Ποινή-χάδι στον Μελισσανίδη, ο δικηγόρος του ισχυρίσθηκε πως δεν κατάλαβε ότι μπήκε στα αποδυτήρια

Με ένα μήνα απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο και 10.000 ευρώ πρόστιμο τιμωρήθηκε ο Δημήτρης Μελισσανίδης για την εισβολή του στο αποδυτήριο του διαιτητή στο ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-2.

Ποινή-χάδι στον Μελισσανίδη, ο δικηγόρος του ισχυρίσθηκε πως δεν κατάλαβε ότι μπήκε στα αποδυτήρια

Το μεσημέρι της Πέμπτης (3/10) εκδικάσθηκε από το πειθαρχικό όργανο της Super League η υπόθεση για την εισβολή του Δημήτρη Μελισσανίδη και του Γιάννη Παπαδόπουλου στα αποδυτήρια του Ελβετού διαιτητή Στεφάν Κλόσνερ στην ανάπαυλα του ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ.

Η ποινή που επιβλήθηκε στον ισχυρό άνδρα της ΑΕΚ ήταν η μικρότερη που προβλέπεται από τον ΚΑΠ (1-12 μήνες). Συγκεκριμένα τιμωρήθηκε με ένα μήνα απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο και 10.000 ευρώ πρόστιμο ενώ αθωώθηκε για την ίδια κατηγορία ο Γιάννης Παπαδόπουλος.

ΑΕΚ: Κλήθηκε σε απολογία ο Μελισσανίδης

Η απολογία: Νόμιζε ότι έμπαινε σε άλλα αποδυτήρια!

Οι κύριοι Μελισσανίδης και Παπαδόπουλος εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους στον αθλητικό δικαστή, και όπως είπαν ασυναίσθητα ο μεγαλομέτοχος της «Ένωσης» μπήκε στα αποδυτήρια του Ελβετού διαιτητή καθώς η διαμαρτυρία ξεκίνησε εκτός των αποδυτηρίων και ο Δημήτρης Μελισσανίδης απλώς ακολούθησε το διαιτητή που έμπαινε στα αποδυτήρια. Συνεπώς για την είσοδο δεν υπάρχει δόλος.

Άλλωστε όλο το περιστατικό αφορούσε μια ήπια διαμαρτυρία για τα φάουλ και όχι κάποια επίθεση ή απρεπή συμπεριφορά.

Τέλος οι νομικοί εκπρόσωποι των δυο ανδρών αρνήθηκαν την οποιαδήποτε ανάμειξη εξωδιοικητική η διοικητική του Γιάννη Παπαδόπουλου με την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ.

Ως μάρτυρας κατέθεσε ο γενικός αρχηγός της ΑΕΚ, Βασίλης Δημητριάδης, ο οποίος με ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Υπήρχε αναβρασμός από τον κόσμο κατά του διαιτητή. Πηγαίνοντας στα αποδυτήρια, στο διάδρομο, γύρισα στον διαιτητή και του είπα ότι δεν δίνει κανένα φάουλ στην ΑΕΚ και τα δίνει όλα στον ΠΑΟΚ. Γύρισε και μου έδειξε κίτρινη κάρτα.

Ο Μελισσανίδης ήταν στα αποδυτήρια της ΑΕΚ και περίμενε τους ποδοσφαιριστές. Κάποιες φορές το κάνει, ειδικά σε μεγάλα παιχνίδια. Όλοι του έλεγαν για τα φάουλ και οι ποδοσφαιριστές ακόμα. Εκεί ο χώρος είναι ενιαίος και πέρασε ασυναίσθητα στο χώρο των αποδυτήριων του διαιτητή, αφού ξεκίνησε να συνομιλεί μαζί του απ’ έξω.

Όλο αυτό που περιγράφει ο διαιτητής δεν διήρκησε πάνω από 10-20 δευτερόλεπτα. Ο τέταρτος βρέθηκε ανάμεσα τους για να περάσει, όχι για να του χωρίσει. Ο Μελισσανίδης ήταν απόλυτα ευπρεπής. Εγώ ίσως να διαμαρτυρήθηκα πιο έντονα και πιστεύω ότι με αδίκησε.

Ο Παπαδόπουλος ήταν μαζί με τον Μελισσανίδη. Είναι ένας φίλαθλος της ΑΕΚ και είναι κοντά στην ομάδα. Δεν ασκεί κάποιου είδους καθήκοντα απ ‘ όσο ξέρω.

Πιστεύω ότι ο Μελισσανίδης δεν κατάλαβε καν ότι μπήκε στα αποδυτήρια γιατί ο χώρος είναι ενιαίος. Μπήκε ασυναίσθητα, κουβεντιάζοντας με τον Παπαδόπουλο και τον διαιτητή για την διαιτησία και τα φάουλ.

Στο τέλος πήγαμε στον διαιτητή και του ζητήσαμε συγγνώμη γιατί δεν έπρεπε να μπει στα αποδυτήρια. Και μας ευχαρίστησαν για την φιλοξενία και μας είπαν ότι πάνω στην ένταση συμβαίνουν αυτά».

Την ΑΕΚ εκπροσώπησε ο Αλέξης Αλεξίου, ο οποίος τόνισε:

«Η ΑΕΚ συνδέεται σαφώς με τον Δημήτρη Μελισσανίδη ο οποίος είναι ο διοικητικός ηγέτης της. Δεν συνδέεται όμως με τον Γιάννη Παπαδόπουλο. Ούτε του έχει αναθέσει ο κ. Μελισσανίδης διοικητικά καθήκοντα.

Ο Μελισσανίδης βρισκόταν στα αποδυτήρια σε χώρο ενιαίο με τον χώρο των διαιτητών. Δεν υπήρξε επίθεση, αλλά μια λεκτική διαμαρτυρία για άνιση μεταχείριση στα φάουλ. Έχει να κάνει και με την ψυχολογία και την ιδιοσυγκρασία ενός ανθρώπου που αγαπάει την ομάδα του. Δεν υπήρξε κάτι απρεπές, ανήθικο ή επιθετικό. Αλλιώς θα γράφονταν και αυτά στο φύλλο αγώνα. Παραβίασε το άβατο των διαιτητών, αλλά ήταν εκεί μόνο για να διαμαρτυρηθεί».

Να σημειωθεί στο σημείο αυτό, ότι ο αθλητικός δικαστής υπογράμμισε ότι οι κανονισμοί δεν προβλέπουν αντικειμενική ευθύνη της ομάδας για είσοδο αξιωματούχου στα αποδυτήρια. Προβλέπει αντικειμενική ευθύνη μόνο για εξύβριση, κάτι που στην προκειμένη περίπτωση δεν έχουμε. «Πρόκειται για αβλεψία», όπως είπε.

Η δικηγόρος Έλλη Ρίζου που εκπροσώπησε τον Δημήτρη Μελισσανίδη, είπε τα εξής:

«Προκύπτει απ’ όλα τα έγγραφα και τις μαρτυρίες ότι η επαφή έγινε εκτός του χώρου των αποδυτηρίων. Δεν άνοιξε την πόρτα να μπει μέσα, να παραβιάσει το άβατο. Το αν έγιναν κάποια βήματα στη διάρκεια της κουβέντας και ασυναίσθητα, όπως μίλαγαν και τον ακολουθούσε, εισήλθε μέσα στο χώρο των αποδυτηρίων, δεν πάει να πει ότι παραβίασε το άβατο. Μπήκε ο διαιτητής και τον ακολούθησε όπως μίλαγαν απ’ έξω για τα φάουλ.

Κανένα δόλο δεν είχε ο Μελισσανίδης να εισέλθει στον χώρο των αποδυτηρίων. Να κάνει τι; Αφού η συζήτηση με τον διαιτητή είχε ξεκινήσει απ’ έξω. Θα ήταν άδικο και παράλογο να τιμωρηθεί. Ελλείψει δόλου πρέπει να απαλλαγεί. Δεν διαταράχθηκε τίποτα».

Τον Γιάννη Παπαδόπουλο εκπροσώπησε ο δικηγόρος Χάρης Γρηγορίου και όπως τόνισε από την πλευρά του:

«Ο Παπαδόπουλος δεν συνδέεται με οποιαδήποτε σχέση διοικητική ή εξωδιοικητική με την ΑΕΚ και τον Μελισσανίδη. Το κοινό τους σημείο είναι το κοινό οπαδικό θρήσκευμα. Ο Μελισσανίδης γνωρίζει τον πατέρα του 40 χρόνια. Από εκεί τον γνώριζε. Έχουν μια κοινωνική σχέση, μια γνωστο-φιλική σχέση.
Έχει μια μεγάλη εμπειρία στα ποδοσφαιρικά θέματα καθώς υπηρετούσε επί χρόνια την ομοσπονδία. Καθόντουσαν μαζί στην κερκίδα, στον ίδιο χώρο και συχνά ανταλλάσουν απόψεις.

Δεν υπήρχε αίσθημα ότι συντελείται κάποια παράβαση, ενώ ο πελάτης μου δήλωσε και μεταμέλεια».

Να σημειωθεί ότι η ΑΕΚ συνομολόγησε την χρήση λέιζερ, πυρσών και καπνογόνων, αλλά όπως τόνισε αυτά δεν επηρέασαν την ομαλή διεξαγωγή του παιχνιδιού.

Η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή έγινε γνωστή πριν από λίγο και στον Δημήτρη Μελισσανίδη επιβλήθηκε ποινή «χάδι» ενός μήνα απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο και 10.000 ευρώ πρόστιμο.

Αναλυτικά η απόφαση

Α/ ΠΑΕ ΑΕΚ, Δ. Μελισσανίδης (αξιωματούχος), Ι. Παπαδόπουλος (αξιωματούχος): «Βάσει των αναφερομένων στο από 29/09/2019 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 29/09/2019 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ’ αριθ. πρωτ. 2247/19/2051100 από 30/09/2019 Έκθεση της Αστυνομίας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της, για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά του κ. Δ. Μελισσανίδη και του κ. Ι. Παπαδόπουλου: Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΕΚ συνολική χρηματική ποινή, ποσού είκοσι τεσσάρων χιλιάδων πεντακοσίων (24.500,00) ευρώ. Επίσης επιβάλλει στον κ. Δ. ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές, ήτοι : α) ποινή απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο για ένα (1) μήνα και β) χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων (10.000,00) ευρώ. Τέλος, απαλλάσσει τον κ. Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ από την αποδιδόμενη σε αυτόν πειθαρχική παράβαση.