Ολυμπιακός: Η λάμψη του Σουντανί και η εξήγηση για τις χαμένες ευκαιρίες

Ο Χιλάλ Σουντανί ήταν ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης με τη Λαμία. Η σημασία της φετινής χρονιάς για τον Αλγερινό και τα εύκολα που έχασε το Σάββατο το βράδυ.

Ολυμπιακός: Η λάμψη του Σουντανί και η εξήγηση για τις χαμένες ευκαιρίες

Σε πέντε αλλαγές στο αρχικό σχήμα του αγώνα με τη Λαμία προχώρησε ο Πέδρο Μαρτίνς και η μία απ’ αυτές ήταν ο Χιλάλ Σουντανί. Ο Αλγερινός επιθετικός πήρε φανέλα βασικού και μάλιστα ήταν εκ των κορυφαίων. Αυτός άλλωστε ξεκλείδωσε την καλά οργανωμένη άμυνα της ομάδας της Φθιώτιδας και άνοιξε το δρόμο προς τη νίκη για τους Πειραιώτες.

Για τον 31χρονο άσο η φετινή σεζόν έχει τις ιδιαιτερότητες της. Πρώτα απ’ όλα ο Αλγερινός προέρχεται από έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό. Πέρσι στη Νότιγχαμ είχε υποστεί ρήξη χιαστών με αποτέλεσμα να μείνει εκτός δράσης γι’ αρκετούς μήνες. Τη φετινή σεζόν προσπαθεί να αφήσει πίσω του αυτόν τον σοβαρό τραυματισμό και να βρει ξανά τα πατήματα του.

Το δεύτερο που έχει κληθεί να διαχειριστεί είναι το γεγονός πως έμεινε εκτός ευρωπαϊκής λίστας από τον Πέδρο Μαρτίνς. Ο Χιλάλ Σουντανί ήθελε να παίξει στο Champions League, αλλά καλείται να το αφήσει πίσω αυτό και να συνεχίσει τη δουλειά προκειμένου να είναι σε υψηλό επίπεδο και να βοηθάει όποτε του το ζητάει ο Πέδρο Μαρτίνς.

Στο παιχνίδι με τη Λαμία ο Σουντανί ήταν μέσα στις περισσότερες φάσεις και είναι αλήθεια πως έχει χάσει ευκαιρίες που δεν χάνονται. Θα μπορούσε να έχει σκοράρει από πολύ νωρίς, αλλά έχει χάσει γκολ που θεωρητικά ήταν πολύ εύκολα και αυτό δεν είναι κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά. Το ίδιο είχε γίνει και σε άλλα ματς που έχει παίξει, αλλά αυτό έχει την εξήγηση του.

Ο Σουντανί έχει πολύ μεγάλη θέληση και… τρέλα για να αποδείξει στον Μαρτίνς πως πρέπει να παίζει με αποτέλεσμα αυτό να του γυρίζει μπούμερανγκ μέσα στο παιχνίδι. Έχει χάσει γκολ που δεν χάνονται, διότι εκείνη τη στιγμή ήθελε πολύ να σκοράρει, ενώ ένιωθε και υπερβολική σιγουριά. Και αν παρατηρήσει κανείς τις χαμένες ευκαιρίες του είναι σαν να… πασάρει στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Αυτό είναι δείγμα υπερβολικής σιγουριάς και της θέλησης που έχει να αποδείξει πράγματα. Το ξέρει και ο ίδιος, το παραδέχεται και προσπαθεί να το διαχειριστεί, αλλά το θετικό είναι πως συμμετέχει πολύ στο επιθετικό παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Πρόκειται πάντως για ένα σημαντικό όπλο στα χέρια του Πέδρο Μαρτίνς και ένας ποδοσφαιριστής που το έχει το γκολ. Όταν απελευθερωθεί και νιώσει σιγουριά είναι βέβαιο πως θα σκοράρει και με μεγαλύτερη ευκολία. Το ότι είναι μέσα σε όλες τις φάσεις δείχνει πως γνωρίζει καλά τη θέση και επίσης μη ξεχνάμε πως μπορεί να δώσει λύσεις και ως εξτρέμ και ως δεκάρι και ως φορ. Άλλωστε στο δεύτερο ημίχρονο με τη Λαμία ο Μαρτίνς τον πέρασε δίπλα στον Ελ Αραμπί αλλάζοντας το σύστημα σε 4-4-2.

Είναι δεδομένο και το ξέρει και ο Μαρτίνς πως όταν ο Σουντανί βρει τον ρυθμό του τότε δεν θα παίζεται. Αναφερόμαστε άλλωστε σε έναν παίκτη που έχει σκοράρει 86 φορές με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ σε 196 ματς, 33 φορές με τον ASO Chief σε 64 ματς και 16 φορές με τη Βιτόρια Γκιμαράες σε 44 ματς.