όλη αυτή την περίοδο.

Του έλεγα αν η πρόθεσή σου ήταν να μείνεις, πρέπει να το δηλώσεις, όπως έγινε με τον Μπουζούκη. Έκανε κάποια λάθη, όπως κάναμε κι εμείς σε αυτή τη διαδικασία. Δεν έπρεπε να τραβήξει αυτή η υπόθεση τόσο πολύ. Οι “κομμένοι” έχουν λήξει από την ομάδα, μην το συγχέετε με τον Νταμπίζα».

Για το αν το πλάνο μπορεί να μείνει συμπαγές χωρίς τεχνικό διευθυντή: «Εγώ είμαι προπονητής. Στην ομάδα υπάρχουν και διοικητικές θέσεις. Στο 90% έχω δουλέψει με τεχνικό διευθυντή.

Υπάρχουν κάποια θέματα που πρέπει να τρέξουν μέσα στην εβδομάδα και για την Ακαδημία και για τις ανανεώσεις. Όλα αυτά τα θέματα, αν δεν υπάρχει το δικό μου ΟΚ, δεν θα προχωρούν».

Για το αν ήταν παρακινδυνευμένο ότι ο Παναθηναϊκός οπισθοχώρησε πολύ στα τελευταία λεπτά: «Ήταν πολύ παρακινδυνευμένη η οπισθοχώρησή μας, αλλά δεν είχα τέτοια πρόθεση. Σήμερα επαναφέραμε τη φιλοσοφία μας. Αυτό οφείλεται νομίζω στη δική μας κούραση και συγκεκριμένων παικτών».