Κορυφαίος ο Ελ Αραμπί, πρώτο δείγμα θετικό για Λοβέρα

Το fosonline.gr αξιολογεί τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, στη νίκη επί της Λαμίας με σκορ 2-0. Ο "μέσα στα γκολ" Ελ Αραμπί και το ντεμπούτο του Λοβέρα.

Κορυφαίος ο Ελ Αραμπί, πρώτο δείγμα θετικό για Λοβέρα

ΣΑ: Εύκολο... μεροκάματο έβγαλε ο Πορτογάλος γκολκίπερ, ο οποίος αν εξαιρεθεί ένα χλιαρό σουτ του Μπεχαράνο και άλλο ένα σε μία αντεπίθεση με τον Καραμάνο που περισσότερο ο στράικερ της Λαμίας ήθελε να φύγει η μπάλα από πάνω του, κατά τ’ άλλα ήταν ο ορισμός του θεατή!

Ολυμπιακός - Λαμία 2-0: Αντέδρασε και ετοιμάζεται για Βελιγράδι (vid)

ΕΛΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΙ: Πολύ τρέξιμο από τον Νορβηγό, ο οποίος βοήθησε πολύ και στο δημιουργικό κομμάτι. Ως προς τα ανασταλτικά του καθήκοντα δεν συνάντησε και ιδιαίτερα προβλήματα.

ΣΕΜΕΔΟ: Δεν είχε τη δύσκολη φάση. Όσες φορές βρέθηκε απέναντι στον Καραμάνο, τον... κατάπιε. Σε γενικές γραμμές ήταν ένα ήσυχο βράδυ για τον Πορτογάλο στόπερ.

ΜΠΑ: Ντεμπούτο για τον Αφρικανό στο ελληνικό πρωτάθλημα και έδειξε ότι μπορεί ο Ολυμπιακός να στηριχθεί πάνω του, εφόσον φυσικά σηκωθεί «ασπίδα» προστασίας γύρω του σε περίπτωση που κάποια στιγμή στο μέλλον θα κάνει κάποια λάθη λόγω της απειρίας του. Μια χαρά ήταν ο Μπα στο αποψινό ματς και με σωστές τοποθετήσεις.

ΚΟΥΤΡΗΣ: Αν και σε μία φάση έχασε τον Σάλιακα που δεν βγήκε σε κάποια σοβαρή ευκαιρία για την Λαμία, κατά τ’ άλλα ήταν το «μηχανάκι» που ξέραμε τα προηγούμενα χρόνια. Πήγαινε πάνω – κάτω, είχε και μία καλή ευκαιρία στο 13’ για να σκοράρει, ενώ του πιστώνεται και η σέντρα – αλφάδι στο πόδι του Ελ Αραμπί στο 2-0.

Ολυμπιακός - Λαμία 2-0: Τα γκολ των Σουντανί και Ελ Αραμπί (vid)

ΓΚΙΓΙΕΡΜΕ: Έπαιξε όσο έπρεπε ο Βραζιλιάνος που δεν χρειάστηκε να καταναλώσει αρκετές δυνάμεις, δίνοντας ώρες-ώρες ότι έκανε... σβηστός πλάκα στα χαφ του Ατρομήτου.

ΚΑΜΑΡΑ: Έριξε πολύ τρέξιμο, εκβίασε σε ακόμα ένα ματς κάποια μακρινά σουτ, όμως, σε γενικές γραμμές ο Αφρικανός ήταν αυτός που έπρεπε για ένα τέτοιο παιχνίδι. Έβγαλε τα συκώτια των χαφ της Λαμίας, τα οποία βρήκαν κακό μπελά με τον Μαντί.

ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ: Αντικαταστάθηκε κάποια στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο, περισσότερο για να προφυλαχθεί ενόψει του αγώνα στο Βελιγράδι. Εώς εκείνο το σημείο ο Γάλλος δεν κρύφτηκε ποτέ, έψαξε τα κεφάλια και τα πόδια των συμπαικτών του μέσα στο «κουτί», μπορεί κάποιες πάσες να μην του βγήκαν, αλλά το σημαντικό είναι ότι στα 35 του απέδειξε για ακόμη μία φορά δεν ήρθε στην Ελλάδα για να κάνει αγγαρεία.

ΣΟΥΝΤΑΝΙ: Μια του κλέφτη (9’ χαμένο τετ α τετ), δυο του κλέφτη (26’ γυριστό), τρεις του κλέφτη (27’ εξ επαφής κεφαλιά άουτ), τέσσερις και... γκολ για τον Αλγερινό που άνοιξε το δρόμο για τη νίκη του Ολυμπιακού. Ήταν αρκετά δραστήριος, ήταν συνεχώς μία απειλή για την Λαμία και κατάφερε τελικά να πετύχει το πολυπόθητο γκολ που έψαχνε.

ΠΟΝΤΕΝΣΕ: Δραστήριος ήταν ο Πορτογάλος, ο οποίος πάλεψε όσο μπορούσε, άντεξε ορισμένες φορές και σε κάποιες κλοτσιές των παικτών της Λαμίας και σε γενικές γραμμές έδωσε ό,τι μπορούσε για να βοηθήσει την ομάδα του στο δημιουργικό κομμάτι, με αποτέλεσμα να έχει μεταξύ άλλων συμμετοχή στη φάση του 1-0.

ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ: Ήταν μέσα στα δύο γκολ. Στο ένα έδωσε την ασίστ στον Σουντανί, στο δεύτερο σημείωσε το δεύτερο τέρμα που «κλείδωσε» ουσιαστικά τη νίκη. Ήταν μέσα σε πολλές φάσεις, έβγαινε αρκετές φορές έξω από την περιοχή για να «σπάσει» την μπάλα αριστερά – δεξιά, έχασε κάποιες ευκαιρίες, «συνελήφθη» και αρκετές φορές οφσάιντ, αλλά σίγουρα θα μπορούσε να χριστεί και ως ο MVP του ματς.

ΛΟΒΕΡΑ: Έβγαλε ποιότητα ο Αργεντινός με το «καλημέρα» με τις πλαστικές κινήσεις του. Είναι νωρίς να κριθεί για το αν έχει δίκιο ο Μαρτίνς ή όχι που επέμενε να δαπανηθούν ένα κάρο λεφτά για να τον φέρει ο Ολυμπιακός από την Ροζάριο, αλλά το πρώτο δείγμα ήταν άκρως θετικό, παίζοντας στο αριστερό «φτερό» της επίθεσης.

ΜΠΕΝΖΙΑ: Μπήκε αντί του Ποντένσε στο 78’ για να δώσει ανάσες στον Πορτογάλο και αν εξαιρεθεί μία κακή εκτίμηση στη μεσαία γραμμή που πήγε να βγάλει σε αντεπίθεση την Λαμία, ο Αλγερινός έδειξε για ακόμη μία φορά ότι ο Μαρτίνς μπορεί να στηριχθεί πάνω του. Δείχνει ότι είναι αρκετά καλός με την μπάλα στα πόδια...

ΑΒΡΑΑΜ: Μπήκε στα τελειώματα για να δώσει ανάσες στον Σεμέδο, αλλά κα για να κερδίσει το χειροκρότημα της εξέδρας.