Το Τσάμπιονς Λιγκ δέλεαρ για Χιμένεθ…

Οι σκέψεις του Μανόλο για την επόμενη μέρα του στην ΑΕΚ. Τι φανερώνουν οι έως τώρα κινήσεις του.

Το Τσάμπιονς Λιγκ δέλεαρ για Χιμένεθ…

Ας γράψουμε λίγα πράγματα για την εικόνα που έχουμε από το ρεπορτάζ, σχετικά με το θέμα της παραμονής του Μανόλο Χιμένεθ στα Σπάτα και την επόμενη σεζόν. Αν μας έλεγε κανείς να ποντάραμε σήμερα τα λεφτά μας για το αν μένει ή φεύγει ο Ανδαλουσιανός τεχνικός, θα τα βάζαμε στο μένει. Αυτή είναι η γενικότερη αίσθηση. Όχι η δική μας, αλλά στην οικογένεια της ΑΕΚ.

Όλοι έχουν καταλάβει στο ευρύτερο «κιτρινόμαυρο» περιβάλλον, πως ο Μανόλο προετοιμάζεται για του χρόνου. Χωρίς αυτό φυσικά να είναι και δεσμευτικό. Απλά είναι μια διαπίστωση πως κάνει κινήσεις που δεν θα της έκανε κάποιος που νιώθει πως θα αποχωρήσει…

Για παράδειγμα έχει συγκεκριμένες συζητήσεις για τα μεταγραφικά με τον Νίκο Λυμπερόπουλο. Επίσης βγαίνει και τονίζει συνεχώς την αγάπη του για την ΑΕΚ και πως προτεραιότητά του είναι η παραμονή του στο κλαμπ. Ακόμα στέλνει μηνύματα σε ποδοσφαιριστές του, όπως στον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, τα οποία θα μπορούσε να αποφύγει αν δεν ήταν κοντά στην ανανέωσή του.

Όλα αυτά λοιπόν, συν κάποιες επιπλέον λεπτομέρειες, έχουν κάνει τους ανθρώπους στο περιβάλλον της «Ένωσης» να νιώθουν πως ο Ισπανός το πάει προς παραμονή. Κρατώντας πάντα τις πισινές τους.

Εμείς κάναμε ρεπορτάζ και από στο περιβάλλον του ίδιου του προπονητή. Εκείνο που αλιεύσαμε είναι πως τον εξιτάρει πάρα πολύ η προοπτική του Τσάμπιονς Λιγκ. Ξέρει πως μπορεί να βρει συμβόλαιο σε σύλλογο της πατρίδας του, αλλά διαισθάνεται πως δεν είναι ακόμα σε θέση να αναλάβει ένα κλαμπ από τη μέση της βαθμολογίας και πάνω. Ο Μανόλο δεν θέλει να επιστρέψει στην Ισπανία για να παλεύει στην ουρά της βαθμολογίας. Θέλει να πάρει μια ομάδα που θα έχει τις δυνατότητες να πρωταγωνιστήσει και να διεκδικεί ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πηγές μας, νιώθει πως αυτό δεν μπορεί να το καταφέρει αν πρώτα δεν οδηγήσει την ΑΕΚ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η διοργάνωση αυτή θα είναι το εισιτήριό του για την επιστροφή στην πατρίδα με τους όρους που θέλει και στην ομάδα που θέλει. Γι’ αυτό και πολλοί ήδη πιστεύουν πως μια σοβαρή πρόταση από πλευράς διοίκησης του «Δικεφάλου», όχι κάτι εξωπραγματικό αλλά που να του δείχνει πως αναγνωρίζεται η φετινή του συμβολή, θα είναι υπέρ αρκετή για το νέο ντιλ.

Βέβαια το κατά πόσο εύκολο είναι να φτάσει η ΑΕΚ στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης είναι ένα άλλο ζήτημα. Σίγουρα δεν πρόκειται για απλή διαδικασία. Αλλά όλα γίνονται. Ιδίως αν ενισχυθεί το καλοκαίρι επιτυχημένα.