Ο Ατρόμητος και το «Do or... Bye» ματς με τον Παναιτωλικό

Οι Αμερικάνοι συνηθίζουν να χαρακτηρίζουν τα ματς ζωής και θανάτου ως "do or die", δηλαδή ή το κάνεις, ή πεθαίνεις. Στην περίπτωση του Ατρόμητου, ο αγώνας του ερχόμενου Σαββάτου με τους Αγρινιώτες είναι από αυτούς που ή τους παίρνει η ομάδα, ή κάποιοι δεν αποκλείεται να... χαιρετήσουν!

Ο Ατρόμητος και το «Do or... Bye» ματς με τον Παναιτωλικό

Η κατάσταση πλέον στο Περιστέρι έχει περάσει από το στάδιο της υπομονής σε αυτό της απαίτησης. Τόσο η διοίκηση όσο και οι οπαδοί του συλλόγου επιθυμούν να δουν από τον Γιάννη Αναστασίου και τους ποδοσφαιριστές του διαφορετικά πράγματα στο χορτάρι και ο συγκεκριμένος αγώνας ίσως για κάποιους να είναι η τελευταία ευκαιρία.

Κρίνεται ο Αναστασίου

Έχουμε επισημάνει πολλές φορές φέτος ότι η μετάβαση από την εποχή του Κάναντι σε αυτή του Αναστασίου δεν θα ήταν εύκολη για τους Περιστεριώτες. Μια ομάδα που τα δύο τελευταία χρόνια είχε μάθει να πρωταγωνιστεί παίζοντας καλό ποδόσφαιρο και που στους περισσότερους αγώνες της στο πρωτάθλημα έμπαινε ως φαβορί για τη νίκη (εξαιρούνται αυτοί κόντρα στον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ).

Ωστόσο ο Έλληνας κόουτς δεν έχει καταφέρει ακόμα να βρει τη χημεία που θα επιτρέψει στην ομάδα να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Οι ποδοσφαιριστές πολλές φορές δείχνουν να ψάχνονται μέσα στο γήπεδο ενώ η λειτουργία του συνόλου δε θυμίζει σε τίποτα τον περσινό Ατρόμητος ο οποίος έπαιρνε σχετικά εύκολα τα αποτελέσματα κόντρα στους θεωρητικά πιο αδύναμους αντιπάλους του.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο Γιάννης Αναστασίου πρέπει να βρει τον τρόπο να αλλάξει άμεσα την εικόνα που παρουσιάζουν στους αγώνες τους οι παίκτες του και να τους επαναφέρει επιτέλους στον δρόμο των επιτυχιών.

Δυσαρέσκεια και για κάποιους παίκτες

Προβληματισμός όμως δεν επικρατεί μόνο για τον προπονητή της ομάδας, αλλά και για κάποιους παίκτες. Επειδή δεν είναι σωστό σε ένα σημείο που μια ομάδα δεν πάει καλά να ασκείται η κριτική μεμονωμένα, δεν θα αναφέρουμε ονόματα. Πάντως είναι ξεκάθαρο ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές που πέρυσι είχαν συμβάλει τα μέγιστα στην καλή εικόνα του Ατρόμητου, φέτος παρουσιάζονται εντελώς διαφορετικοί. Λες και έχουν ξεχάσει το ποδόσφαιρο.

Η διοίκηση της ομάδας λοιπόν περιμένει να δει άμεσα την εικόνα τους να αλλάζει. Οι νέοι ποδοσφαιριστές έχουν τη δικαιολογία ότι δεν έχουν προλάβει να προσαρμοστούν ακόμα στα νέα δεδομένα. Οι παλιοί, ότι έχουν άλλο προπονητή και ακόμα αφομοιώνουν τα «θέλω» του. Όμως είναι δυνατόν να μην μπορούν να ανταποκριθούν έστω και στα βασικά του αθλήματος;

Για να καταλήξουμε, το Σάββατο είναι ένας αγώνας ζωής και θανάτου. Αυτό το γνωρίζουν άπαντες στον Ατρόμητο και ευελπιστούν να κάνουν μια νέα αρχή προκειμένου στη συνέχεια να δουλέψουν πιο ήρεμα και να βελτιώσουν τις αδυναμίες τους. Το θέμα είναι ότι σε περίπτωση νέας αποτυχίας, κάποιοι δεν θα έχουν αυτή την ευκαιρία...