«Καθρέφτης» της σεζόν

Το ματς στη Ριζούπολη ήταν μια μικρογραφία της φετινής χρονιάς του Ολυμπιακού. Λάθη, αστοχίες, δώρα, νεύρα, διαιτησία. Γράφει ο Χρήστος Μεγγλίδης

«Καθρέφτης» της σεζόν

Είδατε τίποτα διαφορετικό στο παιχνίδι της Ριζούπολης σε σχέση με ό,τι κατά κανόνα έχει συμβεί στα παιχνίδια του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα;

Κακή προετοιμασία αγώνα, με την ομάδα να μπαίνει κοιμισμένη στο γήπεδο και να δέχεται γκολ πρώτη. Αυτή τη φορά, μάλιστα, προτού καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό. Και μετά να τρέχει και να μη φτάνει.

Αργή ανάπτυξη παιχνιδιού και λιγότερη αποφασιστικότητα στις διεκδικήσεις σε σχέση με τον αντίπαλο.

Αστοχία στις ευκαιρίες που δημιουργούνται, αναποτελεσματικότητα σε φάσεις που η λογική και η ποιότητα των παικτών του Ολυμπιακού θα έπρεπε απλά να φέρει γκολ.

Αναντιστοιχία ανάμεσα στη διάθεση που έδειχνε η ομάδα και στην ικανότητά της να την μετουσιώνει. Με άλλα λόγια το γνωστό «θέλουν, αλλά δεν μπορούν».

Προφανώς και τραγική αντιμετώπιση από τη διαιτησία. Για μία ακόμη φορά. Άλλοθι δεν πρέπει να παίρνει κανένας μέσα από την ομάδα για όσες ευθύνες υπάρχουν στη φετινή περίοδο. Αλλά ο τρόπος που συμπεριφέρονται στον Ολυμπιακό οι διαιτητές σε όλη τη διάρκεια της σεζόν είναι ασεβής προς το μέγεθος του συλλόγου. Προς τον μόνιμο (με ελάχιστες εξαιρέσεις) πρωταθλητή. Πολλές φορές και κωμικός, όπως συνέβη με τα σημερινά του Κατσικογιάννη. Με τα πέναλτι που δεν έβλεπε, με τις κάρτες που χάριζε, με τις σπρωξιές σε ποδοσφαιριστές. Και τελικά να φτάνει σε σημείο ποδοσφαιριστής να μηνύει διαιτητή.

Τίποτα νέο δεν μάθαμε από το σημερινό παιχνίδι. Απλώς οριστικοποιήθηκε ότι η ομάδα θα παίξει στο Γιουρόπα Λιγκ, κάτι που λίγο ως πολύ ήταν αναμενόμενο. Όλα τα υπόλοιπα είναι γνωστά και προς διόρθωση. Τόσο τα εντός της ομάδας, όσο και ότι θα πρέπει να δώσει πολύ σκληρή προσπάθεια για να προστατευτεί τη νέα σεζόν απ' όλα αυτά τα επαναστατικά που έχει φέρει στο ελληνικό ποδόσφαιρο η καταστροφική περίοδος της εξυγίανσης.