«Λίφτινγκ» στην επίθεση του Ολυμπιακού

Οι Ραντζέλοβιτς, Σουντανί, Μπενζιά και Ελ Αραμπί ετοιμάζονται να πάρουν φανέλα βασικού στο σαββατιάτικο παιχνίδι με την Λαμία στο Καραϊσκάκη (28/9, 19.30).

«Λίφτινγκ» στην επίθεση του Ολυμπιακού

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει προαναγγείλει αλλαγές με την Λαμία και συγκεντρώνει σοβαρές πιθανότητες το σενάριο να δούμε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο στην επιθετική τετράδα. Αρχικά, είχε κυκλοφορήσει ότι ο Πορτογάλος τεχνικός μπορεί να άλλαζε το σύστημα σε 4-4-2 και να πήγαινε με Ελ Αραμπί και Γκερέρο.

Δεν είναι ένα σενάριο που θα πρέπει να το αποκλείσουμε, αλλά στην παρούσα φάση το επικρατέστερο είναι να δούμε το κλασικό 4-2-3-1 με διαφορετικά πρόσωπα στην κορυφή της επίθεσης και στην τριάδα που πλαισιώνει τον φορ.

Να κάτσει δηλαδή στον πάγκο ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο και να δώσει τη θέση του στον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Επίσης, στα δύο «φτερά» της επίθεσης να χρησιμοποιηθούν οι Σουντανί και Ραντζέλοβιτς, με τον Μπενζιά σε ρόλο… Βαλμπουενά πίσω από τον Ελ Αραμπί.

Στα αξιοσημείωτα της σαββατιάτικης αναμέτρησης με την Λαμία στο Καραϊσκάκη (28/9, 19.30), το γεγονός ότι θα κάνει ντεμπούτο ο Μάξι Λοβέρα. Ο Αργεντινός που βρίσκεται πλέον σχεδόν έναν μήνα στον Ρέντη και κάνει προπονήσεις με τον Ολυμπιακό, αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα.

Όχι όμως από την αρχή, αλλά να χρησιμοποιηθεί κάποια στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο, είτε στα πλάγια της επίθεσης, είτε σε ρόλο επιτελικού χαφ. Το θέμα βεβαίως για τον Λοβέρα είναι να αρχίσει να αποκτάει αγωνιστικό ρυθμό και το πλάνο του Μαρτίνς είναι να τον ενσωματώσει σταδιακά. Συνήθως τους «νεοσύλλεκτους» ο Πορτογάλος τεχνικός τους βάζει σιγά-σιγά στην ομάδα. Θυμηθείτε τι συνέβη πέρσι π.χ. με τον Γκιγιέρμε…