Ελεύθερος ο οπαδός που τραυμάτισε τον Γκαρθία (pics)

Ελεύθερος μέχρι τη δίκη του αφέθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο 27χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ που κατηγορείται για τον τραυματισμό του Όσκαρ Γκαρθία.

Ελεύθερος ο οπαδός που τραυμάτισε τον Γκαρθία (pics)


Το δικαστήριο αποφάσισε επίσης να αφεθεί ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, αίροντας την κράτησή του. Νέα δικάσιμος ορίστηκε η Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018.

Εις βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες, για κατοχή και ρίψη αντικειμένου, όπως επίσης για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Οι συγκεκριμένες πράξεις, σε βαθμό πλημμελήματος, συνδέονται με το Νόμο περί Αθλητισμού και είναι στην επιβαρυντική τους μορφή, καθώς πρόκειται για δράστη που χαρακτηρίζεται ως "ιδιαίτερα επικίνδυνος". Και αυτό διότι - σύμφωνα με δικαστικές πηγές - ο ίδιος, κατά το παρελθόν, είχε συλληφθεί άλλες τρεις φορές για περιστατικά συνδεόμενα με την αθλητική βία, την πρώτη όντας ακόμη ανήλικος.

Εισαγγελική παραγγελία

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση, για τα επεισόδια που ακολούθησαν της ματαίωσης του αγώνα, έξω από το γήπεδο της Τούμπας, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας. Η παραγγελία δόθηκε προς την αθλητική εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, Ευαγγελία Λιάσου, για να διαπιστωθεί η τέλεση πράξεων που εμπίπτουν στον Αθλητικό Νόμο και να εντοπιστούν οι δράστες.

Σύμφωνα με την παραγγελία, κρίνεται απαραίτητη η αξιοποίηση όλων των πρόσφορων τεχνολογικών μέσων, ενώ την έρευνα καλείται να φέρει εις πέρας η Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Από την Αστυνομία προσήχθησαν δύο άτομα, που μετά την εξέτασή τους αφέθηκαν ελεύθερα, καθώς δεν προέκυψε κάτι εις βάρος τους.