Τρίτη αναβολή στη δίκη για την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη με όπλο

Ορίστηκε εκ νέου για τις 16 Ιανουαρίου 2020 - Η ποινή που ισχύει και οι επτά συγκατηγορούμενοί του

Τρίτη αναβολή στη δίκη για την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη με όπλο

Αναβλήθηκε για ακόμα μια φορά η εκδίκαση της υπόθεσης εισβολής του Ιβάν Σαββίδη ενώ έφερε όπλο, στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας στον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ που είχε διεξαχθεί στις 11 Μαρτίου.

Πρόκειται για την τρίτη αναβολή της εκδίκασης. Η υπόθεση ορίστηκε εκ νέου για τις 16 Ιανουαρίου. Η αναβολή προέκυψε λόγω παρέλευσης ωραρίου, όπως είχε συμβεί άλλες δύο φορές στο παρελθόν. Η πρώτη ημερομηνία εκδίκασης ήταν στις 20 Σεπτεμβρίου 2018, στη συνέχεια ορίστηκε στις 6 Μαρτίου και χθες αναβλήθηκε για τις 16 Ιανουαρίου 2020. Η υπόθεση ήταν τελευταία στο σχετικό πινάκιο.

Η υπόθεση έφτασε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από την τότε αθλητική εισαγγελέα, Ευαγγελία Λιάσου για παραβάσεις του νόμου περί αθλητισμού (Άρθρο 41ΣΤ' του Ν.2725/99).

Εκτός του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, κατηγορούμενοι είναι ακόμη ο τότε αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Λούμπος Μίχελ, και έξι άτομα της προσωπικής φρουράς του Ιβάν Σαββίδη (πέντε της ιδιωτικής φρουράς και ένας εν ενεργεία αστυνομικός).

Για την συγκεκριμένη υπόθεση, υπάρχει ήδη ποινή από την αθλητική δικαιοσύνη. Στον Ιβάν Σαββίδη είχε επιβληθεί απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για 3 χρόνια και πρόστιμο 100.000 ευρώ και στον Λούμπος Μίχελ απαγόρευση εισόδου για 3 μήνες και πρόστιμο 15.000 ευρώ.