Οι έξι αγώνες του Ολυμπιακού μέχρι το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

Η πιο δύσκολη αποστολή των Πειραιωτών έως το ντέρμπι που θα κρίνει πολλά, είναι αυτή με τον Άρη. Για πολλούς λόγους. Όπως πολλαπλής σημασίας είναι και η νίκη.

Οι έξι αγώνες του Ολυμπιακού μέχρι το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

Το έχει πει ο ίδιος ο Πέδρο Μαρτίνς και έχει σε πολύ μεγάλο βαθμό δίκιο. Το περσινό πρωτάθλημα κρίθηκε εν πολλοίς στο ντέρμπι του πρώτου γύρου με τον - μετέπειτα πρωταθλητή - ΠΑΟΚ, όταν ο Ολυμπιακός είχε πιέσει ασφυκτικά τον αντίπαλό του, αλλά είχε ηττηθεί και έμεινε πίσω στη βαθμολογία και στην... «ψυχολογία».

Φέτος, σε ένα διαφορετικό πρωτάθλημα που θα έχει τα πλέι οφ να κρίνουν τον τίτλο, η προεργασία μέχρι εκεί είναι πολύ σημαντική. Κι ο Ολυμπιακός που είναι πρώτος από νωρίς, θα έχει βασική επιδίωξη να παραμείνει εκεί μέχρι την εξτρά διαδικασία, έχοντας μεγάλο προβάδισμα. Συνεπώς κάθε ματς έχει τη σημασία του και κάθε τρίποντο την αξία του.

Εάν οι ερυθρόλευκοι πάρουν νίκες στα έξι ματς που έχουν μπροστά τους έως την 1η Δεκεμβρίου, όταν θα υποδεχτούν τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης», δεν αποκλείεται να έχουν μεγαλύτερη απόσταση από τους δύο βαθμούς που τους χωρίζουν τώρα από την ομάδα της Θεσσαλονίκης η οποία είναι ο βασικός ανταγωνιστής, όπως φυσικά είναι και η ΑΕΚ αλλά (τουλάχιστον έως τώρα) σε δεύτερο πλάνο. Ο ΠΑΟΚ έχει το ματς στην Τρίπολη πιο επικίνδυνο απ' όσα έχει μπροστά του έως το ραντεβού με τον Ολυμπιακό.

Το ματς με τον Άρη, την Κυριακή στο «Βικελίδης» είναι επίσης το πιο δύσκολο για τους Πειραιώτες, περισσότερο κι από το εντός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ, το οποίο είναι μέσα στα ματς που μεσολαβούν έως τη συνάντηση με τον ΠΑΟΚ. Είναι ένα παιχνίδι που ακολουθεί μια ευρωπαϊκή ήττα με «κραδασμούς», ο Άρης είναι «πληγωμένος» μετά την ήττα από την Λάρισα που τον φρέναρε, διότι προερχόταν από τη συντριβή του Παναθηναϊκού και την ισοπαλία στην Τούμπα, η έδρα του είναι πάντα δύσκολη, ενώ υπάρχουν και παίκτες που θέλουν να δείξουν πράγματα και για άλλους λόγους, όπως ο Φετφατζίδης, ο Ιντέγε, αλλά και ο Βέλεθ που δεν πήγε το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό και τώρα, λίγες μέρες πριν από το ματς, εμφανίστηκε ξαφνικά ως στόχος της ΑΕΚ. Δεν θα είναι εύκολο για τον Ολυμπιακό να περάσει με τρίποντο κι ας δημιουργούν κλίμα οι παράγοντες των social media.

Αμέσως μετά ο Ολυμπιακός έχει τον ΟΦΗ και την ΑΕΚ στο γήπεδό του με το πάνω χέρι δικό του, την Ξάνθη εκτός, τον Ατρόμητο μέσα, τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Αν έχει νικήσει τον Άρη, όλα αυτά τα παιχνίδια θα γίνουν πολύ πιο εύκολα μέχρι την άφιξη του ΠΑΟΚ και τη δυνατότητα διεύρυνσης της απόστασης, κάτι που θα παίξει μεγάλο ρόλο για τη συνέχεια. Διαφορετικά, αν δεν περάσει από το Χαριλάου δηλαδή ο Ολυμπιακός, τότε όλα τα επόμενα παιχνίδια μέχρι το ντέρμπι θα δυσκολέψουν περισσότερο λόγω της ίδιας της ατμόσφαιρας που θα έχει δημιουργηθεί εντός των τειχών...