Ακόμα κι αν φύγεις...

Ο Κέβιν Μιραλάς δεν έπεισε στο δεύτερο πέρασμά του από τον Ολυμπιακό, αλλά θα παραμείνει «ο καλύτερος για μας». Του Χρήστου Μεγγλίδη.

Ακόμα κι αν φύγεις...

Ναι. Ο Κέβιν Μιραλάς απογοήτευσε σε αυτή τη δεύτερη θητεία του στον Ολυμπιακό. Με δύο γκολ (επί Πλατανιά και Κέρκυρας) και εμφανίσεις μακριά από το επίπεδό του, δεν ήταν αυτό που περίμενε κανείς στον Πειραιά.

Ναι. Δεν είναι παράλογο να σκέφτεται ο Ολυμπιακός να μπει καν στη διαδικασία διαπραγματεύσεων με την Έβερτον που ζητάει τον ουρανό με τ΄άστρα, έχοντας ήδη πληρώσει ένα «κάρο» λεφτά για τον τετράμηνο δανεισμό του.

Ναι. Οι προσδοκίες ήταν μεγάλες στη διοίκηση του Ολυμπιακού όταν τον χειμώνα επανέφερε τον Βέλγο επιθετικό για να ηγηθεί στη μάχη για το νταμπλ και τελικά η ομάδα δεν πήρε τίποτα, ενώ ο παίκτης δεν βοήθησε καθόλου.

Ναι. Ο κόσμος του Ολυμπιακού πήγε μετά από πολύ καιρό στο αεροδρόμιο για να αποθεώσει έναν λατρεμένο παίκτη του, έκανε υπομονή παιχνίδι με παιχνίδι και προσδοκούσε ότι θα δει τον Κέβιν που είχε γνωρίσει, αλλά το μόνο που θυμήθηκε από το παρελθόν ήταν εκείνο το εντυπωσιακό γκολ με την Κέρκυρα.

Ναι. Το περιβάλλον του φετινού Ολυμπιακού δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει έναν ποδοσφαιριστή ώστε να δείξει τις πραγματικές δυνατότητές του, αλλά αυτό δεν αποτελεί σοβαρό ελαφρυντικό για την απόδοση του Βέλγου.

Ναι. Τα χρόνια που είχε κάνει στην Πρέμιερ Λιγκ και οι απαιτήσεις του αγγλικού πρωταθλήματος είναι πλέον φανερό ότι έχουν αφήσει σημάδια στην αγωνιστική εικόνα του ποδοσφαιριστή κι είναι άγνωστο (έως απίθανο) εάν κάποια στιγμή θα μπορέσει να επιστρέψει στο επίπεδο που βρισκόταν.

Ναι. Οι τελευταίες εντυπώσεις είναι αυτές που μένουν.

Κι όμως. Ό,τι κι αν συμβεί, όσο κι αν ο πραγματικός Μιραλάς δεν γύρισε ποτέ στην Ελλάδα, ακόμη κι αν φύγει για την Έβερτον και τον γύρο του κόσμου, κάποια στιγμή το μυαλό θα θυμάται μόνο τις καλές στιγμές. Έτσι συμβαίνει πάντα. Κι ο Μιραλάς, αυτός που είχε κάνει «όργια» στην πρώτη διετία του στον Ολυμπιακό, αυτός που φιλάει το σήμα του συλλόγου, θα παραμείνει πάντοτε ο καλύτερος για τον κόσμο του Ολυμπιακού. Από τους σημαντικότερους και λαοφιλέστερους ξένους παίκτες που αγωνίστηκαν στην πειραϊκή ομάδα.