Άρης χωρίς δημιουργία και φαντασία

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης παρουσίασε πολύ κακή εικόνα στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί δυσαρέσκεια στο στρατόπεδο του Άρη.

Άρης χωρίς δημιουργία και φαντασία

Ο Άρης παρέμεινε για τρίτο σερί παιχνίδι στο πρωτάθλημα χωρίς νίκη, έχασε δεύτερο σερί εντός έδρας αγώνα, παρουσιάζοντας πολύ μέτρια εικόνα στον αγωνιστικό χώρο.

Αυτό που πρωτίστως κατάφερε ο Ολυμπιακός για να φτάσει σε αυτό το (σχετικά άνετο) 1-2 στο Κλεάνθης Βικελίδης ήταν περιορίσει την δράση της επιθετικής τετράδας του Άρη.

Και μόνο το γεγονός ότι ο Τόλης Τερζής αντικατέστησε τους Φετφατζίδη (με Μαντσίνι), Γκάμα (με Μαρτίνες) και Ντιγκινί (με Τόνσο) για πρώτη φορά φέτος επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.

Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός «έκοψε» την δημιουργία του Άρη τα πράγματα απλοποιήθηκαν, διότι και ο Μπράουν Ιντέγε δεν τροφοδοτήθηκε, ήταν αποκομμένος, αλλά και σε κακή μέρα.

Οι κίτρινοι δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν το ιδανικό τους ξεκίνημα με το γκολ στο 7’ και δέχθηκαν δύο γκολ σε πέντε λεπτά από την ίδια πλευρά άμυνάς τους (δεξιά), εκεί όπου Σούντγκρεν και Φετφατζίδης δεν κατάφεραν να βρουν λύσεις απέναντι σε Τσιμίκα και Μασούρα.

Εκεί κρίθηκε όλο το παιχνίδι, διότι στο δεύτερο μέρος ο Άρης δίχως δημιουργία και φαντασία στο παιχνίδι του, δεν κατάφερε να φανεί απειλητικός παρά ελάχιστες φορές, δεν έκανε αυτό που πάντα κάνει, να φτιάχνει φάσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία.

Ο Άρης έχασε άλλους τρεις βαθμούς στην έδρα του - συνολικά έχει 8 βαθμούς σε απώλειες από το “Χ” με τον ΟΦΗ και τις ήττες από ΑΕΛ και Ολυμπιακό - μετράει μόλις 5 βαθμούς στις πρώτες έξι αγωνιστικές και είναι προφανές ότι κάτι πρέπει να αλλάξει, κυρίως στη νοοτροπία και την αγωνιστική συμπεριφορά.

Μέχρι και τον αγώνα της Κυριακής (6/10), η απώλεια βαθμών συνδυαζόταν τουλάχιστον με καλό ποδόσφαιρο, με δημιουργία ευκαιριών, με γκολ και με ατυχία σε πολλές περιπτώσεις.

Το βράδυ της Κυριακής συνδυάστηκε με αγωνιστικό εγκλωβισμό. Πρώτη φορά ο Άρης δεν δημιούργησε, αλλά σε αυτό το κομμάτι, ειδικά χθες αιτία είναι και ο διαιτητής Τζοβάρας.

Ανεξαρτήτως του ότι δεν του «έτυχε» μια πολύ δύσκολη φάση έδειξε με τις κινήσεις του μέσα στον αγωνιστικό χώρο ότι δεν έχει αντίληψη του τι βλέπει, του τι παίζεται. Δεν επηρέασε το αποτέλεσμα, αλλά 100% επηρέασε τον ρυθμό του αγώνα και αυτό ενδεχομένως να έγινε εις βάρος του Άρη.