«Έκπτωση» στον ΠΑΟΚ για την εισβολή των οπαδών του

Με μόλις 27.500 τιμωρήθηκε τελικά η ομάδα της Θεσσαλονίκης για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με τον Άρη.

«Έκπτωση» στον ΠΑΟΚ για την εισβολή των οπαδών του

Στο εντός έδρας ματς με τον Άρη οι οπαδοί του ΠΑΟΚ μετά το δεύτερο γκολ των «κίτρινων» είχαν εισβάλλει στο γήπεδο. Μάλιστα τότε υπήρξε και ολιγόλεπτη διακοπή μέχρι να επιστρέψουν οι οπαδοί στις θέσεις τους. Πρωτοδίκως ο ΠΑΟΚ είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο ύψους 68.000 ευρώ.

Με τον νέο πειθαρχικό κώδικα για τέτοιες συμπεριφορές επιβάλλονται πρόστιμα, ενώ σύμφωνα με ότι ίσχυε πέρσι θα είχε επιβληθεί τιμωρία της έδρας. Το θέμα, όμως, είναι πως ο ΠΑΟΚ άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Η επιτροπή εφέσεων που εξέτασε την υπόθεση αποφάσισε να μειώσει την ποινή της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα ο ΠΑΟΚ θα κληθεί να πληρώσει μόλις 27.500 ευρώ για τα επεισόδια που είχαν λάβει χώρα στο ντέρμπι με τον συμπολίτη του, Άρη. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως ο ΠΑΟΚ κατά την εκδίκαση της έφεσης δεν κατέθεσε καν υπόμνημα.

Θυμίζουμε πως ο Τάσος Σιδηρόπουλος στο φύλλο αγώνα ανέφερε την εισβολή 30 οπαδών και την προσωρινή διακοπή του ματς, ενώ και ότι έγιναν συστάσεις από τα μεγάφωνα. Επιβαρυντική ήταν και η έκθεση της αστυνομίας που κατέγραφε αναλυτικά όλα όσα συνέβησαν και μάλιστα είχε μετρήσει περισσότερες από 200 φωτοβολίδες, ενώ είχε αναφέρει και ακρωτηριασμό οπαδού. Για όλα αυτά ο ΠΑΟΚ θα πληρώσει μόλις 27.500 ευρώ.