Ύμνοι Κωστένογλου για Λιβάγια: «Ηγετική φυσιογνωμία»

Ο Νίκος Κωστένογλου έδωσε «σύνθημα νίκης» στο ντέρμπι μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ τονίζοντας σε συνέντευξή του πως η «Ένωση» μπαίνει πάντα στο γήπεδο για να κερδίσει όποιος και αν είναι ο αντίπαλος.

Ύμνοι Κωστένογλου για Λιβάγια: «Ηγετική φυσιογνωμία»

Ο Νίκος Κωστένογλου μίλησε στην κάμερα της NOVA για το ντέρμπι των «δικεφάλων» μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Ο Έλληνας τεχνικός της «Ένωσης» τόνισε ότι οι «κιτρινόμαυροι» παίζουν πάντα για τη νίκη ανεξάρτητα από τον αντίπαλο.

Ο Κωστένογλου αναφέρθηκε επίσης στον τραυματία Νέλσον Ολιβέιρα για τον οποίο δεν γνωρίζει αν θα είναι 100% έτοιμος για το παιχνίδι της Κυριακής (19:30) ενώ για τον κόσμο που αναμένεται να κατακλύσει το ΟΑΚΑ δήλωσε πως ακόμα πιστεύει ότι θα βρίσκονται στο Ολυμπιακό Στάδιο πάνω από 50 χιλιάδες θεατές.

Αναλυτικά η συνέντευξή του Νίκου Κωστένογλου:

Προετοιμαζόμαστε για το ντέρμπι, έχουμε τρεις προπονήσεις ακόμα, ευελπιστούμε να έχουμε μια καλή εικόνα μπροστά στον κόσμο μας και θέλουμε να τον ικανοποιήσουμε», είπε αρχικά.

Για το αν θα έχει 50 χιλιάδες κόσμο όπως είπε: «Θα δούμε για τον κόσμο, θα το δούμε την Κυριακή αν είναι 50.000 κόσμος. Πάντα όταν λέω κάτι, το πιστεύω».

Για την στήριξη του κόσμου: «Ο κόσμος εδώ και δεκαετίες είναι εντυπωσιακός. Στα τέσσερα τελευταία ματς ανατρέψαμε την κακή εικόνα, ο κόσμος είναι δίπλα στην ομάδα και αναζητά τις στιγμές που θα τον προσελκύσεις για να έρθει στο γήπεδο. Είμαστε υπόλογοι απέναντι στον κόσμο μας».

Για τον Ολιβέιρα και τη συμμετοχή του: «Θα το δούμε με τον Ολιβέιρα θα πάρουμε την καλύτερη απόφαση για τον παίκτη και την ομάδα μας. Έχουμε μέρες, υπάρχει ιατρικό επιτελείο θα το αξιολογήσουμε και θα δούμε».

Για τον στόχο της ομάδας: «Προετοιμαζόμαστε για να έχουμε την καλύτερη εικόνα. Η νίκη είναι επιτακτική ανάγκη και η ΑΕΚ στοχεύει στη νίκη πάντα με όποιον αντίπαλο κι αν παίζει. Να έχουμε μια καλή παρουσία στο γήπεδο. Στοχεύουμε στη νίκη».


Για το 3-5-2 και το 4-2-3-1: «Η ομάδα ξεκίνησε να παίζει 4-2-3-1, οι συνθήκες που επικρατούσαν για την Τουρκία πήραμε την απόφαση για 3-5-2, απέδωσε αυτό. Ανάλογα με τον αντίπαλο, πρέπει να υπάρχουν δύο σχέδια. Θα δούμε μέχρι Κυριακή τι θα κάνουμε, υπάρχουν παίκτες που μπορούν να εναλλάσσονται. Το σύστημα είναι μια τοποθέτηση στο γήπεδο. Σίγουρα θέλουμε βελτίωση. Είναι αρχή μας. Δεν πρέπει να υπάρχει υπερ αισιοδοξία στις επιτυχίες και μεγάλη απογοήτευση στις ήττες. Να σταθεροποιήσουμε τα αποτελέσματα αυτός είναι ο στόχος».

Για τον Λιβάγια: «Ο Λιβάγια είναι ένας πολύ ικανός παίκτης, μια ηγετική φυσιογνωμία. Έχουμε όμως κι άλλους καλούς παίκτες και ηγέτες, ο Μάνταλος είναι ένας ηγέτης. Υπάρχουν επίσης ικανοί επιθετικοί στο ρόστερ, ο κάθε παίκτης στο ρόλο που του αναλογεί κάνει τη δική του δουλειά. Στόχος να έχουμε πλουραλισμό στην επίθεση, έχουμε μια δυσκολία αλλά θα προσπαθήσουμε να δώσουμε λύσεις».

Για την αλλαγή του Γιακουμάκη στο Αγρίνιο και τους ελεύθερους χώρους που βρήκε ο Λιβάγια: «Ο Λιβάγια είναι ηγετική φυσιογνωμία και ηγετικός παίκτης. Αλλά είναι και άλλοι τέτοιοι όπως ο Μάνταλος και υπάρχουν ικανοί επιθετικοί. Ο καθένας κάνει τη δική του δουλειά εντός του αγωνιστικού χώρου. Θέλουμε να έχουμε πλουραλισμό στην επίθεση, αλλά με το πέρασμα του χρόνου θέλουμε να έχουμε μεγαλύτερη ποικιλία στο σκοράρισμα».

Για τους παράγοντες που κρίνουν ένα ντέρμπι: «Κρίνεται από την προσωπικότητα του ατόμου. Καθοριστικό ρόλο έχει η τακτική αλλά από εκεί και πέρα είναι η ψυχοσύνθεση του ποδοσφαιριστή».

Για την κατάσταση του ΠΑΟΚ: «Δεν νομίζω ότι έρχεται από άσχημη περίοδο. Είναι πρώτος μαζί με τον Ολυμπιακό και είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Μπορεί να υπάρχει η απογοήτευση ότι δεν πέρασε στην Ευρώπη. Είναι μια ικανή ομάδα».

Για τα διλήμματα στην ενδεκάδα: «Πάντα υπάρχουν. Κανείς δεν εξασφαλίζει τη θέση του. Πάντα αυτά λύνονται τις τελευταίες μέρες».

Για το αν θα επιλέξει το 3-5-2: «Θέλουμε να δούμε μια ποιοτική και κυρίαρχη ΑΕΚ που θα φτάσει στη νίκη. Τα άλλα περιττεύουν».

Για την προετοιμασία ενός ντέρμπι: «Είναι μια ιδιαίτερη βδομάδα. Σε όλες τις ομάδες συμβαίνει αυτό. Τα ντέρμπι έχουν μια ιδιαίτερη εικόνα. Η διάσταση που δίνεται στη νίκη είναι μεγαλύτερη. Η δουλειά ποτέ δεν είναι εύκολη, αλλά οι παίκτες είναι πιο συγκεντρωμένοι καθώς αντιμετωπίζουν ένα ματς με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας».