Τα παράδοξα του φετινού Ολυμπιακού

Οι πολλές τελικές προσπάθειες δεν εξασφαλίζουν νίκες στους Πειραιώτες, ενώ η τελευταία τους ανατροπή έγινε με αντίπαλο τον Απόλλωνα.

Τα παράδοξα του φετινού Ολυμπιακού

Η φετινή χρονιά του Ολυμπιακού είναι από τις πλέον περίεργες και σίγουρα είναι από αυτές που θέλουν άπαντες να περάσει και όμοια της να μην έρθει ξανά. Στο ματς με τον Απόλλωνα οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν την ήττα με 1-0, αλλά είναι αλήθεια πως δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες. Ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 20 τελικές προσπάθειες, αλλά δεν μπόρεσαν να σκοράρουν.

Δεν είναι όμως το πρώτο παιχνίδι στη φετινή αγωνιστική περίοδο που οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κάνει αρκετές τελικές προσπάθειες σε ένα ματς και είτε δεν κατάφεραν να νικήσουν είτε ζορίστηκαν. Στο εντός έδρας ματς με τον Πανιώνιο ο Ολυμπιακός είχε κάνει 26 τελικές προσπάθειες και είχε νικήσει μόνο με 1-0. Στην αναμέτρηση με τον Απόλλων στο «Γ. Καραϊσκάκης» οι Πειραιώτες είχαν κάνει 19 τελικές προσπάθειες, ενώ είχαν βρεθεί πίσω στο σκορ και χρειάστηκε να κάνουν ανατροπή και να νικήσουν με 3-1.

Με 19 τελικές προσπάθειες είχαν ολοκληρώσει και το ματς στην Κέρκυρα που επίσης είχαν βρεθεί πίσω στο σκορ και είχαν νικήσει με 3-1. Στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό ο Ολυμπιακός είχε 22 τελικές προσπάθειες και νίκησε με 2-1 χάρη σε γκολ του Κούτρη στο 84’.

Στη Ριζούπολη οι Πειραιώτες βρέθηκαν πίσω στο σκορ μόλις στο 30ο δευτερόλεπτο, αλλά δεν κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι. Η τελευταία ανατροπή που είχαν κάνει στο πρωτάθλημα ήταν στις 2 Δεκεμβρίου με αντίπαλο τον Απόλλωνα στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο οποίος είχε προηγηθεί και τελικά είχε χάσει από τον Ολυμπιακό με 3-1.

Από τότε ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο σκορ στα ματς με Αστέρα Τρίπολης, Ατρόμητο, Λεβαδειακό και Απόλλωνα και σε κανένα από αυτά δεν μπόρεσε να νικήσει παρά μόνο πήρε τρεις ισοπαλίες στα τρία πρώτα. Το τρομερό είναι πως έχει δει παιχνίδια που προηγήθηκε να χάνονται όπως αυτά με την ΑΕΚ (1-2) και τον ΠΑΟ (1-1) στο Φάληρο.