Ολυμπιακός: Εκτόξευσαν τις μετοχές τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο

Η Ευρώπη ασχολείται με βασικά στελέχη του Ολυμπιακού όπως οι Ποντένσε, Ελαμπντελαουί, Γκιγιέρμε, Σεμέδο, Τσιμίκας. Ποια τα υπέρ και τα κατά όλης της ιστορίας.

Ολυμπιακός: Εκτόξευσαν τις μετοχές τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο

Οι Άγγλοι έχουν πέσει στα πόδια του Ομάρ Ελαμπντελαουί μετά τις εμφανίσεις του με τη φανέλα του Ολυμπιακού, αλλά και με αυτή της Εθνικής Νορβηγίας. Ισπανικοί σύλλογοι ασχολούνται με τον Κώστα Τσιμίκα, ο οποίος κάνει σούπερ σεζόν με την ερυθρόλευκη φανέλα. Οι Βραζιλιάνοι ονειρεύονται επιστροφή του Γκιγιέρμε στην πατρίδα του. Άρσεναλ και Σεβίλλη έχουν βάλει στο μάτι τον Ντανιέλ Ποντένσε, ενώ Ανδρέας Μπουχαλάκης και Γιώργος Μασούρας βρίσκονται υπό παρακολούθηση. Το ενδιαφέρον της Μπενφίκα για τον Ρούμπεν Σεμέδο έγινε πρωτοσέλιδο στην Πορτογαλία.

Με όλα τα παραπάνω καταγράφουμε κάποιες από τις φήμες που έχουν αναπτυχθεί για ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Γι’ αυτό το λόγο και οι Πειραιώτες έκαναν νέο συμβόλαιο στον Ποντένσε και πλέον όποιος θέλει να τον πάρει θα πρέπει να συζητήσει από άλλη βάση.

Τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω; Φυσικά και έχει διπλή ανάγνωση όλο αυτό. Από τη μία είναι πολύ θετικό για τον Ολυμπιακό να βλέπει ευρωπαϊκούς συλλόγους να ασχολούνται με δικούς του παίκτες. Και για τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές είναι σημαντικό να μπαίνουν στο… στόχαστρο μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων. Φυσικά και το όνομα του Ολυμπιακού στην ποδοσφαιρική πιάτσα φτιάχνει καλή φήμη όταν γύρω απ’ αυτούς τους παίκτες κινούνται αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Είναι αλήθεια ότι όλοι αυτοί έφτιαξαν το όνομα τους στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο μέσω του Ολυμπιακού. Ο Ομάρ αποκτήθηκε από την Μπραουνσβάιγκ, ενώ ο Ρούμπεν Σεμέδο είδε την καριέρα του να αλλάζει στον Πειραιά. Ο Τσιμίκας από την Ακαδημία του Ολυμπιακού πήγε δανεικός στη Βίλεμ και πλέον έχει γίνει ένα από τα σημαντικά εργαλεία των «ερυθρόλευκων». Όταν ο Ολυμπιακός πήρε τον Γκιγιέρμε είχε τεθεί εκτός Λα Κορούνια και τώρα και αυτός έχει αλλάξει την καριέρα του. Ο Ποντένσε δεν είχε ρόλο στη Σπόρτινγκ, ενώ είχε βρεθεί στο στόχαστρο των οπαδών της, ενώ οι Μασούρας, Μπουχαλάκης κατάφεραν μέσω του Ολυμπιακού να φτάσουν μέχρι και στην Εθνική ομάδα.

Όλα αυτά είναι τα θετικά αυτής της ιστορίας και δείχνει ότι στον Ολυμπιακό μπορούν να εκτοξευτούν καριέρες και να αλλάξει η μοίρα ποδοσφαιριστών. Από την άλλη οι Πειραιώτες θα βρεθούν στη δύσκολη θέση είτε να απορρίψουν προτάσεις, είτε να δεχτούν κάποιες γιατί δεν θα μπορούν να κάνουν αλλιώς. Είναι δεδομένο πως στην πλατεία Αλεξάνδρας θα φτάσουν προτάσεις που θα φέρουν σε δύσκολη θέση τη διοίκηση και για ποδοσφαιριστές που έχουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ομάδα. Αυτός, όμως, είναι και ο νόμος της αγοράς. Το σημαντικό είναι ότι οι παίκτες βλέπουν να αλλάζει η μοίρα τους στο μεγάλο λιμάνι και η αξία τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο να εκτοξεύεται.