Μπόρχα Χιμένεθ: «Ο ΠΑΟΚ έκανε ένα σουτ και πέτυχε δυο γκολ»

Ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης Μπόρχα Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα, στάθηκε στην εικόνα που είχε η ομάδα του.

Μπόρχα Χιμένεθ: «Ο ΠΑΟΚ έκανε ένα σουτ και πέτυχε δυο γκολ»

Ο προπονητής του Αστέρα, Μπόρχα Χιμένεθ μετά το τέλος της αναμέτρησης σχολίασε για τα όσα είπε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Αμπέλ Φερέιρα.

«Δεν ξέρω αν είναι μια παρηγοριά αλλά το γεγονός ότι αυτά τα λέει ο προπονητής της αντίπαλης ομάδας μας κάνει να σκεφτόμαστε ότι κάτι κάνουμε καλά. Του μίλησα και πριν τον αγώνα και μετά και θα το πω και από εδώ. Μου αρέσει να υπάρχουν που σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο το ποδόσφαιρο και είναι καλό για το άθλημα».

Τι στόχους μπορεί να έχει η ομάδα του εφέτος με βάση την ποιότητα και μια εκτίμηση για το πρωτάθλημα με βάση όσα έχει δει ως τώρα σ' αυτό;


"Για εμένα και τους συνεργάτες μου στόχος μας είναι να παίξουμε ένα ελκυστικό ποδόσφαιρο το οποίο να συνοδεύεται από επιτυχημένα αποτελέσματα. Πρέπει να πιστεύεις στην ταυτότητα της ομάδας, στον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεσαι. Σίγουρα, το ποδόσφαιρο πρέπει να συνοδεύεται και από θετικά αποτελέσματα. Εμείς έχουμε ξεκινήσει παίζοντας με τις 5 ομάδες που βρίσκονται στην κορυφή. Σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια αξίζαμε κάτι καλύτερο. Και με τον Ολυμπιακό, απέναντι στην ΑΕΚ που δεχτήκαμε το τρίτο γκολ στις καθυστερήσεις. Στην Ξάνθη αξίζαμε κάτι παραπάνω, με τον Ατρόμητο παίξαμε πολύ καλά και με τον ΟΦΗ μέχρι την αποβολή είχαμε καλή εικόνα. Σήμερα, αν δεν κάνω κάποιο λάθος με τα στατιστικά, ο ΠΑΟΚ έκανε ένα σουτ και έβαλε δυο γκολ αρά δείξαμε καλό πρόσωπο..."

"Όσον αφορά τώρα τη δεύτερη ερώτηση και οι 3 "μεγάλοι" έχουν διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού. Όποια από τις τρεις αποδειχθεί πιο αποτελεσματική θα βρεθεί ψηλότερα στη βαθμολογία. Μπορείτε από τον τρόπο παιχνιδιού των ομάδων που αναφέρατε και με βάση τον τρόπο που μου αρέσει εμένα να αγωνίζεται η ομάδα να καταλάβετε τι πιστεύω αλλά δεν μπορώ να το πω".

Το ελκυστικό ποδόσφαιρο που παίζει ο Αστέρας στην επίθεση αφήνει κενά στην άμυνα. Ποια είναι τα στοιχεία στα οποία πρέπει να δουλέψει για να διορθωθεί η εικόνα της ομάδας του;

"Όταν προσπαθείς να παίξεις ένα θεαματικό ποδόσφαιρο οφείλεις να προσαρμοστείς και στο αμυντικό κομμάτι. Αν κάνεις επίθεση με 4 ποδοσφαιριστές θα έχεις 6 πίσω από τη μπάλα. Αν κάνεις επίθεση με περισσότερους ποδοσφαιριστές είναι λογικό να έχεις λιγότερους πίσω. Στη δική μας περίπτωση, έχουμε ποδοσφαιριστές που έχουν μικρό σωματότυπο, όπως είναι ο Καπίγια, ο Ριέρα, ο Μουνάφο. Αυτοί οι παίκτες θέλουν να παίξουν επιθετικά άρα είναι λογικό σε κάποιες στιγμές να έχεις κενά πίσω. Αυτά τα κενά πρέπει να δουλέψουμε για να τα βελτιώσουμε".