«Παγίδες» για τον Ολυμπιακό μετά την Ευρώπη

Η περσινή σεζόν δείχνει πως ο Ολυμπιακός είτε ζορίζεται, είτε… γκελάρει σε ματς του ελληνικού πρωταθλήματος που ακολουθούν ευρωπαϊκής αναμέτρησης.

«Παγίδες» για τον Ολυμπιακό μετά την Ευρώπη

Ένα παιχνίδι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό ποτέ δεν είναι απλή ιστορία ακόμα κι αν ο ένας από τους δύο δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Αυτή την περίοδο οι «πράσινοι» είναι πράγματι στα… κάτω τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα όταν απέναντι τους θα έχουν τον «αιώνιο» αντίπαλο.

Ο Ολυμπιακός την περασμένη σεζόν τα είχε βρει… σκούρα στα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος που ακολούθησαν ευρωπαϊκή αναμέτρηση. Και τα παραδείγματα από την περασμένη αγωνιστική περίοδο είναι αρκετά για να χτυπάει καμπανάκι στον Ρέντη. Ο Ολυμπιακός είτε έκανε… γκέλες πέρσι είτε δυσκολεύτηκε αρκετά για να νικήσει θεωρητικά εύκολους αντιπάλους στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Μετά το 0-0 με την Μπέτις νίκησε δύσκολα στις καθυστερήσεις 1-0 τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη με γκολ του Χασάν. Μετά την ήττα με 3-1 από τη Μίλαν έμεινε στο 1-1 με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Μετά το 2-0 επί της Ντουντελάνζ στο Λουξεμβούργο ήρθε το πολύ δύσκολο 1-0 επί του Απόλλωνα στο Καραϊσκάκη. Επίσης μετά το 5-1 επί της Ντουντελάνζ στο Καραϊσκάκη ήρθε το 1-1 με τον Παναθηναϊκό στον Πειραιά.

Συνεχίζουμε και φτάνουμε στην ήττα από την Μπέτις στη Σεβίλλη με 1-0 και στη συνέχεια ο Ολυμπιακός νικάει πολύ δύσκολα με 2-1 τον Παναιτωλικό στον Πειραιά. Η μοναδική εύκολη επικράτηση του ήρθε τον Δεκέμβρη του 2018 όταν ο Ολυμπιακός νίκησε 3-1 τη Μίλαν και λίγες ημέρες μετά επικράτησε με 3-0 της Λαμίας.

Η περσινή σεζόν είναι ένα σοβαρό δείγμα για τον Ολυμπιακό, διότι είχε στον πάγκο του τον ίδιο προπονητή και σε μεγάλο βαθμό την ομάδα. Επομένως το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό μόνο απλή ιστορία δεν είναι για τους «ερυθρόλευκους» που προέρχονται από το 2-2 με την Τότεναμ για το Champions League.