Ο Μαρτίνς προειδοποιεί: Ο ΟΦΗ «δαγκώνει»!

Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει μεταφέρει στους ποδοσφαιριστές του μία εικόνα ότι το ματς του Σαββάτου (19/10) με την ομάδα του Ηρακλείου ενδέχεται να είναι και το πιο ύπουλο από το ξεκίνημα της σεζόν. Ποια τα εντυπωσιακά στατιστικά των Κρητικών.

Ο Μαρτίνς προειδοποιεί: Ο ΟΦΗ «δαγκώνει»!

Έχει τους λόγους του ο Μαρτίνς που δεν θέλει να ακούει τη λέξη «Μπάγερν» στον Ρέντη. Όταν μπροστά του υπάρχει το ματς με τον ΟΦΗ στο Καραϊσκάκη, μια ομάδα που αποτελεί μία από τις εκπλήξεις του φετινού πρωταθλήματος, είναι απολύτως φυσιολογικό ο Πορτογάλος τεχνικός να ρίχνει όλο το βάρος στο σαββατιάτικο παιχνίδι.

Ο Μαρτίνς που έχει πει επανειλημμένως και τάσσεται στη «γραμμή» της διοίκησης ότι το πρωτάθλημα είναι η προτεραιότητα για τον Ολυμπιακό, ξέρει πολύ καλά ότι αυτή τη στιγμή το παιχνίδι με το συγκρότημα του Γιώργου Σίμου είναι πολύ πιο σημαντικό από αυτό που ακολουθεί με την Μπάγερν στο Φάληρο.

Ο κόουτς θεωρεί ότι το ματς με τον ΟΦΗ είναι πολύ πιο δύσκολο από το παιχνίδι με τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης», παρότι ο αγώνας με τους «κίτρινους» είχε φορτώσει με άγχος τους παίκτες λόγω της ήττας στο Βελιγράδι.

«Μελετώντας» τον τρόπο παιχνιδιού των Κρητικών έχει διαπιστώσει ότι πρόκειται για μία ομάδα που επιτίθεται και προσπαθεί από τα «φτερά» και από τον άξονα να δημιουργήσει τς προϋποθέσεις για γκολ. Αφήστε δε που ο Μαρτίνς δεν έχει ξεχάσει και το περσινό κάζο στο Ηράκλειο (μάλιστα συνέβη ακριβώς την ίδια εποχή, αμέσως μετά τη διακοπή του Οκτωβρίου), όπερ σημαίνει ότι έχει έναν επιπλέον λόγο για να λέει στους παίκτες του ότι ο «ΟΦΗ “δαγκώνει”».

Το γεγονός ότι οι Κρητικοί έχουν πολύ καλά επιθετικά χαρακτηριστικά, αποτυπώνεται 100% και στα στατιστικά τους. Δεν είναι μόνο το ότι έχουν τα περισσότερα γκολ από κάθε άλλον στο πρωτάθλημα (14), σημειώνοντας 2,3 γκολ ανά ματς! Έχουν 96 τελικές προσπάθειες σε σύνολο 6 αγωνιστικών. Δηλαδή 16 ανά ματς. Κι αν για κάποιους δεν λέει τίποτα, για τον Μαρτίνς δείχνει πολλά.

Ο ΟΦΗ έχει... 31 τελικές παραπάνω από τον Ολυμπιακό!

Αυτό λέει πολλά για τον 49χρονο τεχνικό. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν 65 τελικές και οι Κρητικοί 96 και πάνω – κάτω έχουν παίξει τα ίδια παιχνίδια. Ο ΟΦΗ έχει παίξει σε «Κλ. Βικελίδης» και ΟΑΚΑ με Παναθηναϊκό, όπως και ο Ολυμπιακός.

Μπορεί οι «ερυθρόλευκοι» να είναι πιο εύστοχοι (σκοράρουν ανά 5,4 τελικές και ο ΟΦΗ ανά 6,9 τελικές), αλλά ο Μαρτίνς ξέρει ότι θα αντιμετωπίσει μία ομάδα που βγάζει φάσεις, που δεν θα κλειστεί στην περιοχή της και που θα επιχειρήσει να πιέσει ακόμα και λίγο πιο ψηλά απ’ ό,τι έχουν συνηθίσει οι Πειραιώτες.