Ποια κούραση; Ανέτοιμος για τα ντέρμπι ο Ολυμπιακός

Ο Μαρτίνς δεν χρησιμοποίησε ως δικαιολογία την κούραση, ενώ υπάρχει το περσινό παράδειγμα των «κολλητών» αγώνων με Μίλαν και ΑΕΚ που αποδεικνύουν ότι αλλού υπάρχουν τα αίτια.

Ποια κούραση; Ανέτοιμος για τα ντέρμπι ο Ολυμπιακός

Από το βράδυ της Κυριακής και μετά το 1-1 με τον Παναθηναϊκό έχει ανοίξει μεγάλη κουβέντα για το τι έφταιξε και ο Ολυμπιακός δεν πήρε ακόμα ένα ντέρμπι. Η πλειοψηφία του κόσμου και όχι μόνο θεωρεί πως ο Πέδρο Μαρτίνς έπρεπε να φρεσκάρει την ενδεκάδα.

Ίσως να έπαιξε και αυτό τον ρόλο του στην κακή εικόνα των Πειραιωτών στο ματς με τους «πράσινους» στο ΟΑΚΑ. Αυτό δεν θα το μάθουμε ποτέ αν ισχύει, αλλά εκείνο που προέκυπτε και από το ρεπορτάζ πριν το ντέρμπι αν γίνονταν αλλαγές αυτές θα ήταν το πολύ δύο και αφορούσαν στον Τσιμίκα και τον Γκερέρο, οι οποίοι παραδόξως πάλεψαν μέχρι ενός σημείου στο ντέρμπι. Μάλιστα δικό τους είναι και το μοναδικό γκολ του Ολυμπιακού στο Μαρούσι.

Η κούραση μπορεί να είναι δικαιολογία, αλλά δεν την χρησιμοποίησε ούτε ο Πέδρο Μαρτίνς στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν θεωρεί ότι φταίει η κόπωση από την προσπάθεια κόντρα στην Τότεναμ.

Παράδειγμα που αποδεικνύει πως η κούραση δεν είναι η μοναδική αιτία του κακού υπάρχει και μάλιστα το βρίσκουμε στην περσινή σεζόν. Και θα σταθούμε σε αυτό, διότι μας το επιτρέπει το γεγονός πως στον πάγκο βρίσκεται ο ίδιος προπονητής. Ο Ολυμπιακός είχε παίξει στις 4 Οκτωβρίου στο Μιλάνο με τη Μίλαν και είχαν ξεκινήσει οι Σα, Τοροσίδης, Μιράντα, Σισέ, Κούτρης, Νάτχο, Γκιγιέρμε, Φετφατζίδης, Τουρέ, Ναουέλ, Γκερέρο.

Η ομάδα του Πειραιά είχε χάσει 3-1 το ματς στο οποίο ήταν μπροστά στο σκορ έως το 70’. Εκείνη η εμφάνιση, παρά την ήττα, είχε σκορπίσει ενθουσιασμό στο λιμάνι.

Στις 7 Οκτωβρίου, τρεις ημέρες μετά, ο Ολυμπιακός πήγε στο ΟΑΚΑ να παίξει με την ΑΕΚ. Από τους έντεκα που ξεκίνησαν στο Μιλάνο μόνο ο Γκιγιέρμε έπαιξε και στο ντέρμπι με τους «κιτρινόμαυρους». Τότε για τον Ολυμπιακό είχαν ξεκινήσει οι Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Καμαρά, Λάζαρος, Φορτούνης, Ποντένσε, Χασάν.

Σε ματς καρμπόν με αυτό της Κυριακής ο Ολυμπιακός αν και προηγήθηκε στο 58’ με τον Φορτούνη δέχτηκε την ισοφάριση στο 90’ από τον Μπακασέτα και έμεινε το 1-1 έως το τέλος. Βέβαια τότε είχε χάσει μοναδική ευκαιρία στις καθυστερήσεις ο Φετφατζίδης για να γίνει το 1-2.

Εκείνο, όμως, που μένει είναι πως ο Ολυμπιακός έπαιξε αυτά τα δύο παιχνίδια με δύο διαφορετικές ενδεκάδες. Πάλι, όμως, από το ΟΑΚΑ δεν έφυγε νικητής και πάλι δέχτηκε γκολ στο 90’. Δεν φταίει, λοιπόν, μόνο η κούραση για τα άσχημα αποτελέσματα στα μεγάλα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος. Φταίει περισσότερο η νοοτροπία και το γεγονός πως αποδεδειγμένα ο Ολυμπιακός δεν προετοιμάζεται όπως πρέπει για τα ντέρμπι στην Ελλάδα.

Θυμηθείτε τι έγινε πέρσι στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ