Βαρέλι δίχως πάτο

Σε βαρέλι δίχως πάτο έχει μετατραπεί ο Παναθηναϊκός στις μέρες μας. Όσο και να το γεμίζεις, τίποτα δεν κρατάει και όλο άδειο είναι…

Βαρέλι δίχως πάτο

Πασχίζουν όλη την εβδομάδα προπονητής και παίκτες να μην καταπλακωθούν από τα προβλήματα και την Κυριακή η ομάδα παλεύει στο γήπεδα για να πάρει αποτέλεσμα. Τι να το κάνεις, όμως; Οι βαθμοί, που μπαίνουν από την πόρτα, βγαίνουν σε λίγο από το παράθυρο.

Πλάκα πλάκα, ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο φετινό πρωτάθλημα δεν είναι ούτε ο Ολυμπιακός, ούτε η ΑΕΚ, ούτε ο ΠΑΟΚ, από τους οποίους όλο και κάτι πήρε ως τώρα στο γήπεδο, αλλά η… ΕΠΟ, που, σε όλες τις μεταξύ τους «αναμετρήσεις», του έκοψε βαθμούς.

Οι πιο πρόσφατοι (-3) ήταν για οφειλές προς τον Γενς Βέμερ ύψους 500.000 περίπου ευρώ. Όπου Βέμερ= ένας άχρηστος (useless) Γερμανός ποδοσφαιριστής που προς το παρόν παραμένει ελεύθερος καθώς καμιά ομάδα δεν είναι αρκετά τρελή για να τον υπογράψει, όπως αναφέρει η wikipedia στο λήμμα με το όνομά του.

Προφανώς, ο Παναθηναϊκός του Αλαφούζου (και του Αναστασίου) διέθετε αρκετή τρέλα για να του δώσει τριετές συμβόλαιο με παχουλούτσικες αποδοχές τον Μάιο του 2016. Η τρέλα, ως γνωστόν, δεν πάει στα βουνά. Φαίνεται όμως πως τους τελευταίους μήνες κατοικοεδρεύει στα γραφεία της πράσινης ΠΑΕ.

Ένα θέμα που θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί έγκαιρα, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος του -3 (που θα γίνει -6, αν δεν πληρωθεί σήμερα ο Γερμανός), αφέθηκε κυριολεκτικά στο έλεος του δικαστή, που είναι αλήθεια, ότι έκανε ό,τι μπορούσε, δίνοντας ουκ ολίγες αναβολές στην υπόθεση αλλά βλέποντας την κωλυσιεργία των κατηγορούμενων, δεν άντεξε άλλο και την έριξε την καμπάνα.

Χτυπάει ήδη η μια και οσονούπω θα ακουστούν και άλλες, αν δεν γίνει κάτι άμεσα. Σιγά μην περιμένουν τα δικαστήρια, εάν και πότε θα συμφωνήσει ο Αλαφούζος με τον Ταϊλανδό για την αγορά της ΠΑΕ, μια υπόθεση που εξελίσσεται αργά, με ανακοινώσεις και διαρροές εκατέρωθεν, δίχως κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Την ίδια ώρα, η βαθμολογία «φωνάζει» πως, αν δεν υπήρχε η αφαίρεση των βαθμών, ο Παναθηναϊκός θα διεκδικούσε τώρα την 5η θέση. Σε αυτή την περίπτωση, θα εξέτιε την ποινή που του έχει επιβάλλει η ΟΥΕΦΑ για αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μέσα στην τριετία 2018-21. Ας όψονται οι υπεύθυνοι…