Στη Ντεπορτίβο θυμήθηκαν τον Γκιγιέρμε και… κλαίνε!

Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του Βραζιλιάνου χαφ σε συνδυασμό με την κατρακύλα της Λα Κορούνια ανάγκασε τους Ισπανούς να θυμηθούν τον χαφ του Ολυμπιακού.

Στη Ντεπορτίβο θυμήθηκαν τον Γκιγιέρμε και… κλαίνε!

Δεν είναι εύκολο να βρει κανείς παίκτη του Ολυμπιακού που να υστέρησε στο παιχνίδι με τον Άρη. Όλοι τους τα πήγαν περίφημα, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, όμως, είναι και κάποιοι που κάνουν τη διαφορά σε αυτή την ομάδα.

Μία τέτοια περίπτωση είναι ο Γκιγιέρμε, ο οποίος και στην αναμέτρηση με τους Θεσσαλονικείς ήταν εντυπωσιακός. Έχει κάνει τρομερά πράγματα στη μεσαία γραμμή και συμβάλλει τα μέγιστα στο σπουδαίο διπλό του Ολυμπιακού στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο 28χρονος Βραζιλιάνος χαφ έχει εξελιχθεί σε εγκέφαλος της ομάδας του Πειραιά και ίσως ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της.

Είναι τέτοια η επιρροή του στο παιχνίδι του Ολυμπιακού που όταν δεν βρίσκεται στην ενδεκάδα έχει θέμα όλη η ομάδα. Πάντως τον Γκιγιέρμε τον θυμήθηκαν και στην Ισπανία με αφορμή τις εξαιρετικής του εμφανίσεις και παράλληλα την ελεύθερη πτώση της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια.

Η ομάδα της Γαλικίας βρίσκεται κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού στη Segunda Division με μόλις οκτώ βαθμούς σε δέκα ματς. Με αφορμή τις τραγικές της επιδόσεις ο ισπανικός Τύπος θυμήθηκε παίκτες που έφυγαν την τελευταία διετία από τον σύλλογο και ένας από αυτούς είναι ο Γκιγιέρμε. Τον Βραζιλιάνο τον είχαν βάλει στο περιθώριο στη Ντεπορτίβο το καλοκαίρι του 2018 όταν ο Ολυμπιακός κινήθηκε για την απόκτηση του.

Τώρα που η Κορούνια παραπαίει θυμήθηκαν τον Γκιγιέρμε γράφοντας πως ένας παίκτης σαν αυτόν λείπει από την ομάδα. Με τη φανέλα της Ντεπορτίβο ο Βραζιλιάνος έκανε 67 συμμετοχές με δύο γκολ και μία ασίστ. Η καριέρα του στον Ολυμπιακό έχει εκτοξευτεί, για πρώτη φορά παίζει στο Champions League και είναι απαραίτητος σε μία ομάδα με μεγάλες απαιτήσεις που κάνει πρωταθλητισμό.