Ολυμπιακός: Τι φοβάται ο Μαρτίνς από τον Άρη

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει μιλήσει εκτενώς στους ποδοσφαιριστές του για τους «κίτρινους» που με τις αντεπιθέσεις τους ή ακόμα και σε οργανωμένες επιθέσεις μπορούν να κάνουν τη ζημιά.

Ολυμπιακός: Τι φοβάται ο Μαρτίνς από τον Άρη

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον Άρη. Ακόμη και το γεγονός ότι επέλεξε να αφήσει εκτός ενδεκάδας του Βελιγραδίου, τέσσερα από τα πιο «βαριά χαρτιά» του (Ελαμπντελαουί, Γκιγιέρμε, Ποντένσε, Βαλμπουενά) είχε να κάνει με το πόσο δύσκολη θεωρεί την αποστολή του Ολυμπιακού στην Θεσσαλονίκη.

Ο Πορτογάλος τεχνικός στην προετοιμασία της ομάδας του για το αποψινό ματς στο «Κλ. Βικελίδης» έχει δείξει εκτενή στιγμιότυπα από τα παιχνίδια του Άρη. Κυρίως στάθηκε στο 2-2 μέσα στην Τούμπα και στο 4-0 επί του Παναθηναϊκού.

Εκεί λοιπόν ο Μαρτίνς είχε να λέει για την ποιότητα που βγάζουν οι «κίτρινοι» μεσοεπιθετικά, γεγονός που αποτυπώνεται και στη στατιστική υπηρεσία. Δεν είναι μόνο το ότι στις αντεπιθέσεις αν βρουν χώρους, τότε είναι ικανοί για να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες. Ο Άρης φαίνεται μία καλοκουρδισμένη μηχανή και όταν κάνει οργανωμένες επιθέσεις.

Πρώτα απ’ όλα είναι μία ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο και όχι... ταμπούρι. Κοιτάζει να επιβάλει τον δικό της ρυθμό, στο βαθμό φυσικά που θα της επιτρέψει ο αντίπαλος.

Το σημαντικότερο όμως στοιχείο που έχει εντοπίσει ο Μαρτίνς είναι ότι κακώς γίνεται αναφορά μόνο στον Μπράουν Ιντέγε. Ναι μεν ο Νιγηριανός πρώην φορ του Ολυμπιακού είναι το «Α και το Ω» στην επίθεση των «κιτρίνων», αλλά όλοι όσοι τον πλαισιώνουν έχουν δείξει ότι διαθέτουν την ικανότητα για δημιουργία επικίνδυνων καταστάσεων στα αντίπαλα καρέ.

Ο Φετφατζίδης διανύει την καλύτερή του περίοδο μετά την επιστροφή του από την Σαουδική Αραβία, ο Ντιγκινί αποδεικνύεται εγγύηση στα χέρια του Τόλη Τερζή και μην ξεχνάμε τους Μπρούνο Γκάμα, Νίκο Μαρτίνες και Ντάνιελ Λάρσον (ένας εκ των τριών αναμένεται να παίξει).

Και επειδή είναι φρόνιμο να μιλάμε και με αριθμούς σε τέτοιες περιπτώσεις, ο Άρης μετά από 5 αγωνιστικές έχει περισσότερες τελικές προσπάθειες από τον Ολυμπιακό! Συγκεκριμένα 64 έναντι 57. Δεν το λες και μικρό πράγμα…