Ένινγκ: «Έμεινα έκπληκτος για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών στην Ελλάδα!»

Ο προπονητής του Άρη μίλησε για το επερχόμενο παιχνίδι κόντρα στην Ξάνθη, αλλά και για την έκπληξή του όταν έμαθε τον ισχύοντα νόμο περί μετακίνησης οπαδών στη χώρα μας...

Ένινγκ: «Έμεινα έκπληκτος για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών στην Ελλάδα!»

Το ντεμπούτο του στον πάγκο του Άρη θα πραγματοποιήσει την Κυριακή (20/10) στις 17.00 ο Μίχαελ Ένινγκ, ο οποίος θα κοουτσάρει τους «κίτρινους» στο εκτός έδρας ματς με αντίπαλο την Ξάνθη.

Ο 53χρονος Γερμανός μίλησε στο πλαίσιο της συγκεκριμένης αναμέτρησης, εκφράζοντας μεταξύ άλλων την έκπληξή του για το γεγονός ότι απαγορεύεται η μετακίνηση οπαδών στα ελληνικά ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Αρχικά ο Ένινγκ είπε: «Προσπαθώ να μιλάω σε κάθε παίκτη στη μητρική του γλώσσα, το βασικό είναι να υπάρχει επικοινωνία. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει επικοινωνία, εξάλλου είμαι δάσκαλος. Παίζει σημαντικό ρόλο για να ξέρω τι σκέπτονται οι παίκτες μου. Αισθάνομαι πολύ καλά, το γκρουπ των παικτών είναι δεμένο, κι αυτό δεν είναι πάντα εύκολο. Αυτό που χρειάζεται η ομάδα είναι καθοδήγηση και αυτοπεποίθηση. Γι’ αυτό έχω έρθει.

Να τους ξυπνήσω την αυτοπεποίθηση. Παίζουμε καλά, αλλά μας λείπουν τα αποτελέσματα. Υπάρχει καλό κλίμα στην ομάδα. Σιγά-σιγά θα βρούμε και τους κώδικες επικοινωνίας μεταξύ μας. Υπάρχουν παίκτες που είναι ηγέτες, εκ φύσεως, όπως ο Ιντέγε, ο Ματίγια, ο Γκάμα, όλοι πάντως οι ποδοσφαιριστές είναι εξίσου σημαντικοί».

Για τις αλλαγές που θα επιδιώξει να επιφέρει στο αγωνιστικό στυλ τόνισε: «Εμείς θα δουλέψουμε στον τομέα της εμπιστοσύνης και της αυτοπεποίθησης. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το ρόστερ, ο Ιανούαριος απέχει. Θα δουλέψουμε με αυτά που έχουμε με στόχο την πρόοδο και τη βελτίωση.

Μπορούμε να δουλέψουμε στις στατικές φάσεις, όταν υπάρχει αυτοπεποίθηση έρχονται και τα γκολ, άρα πρέπει να δουλέψουμε και στην ψυχολογία.Θέλουμε βελτίωση στη συνολική αμυντική λειτουργία, από την επιθετική γραμμή, πρέπει να πιέζουμε και να επιστρέφουμε γρήγορα στη διεκδίκηση της μπάλας».

Για το ματς με την Ξάνθη επισήμανε: «Το σημαντικό είναι να φέρουμε τη δική μας ομάδα στο σωστό μονοπάτι και τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα. Δεν κοιτάζουμε τη βαθμολογία, θέλουμε βαθμούς, είναι ιδιαίτερο παιχνίδι, αφού δεν θα έχουμε τους φιλάθλους μας, θα αγωνιστούμε ενώπιον λιγοστών φιλάθλων.

Έμεινα έκπληκτος όταν το έμαθα, πως δηλαδή δεν επιτρέπεται η μετακίνηση φιλάθλων στην Ελλάδα. Το έχω ζήσει σε ένα ευρωπαϊκό ματς με τη Βάσας στην Ιερουσαλήμ, αλλά τότε ήταν κεκλεισμένων των θυρών η αναμέτρηση. Είναι κρίμα αυτό για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για την καθημερινότητά του και το μήνυμα που έλαβε από τον Γκουντογάν είπε: «Είμαι ενθουσιασμένος, και μόνο που βλέπω τον ήλιο τέτοια εποχή, είμαι χαρούμενος. Θα κάνουμε κάτι καλό εδώ. Όντως μου έστειλε μήνυμα ο Γκουντογάν, μου ευχήθηκε καλή τύχη.

Πέραν του Γκουντογάν, πολλοί μου έστειλαν μήνυμα για καλή τύχη στον Άρη, όπως κι ο Σον της Τότεναμ. Γιατί να μην αναπτύξουμε εμείς τέτοιους παίκτες, εξάλλου είχα χρησιμοποιήσει τους δύο παίκτες σε ηλικία 17 ετών. Γιατί να μην βγάλουμε εμείς στον Άρη τέτοιους παίκτες;».