Μαρτίνς: «Οι παίκτες σκέφτονταν την Μπάγερν»

Ο Πέδρο Μαρτίνς παραδέχτηκε πως οι ποδοσφαιριστές του από ένα σημείο και μετά είχαν το μυαλό τους στο παιχνίδι της ερχόμενης Τρίτης με τη Μπάγερν.

Μαρτίνς: «Οι παίκτες σκέφτονταν την Μπάγερν»

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα με τον ΟΦΗ, αλλά έστω κι έτσι κατάφερε και πήρε τη νίκη και παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα παραδέχτηκε πως οι ποδοσφαιριστές του από ένα σημείο και μετά είχαν το μυαλό τους στη Μπάγερν.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Πέδρο Μαρτίνς…

Πρώτη φορά σάς είδαμε τόσο εκνευρισμένο και φανταζόμαστε δεν είχε να κάνει με την εμφάνιση της ομάδας σας. Κι επίσης, στον έναν χρόνο και κάποιους μήνες που βρίσκεται στην Ελλάδα, δεν θυμόμαστε άλλη ελληνική ομάδα να έχει παίξει όπως ο ΟΦΗ σήμερα.

Σήμερα έγινε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι γιατί παίξαμε σε έναν αντίπαλο που δεν έκανε αυτό που συνηθίζουν οι περισσότεροι αντίπαλοι. Έπαιξαν ανοικτό ποδόσφαιρο με πολλές μεταβιβάσεις. Πράγματι, είδαμε έναν ανοικτό ΟΦΗ που δικαιολογεί την παρουσία του στα τελευταία παιχνίδια. Είναι πολύ ποιοτική και πολύ καλή. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα μπορεί να είχα έναν εκνευρισμό, αλλά νομίζω ότι είχε υπό έλεγχο τον αγώνα και δεν κινδυνεύσαμε καθόλου. Νομίζω ότι σήμερα είδα έναν ενδιαφέρον αντίπαλο μέσα στο Καραϊσκάκη.

Για να είμαστε πιο ξεκάθαροι, είχατε παράπονα από τη διαιτησία, γιατί κάτι τέτοιο φάνηκε στο τέλος του ματς με τον εκνευρισμό σας.

Δεν θέλω να μιλήσω για τις αποφάσεις του διαιτητή. Αυτό που θέλω να σχολιάσω είναι ότι μετά την ακύρωση του τρίτου γκολ που έγινε με μία υπέροχη ενέργεια, η ομάδα πιστεύω ίσως εφησύχασε και άρχισε να σκέφτεται υποσυνείδητα το παιχνίδι με την Μπάγερν. Το γκολ όμως ακυρώθηκε και αυτό που πρέπει να δουλέψουμε είναι η διαχείριση της σκέψης μας για να πιέζουμε τον αντίπαλο έως το τέλος.

Θα θέλαμε την άποψή σας για τον Γκασπάρ και επίσης για την εικόνα του Λοβέρα.

Πολύ ικανοποιημένος είμαι με τον Γκασπάρ, γιατί ανταποκρίθηκε άριστα στις ανάγκες της ομάδας μετά τον τραυματισμό του Τοροσίδη. Κάλυψε με ικανοποιητικό τρόπο τη θέση. Ο Λοβέρα είναι ένας παίκτης με πολύ ταλέντο και ποιότητα. Κάνει τα πρώτα του βήματα στην Ευρώπη. Όσο περισσότερο τον βλέπουμε, τόσο περισσότερο θα καταλαβαίνουμε την αξία του.

Έχετε κάποιο νέο για την κατάσταση του Τοροσίδη;

Ελπίζουμε να μην είναι κάτι σοβαρό. Πόνεσε εκείνη τη στιγμή. Δεν φαίνεται να είναι κάτι σοβαρό.

Ο τραυματισμός του Βαλμπουενά σε συνδυασμό με την εικόνα του Σουντανί θα καθιερώσει για το προσεχές διάστημα στο πρωτάθλημα το 4-4-2 που είδαμε σήμερα ή αυτό θα εξαρτηθεί από τον εκάστοτε αντίπαλο;

Όπως πολύ σωστά είπατε αυτό εξαρτάται από τις απαιτήσεις κάθε αγώνα, από τα χαρακτηριστικά του αντίπαλο και τις ανάγκες που έχουμε σαν ομάδα. Το 4-4-2 δεν είναι καινούριο για εμάς. Εχουμε δουλέψει και το 4-3-3. Είμαστε έτοιμοι γενικότερα για να ανταπεξέλθουμε σε διάφορες συνθήκες. Το προηγούμενο σύστημα το παίζαμε λόγω των πολύ καλών «απαντήσεων» που μας είχε δώσει ο Βαλμπουενά. Και με τον Βαλμπουενά παίζαμε 4-4-2 και έπαιζε σαν δεύτερος επιθετικός σε κάποια ματς. Θα το δούμε και στο μέλλον.

Θα θέλαμε να σταθούμε σε κάτι εξωαγωνιστικό. Τις προηγούμενες μέρες είχατε δεχτεί την επίσκεψη ενός παιδιού στον Ρέντη και του δώσατε μεγάλη χαρά. Σήμερα είδαμε ένα πολύ ωραίο σκηνικό πριν από τη σέντρα με κάποια κουκλάκια που πετάξατε σε παιδιά πίσω από τον πάγκο του Ολυμπιακού. Κατά πόσο αποτελεί πηγή έμπνευσης για εσάς και τους ποδοσφαιριστές όλη αυτή η δράση;

Πιστεύω ότι είναι απολύτως φυσιολογικό και αναμενόμενο να γίνονται από το ποδόσφαιρο τέτοια πράγματα. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο ένα άθλημα, αλλά ένας χώρος που βρίσκονται πολλές σημαντικές προσωπικότητες μαζεμένες. Είμαστε άνθρωποι από πολλές χώρες και είναι ένα άθλημα που περιέχει και δημιουργεί είδωλα στον κόσμο. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε κοντά στους ανθρώπους που το χρειάζονται. Να γνωρίζουμε από κοντά τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη και να τους προσκαλούμε να είναι μαζί μας. Είναι κάτι πολύ φυσιολογικό, δεν είναι κάτι σπουδαίο. Είναι κάτι αυτονόητο που πρέπει να γίνεται.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας