Η ανάπτυξη του τμήματος σκάουτινγκ του Ολυμπιακού σε όλο τον κόσμο

Ο Ολυμπιακός εξελίσσει το σκάουτινγκ και δικτυώνεται σε όλο τον πλανήτη αναζητώντας ταλέντα για την πρώτη ομάδα και την Ακαδημία.

Η ανάπτυξη του τμήματος σκάουτινγκ του Ολυμπιακού σε όλο τον κόσμο

Ο τρόπος λειτουργίας του Ολυμπιακού στο θέμα των μεταγραφών έχει αλλάξει κατά πολύ τα τελευταία χρόνια, όμως το σημαντικό είναι πως οι Πειραιώτες δεν μένουν στάσιμοι και δεν επαναπαύονται. Η μεγαλύτερη επιτυχία ενός συλλόγου είναι να μπορεί να βρίσκει ταλέντα και να τα παίρνει πριν η τιμή τους εκτοξευτεί.

Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται ο Ολυμπιακός και το έχει κάνει σε πολλές περιπτώσεις. Παίκτες όπως ο Σισέ, Μπα και ο Καμαρά είναι μερικά από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα αυτής της τακτικής. Οι «ερυθρόλευκοι» ωστόσο δεν θέλουν να μείνουν στη γαλλική αγορά, αλλά να έχουν τα μάτια τους παντού.

Όσον είναι δυνατό και όσο μπορούν να το κάνουν θέλουν να ελέγχουν όλο τον κόσμο. Πρόσφατα ανακοινώθηκε η πρόσληψη του Αλεχάντρο Ντομίνγκες για το τμήμα σκάουτινγκ. Ο Τσόρι βρίσκεται στην πατρίδα του, παρακολουθεί παιχνίδια και έχει το βλέμμα του στραμμένο ακόμα και σε τμήματα υποδομής. Πριν μερικές ημέρες ήταν στην Ισπανία κάνοντας το ίδιο, ενώ πρόθεση του είναι να ανοίξει και τη ρωσική αγορά.

Υπάρχει ο Φρανσουά Μοντέστο, ο ρόλος του οποίου είναι γνωστός και γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τη Γαλλία. Ο Κορσικανός έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του, ενώ ελέγχει και την Αφρική. Θα πει κανείς ότι όλα αυτά είναι αρκετά, αλλά για τον Ολυμπιακό που εξελίσσεται δεν φτάνουν τα παραπάνω.

Ο διευθυντής της Ακαδημίας των «ερυθρόλευκων», Αντώνης Πίκουλας μίλησε στη Nova και αναφέρθηκε στον τρόπο που θα λειτουργήσει το σκάουτινγκ της ομάδας και στο πως θα ανοίξει δίαυλο και με άλλες αγορές. Όπως είπε ο κ. Πίκουλας πρόθεση του Ολυμπιακού είναι η δημιουργία γραφείο στις ΗΠΑ για να επεκτείνει τις δράσεις του σε Καναδά, Αμερική και Μεξικό. Επίσης θα δημιουργηθούν σχολές σε Τορόντο, Σικάγο και Μελβούρνη, ενώ γίνονται συζητήσεις για σχολή στο Γκέτεμποργκ και στην Κίνα. Ο Ολυμπιακός γίνεται αντιληπτό πως σκοπεύει να έχει παντού τα μάτια του για να βρει ταλέντα που θα ενισχύσουν τόσο την πρώτη ομάδα όσο και την Ακαδημία.