Δώνης: Γι’ αυτό έφυγε ο Νταμπίζας

Ο Γιώργος Δώνης σε συνέντευξη του στη Nova ανέλυσε τα αίτια που οδήγησαν σε διαζύγιο τον Παναθηναϊκό με τον Νίκο Νταμπίζα.

Δώνης: Γι’ αυτό έφυγε ο Νταμπίζας

Το ότι κάτι δεν πάει καλά στον Παναθηναϊκό δεν αμφισβητείται. Από το ξεκίνημα της σεζόν έχει φανεί πως οι «πράσινοι» έχουν αρκετά θέματα με αποτέλεσμα να βρίσκονται πολύ χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Επίσης το ότι θα γίνονταν αλλαγές στους «πράσινους» ήταν κάτι που αναμενόταν λίγο πολύ.

Βέβαια η χρονική στιγμή που επιλέχθηκε να απομακρυνθεί από το πόστο του τεχνικού διευθυντή, ο Νίκος Νταμπίζας προκάλεσε έκπληξη, διότι δεν αναμενόταν. «Χρεώθηκε» αρκετά ο Νταμπίζας όσον αφορά στο σχεδιασμός της ομάδας το περασμένο καλοκαίρι.

Τέλος ο Νταμπίζας από τον Παναθηναϊκό

Ο Γιώργος Δώνης σε συνέντευξη του στη Nova έδωσε ένα στίγμα για το λόγο που μπήκε τέλος στη συνεργασία του Παναθηναϊκού με τον Νίκο Νταμπίζα.«Πρέπει να επικεντρωθούμε στο μεσοεπιθετικό κομμάτι και όχι μόνο στη θέση του σέντερ φορ. Στο δικό μας ρόστερ δεν υπάρχει ο παίκτης που εύκολα μπορεί να φορτώνει τα αντίπαλα δίχτυα με γκολ. Ούτε για τον Μακέντα μπορείς να πεις ότι είναι ένας τέτοιος παίκτης που θα βάλει δεκαπέντε γκολ σε μια σεζόν.

Ένας τέτοιος παίκτης λείπει από την ομάδα. Και οι εξτρέμ και τα δεκάρια μας γενικώς δεν είναι παίκτες του γκολ. Έχουν άλλα καλά στοιχεία στο παιχνίδι τους αλλά κινούνται μακριά από το γκολ. Αυτό το δείχνει και η στατιστική τους, δε το λέει απλά ο προπονητής τους. Στο παιχνίδι με την Ξάνθη είχαμε κατοχή μπάλας στα 30 μέτρα της άμυνας του αντιπάλου», δήλωσε ο προπονητής των «πράσινων».

Επί της ουσίας εκείνο που τονίζει ο Δώνης είναι πως δεν έχει στη διάθεση του, τους παίκτες που θα ήθελε. Από τη στιγμή που ο προπονητής ζήτησε κάποια πράγματα και αυτά δεν έγιναν τότε είναι προφανές πως η ευθύνη βαραίνει τον τεχνικό διευθυντή.