Ελ Αραμπί: «Να βγω πρώτος σκόρερ και στην Ελλάδα με τον Ολυμπιακό!»

Ο Μαροκινός φορ του Ολυμπιακού μίλησε σε γαλλική ιστοσελίδα για την απόφασή του να φύγει από το Κατάρ με προορισμό την Ελλάδα και για τους στόχους του με τη φανέλα των «ερυθρολεύκων».

Ελ Αραμπί: «Να βγω πρώτος σκόρερ και στην Ελλάδα με τον Ολυμπιακό!»

Μεγάλη συνέντευξη στην ιστοσελίδα «actu.fr» έδωσε ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για την απόφασή του να επιστρέψει στην Ευρώπη, για τους λόγους που επέλεξε τον Ολυμπιακό, για το πώς περνάει στην Ελλάδα και για τον στόχο του που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και να βγει πρώτος σκόρερ στη Super League.

Ο Μαροκινός φορ μεταξύ άλλων τόνισε:

Γιουσέφ, σκόραρες πρόσφατα με τον Ολυμπιακό. Έχεις κάνει ιδανικό ξεκίνημα…

Τα πράγματα πάνε πολύ καλά. Είμαι πολύ χαρούμενος. Τέσσερα γκολ και δύο ασίστ σε έξι παιχνίδια είναι μία καλή αρχή. Προκριθήκαμε και στο Champions League. Προτεραιότητά μας είναι το πρωτάθλημα και στο Champions League ξεκινήσαμε με μία ισοπαλία και μία ήττα. Τώρα προετοιμαζόμαστε για την Μπάγερν. Είναι μεγάλα ματς και πάντοτε απολαυστικά.

Γιατί επέλεξες να γυρίσεις στην Ευρώπη και να υπογράψεις στον Ολυμπιακό;
Είχα τρία υπέροχα χρόνια στο Κατάρ. Βγήκα δύο φορές πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός έψαχνε για έναν σχετικά έμπειρο επιθετικό. Συζητώντας με τον μάνατζέρ μου, μου μεταφέρθηκε το ενδιαφέρον. Για εμένα ήταν μία ευκαιρία για να επιστρέψω στην Ευρώπη. Συν τοις άλλοις, είχαμε προκριματικά τον Ιούλιο για το Champions League και αυτό ήταν μία μεγάλη πρόκληση. Όλα έγιναν πολύ φυσιολογικά.

Δεν δυσκολεύτηκες να προσαρμοστείς πάντως.

Καθόλου. Δούλεψα πολύ καλά τα τελευταία χρόνια και κυρίως σε ατομικό επίπεδο. Προσαρμόστηκαν αμέσως στην ομάδα. Υπάρχουν αρκετοί γάλλοι ή γαλλόφωνοι και έτσι ήταν πιο εύκολο να καταλάβω τι γίνεται.

Η ζωή στην Ελλάδα είναι διαφορετική σε σχέση με το Κατάρ και ειδικά στα γήπεδα.

Φυσικά. Στο Κατάρ δεν το έχουν στην κουλτούρα τους να πηγαίνουν στο γήπεδο. Παρακολουθούν τα παιχνίδια από την τηλεόραση. Στην Ελλάδα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Ξέρουμε όλοι πώς είναι στην Ελλάδα, στην Αθήνα και ειδικά στον Ολυμπιακό. Έχουμε φανταστικούς οπαδούς. Το γήπεδό μας είναι συνήθως γεμάτο. Είναι δίπλα μας και μας δίνουν ώθηση.

Το Champions League είναι ένα όνειρο ζωής για κάθε ποδοσφαιριστή.

Πράγματι. Κι εγώ ονειρευόμουν να παίξω εκεί από μικρό παιδί. Τελικά τα κατάφερα. Είναι ωραίο να αντιμετωπίζεις μεγάλες ομάδες. Η προτεραιότητα του συλλόγου όμως είναι να κερδίσουμε το πρωτάθλημα.

Πόσα χρόνια θα μείνεις στον Πειραιά;

Έχω υπογράψει για δύο χρόνια. Ελπίζω να κατακτήσουμε τίτλους σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο. Μετά θα δούμε τι θα γίνει.

Φιλοδοξείς να βγεις πρώτος σκόρερ στην Ελλάδα;

Φυσικά! Αυτός είναι ο στόχος μου.

Επιθετικοί με τη δική σου κλάση έχουν πάντοτε αυτό το σκεπτικό.

Το έχω στο αίμα μου το γκολ. Για εμένα ως επιθετικός, το πιο σημαντικό είναι να σκοράραω. Αυτό που θέλω να κάνω είναι το καλύτερο και να συνεχίσω για χρόνια σε υψηλό επίπεδο.