Η μετάφραση των συναισθημάτων μετά το… 97’

Ο ΠΑΟΚ που παρουσιάζει κάθε βδομάδα το ίδιο προβληματικό πρόσωπο και ο Άρης που πήρε πολλούς πόντους στην... αυτοπεποίθηση

Η μετάφραση των συναισθημάτων μετά το… 97’

Φινάλε στην Τούμπα, με το σκορ στο 2-2. Οι παίκτες της μίας ομάδας πανηγυρίζουν, οι παίκτες της άλλης ομάδας φεύγουν με σκυμμένο το κεφάλι, σκασμένοι γιατί δεν κέρδισαν. Μη βιαστείτε να απαντήσετε…

Το σκηνικό στο τέλος του πρώτου φετινού ντέρμπι της Θεσσαλονίκης δεν είχε νικητή. Ή μήπως είχε;

Το βέβαιο είναι ότι αυτοί που πανηγύριζαν, δεν κέρδισαν. Το βέβαιο είναι ότι αυτοί που έφυγαν μέσα στα νεύρα, έχουν κερδίσει πολλά.

Εξηγούμεθα…

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ, του αήττητου πρωταθλητή και κυπελλούχου Ελλάδας την περσινή χρονιά, που χθες διεύρυνε το αήττητό του σε 39 αγώνες στην Σουπερλίγκα, μετά το τέλος του αγώνα στο… 97’, πανηγύρισαν την ισοπαλία, την χάρηκαν, διότι γνωρίζουν όλοι πολύ καλά πώς θα ήταν σήμερα γι’ αυτούς η επόμενη μέρα στη Θεσσαλονίκη.

Δεν κέρδισαν τίποτα, όμως, διότι ο ΠΑΟΚ παρουσιάζει κάθε βδομάδα το ίδιο προβληματικό πρόσωπο, έχει την ίδια ανισόρροπη ποδοσφαιρικά λειτουργία και είναι με μαθηματική ακρίβεια βέβαιο ότι αυτό θα του στοιχίσει σε βάθος χρόνου, αν δεν αλλάξει τροπάριο.

Δικαιολογίες υπάρχουν πολλές γι’ αυτή την εικόνα, αλλά το θέμα είναι να εντοπιστούν οι αιτίες αυτής της θεαματικής προς το χειρότερο αλλαγής στην αγωνιστική συμπεριφορά των νταμπλούχων. Είναι βέβαιο ότι περισσότερο κι από το γκολ του Μίσιτς πανηγυρίστηκε στα αποδυτήρια της Τούμπας το γκολ του Μόλο στο ΟΑΚΑ…

Οι παίκτες του Άρη έφυγαν… μαλωμένοι από το γήπεδο. Ντιγκινί και Κόρχουτ λογομάχησαν μέσα στην ένταση της στιγμής με 200 παλμούς όπως εύστοχα παρατήρησε ο Τόλης Τερζής. Σκασμένοι όλοι, γιατί έχασαν ένα παιχνίδι δικό τους, δίχως να κάνουν την καλύτερη δυνατή εμφάνιση που θα μπορούσαν.

Αυτοί κέρδισαν χθες πέρα από τον βαθμό της ισοπαλίας και πολλούς πόντους στην αυτοπεποίθηση. Δίχως ήττα σε τρία παιχνίδια στην Τούμπα, πέρσι και φέτος. Το ζήτημα γι’ αυτούς είναι να εκμεταλλευτούν αυτόν τον… εκνευρισμό, αυτό το… σκάσιμο, μετατρέποντάς τα σε βαθμούς, έξι για την ακρίβεια. Νίκες με ΑΕΛ και Ολυμπιακό. Τότε θα αποκτήσει αξία πραγματική η χθεσινή παρουσία των κίτρινων στην Τούμπα.