ΑΕΚ: Στα όρια της κόπωσης οι παίκτες επί Καρντόσο!

Προβληματισμό προκάλεσαν στην ΑΕΚ τα πρώτα εργομετρικά μετά την αποχώρηση του Μιγκέλ Καρντόσο. Στα όρια της κόπωσης βρίσκονταν οι παίκτες.

ΑΕΚ: Στα όρια της κόπωσης οι παίκτες επί Καρντόσο!

Σύμφωνα με τη Live Sport, τα πρώτα εργομετρικά τεστ που διενεργήθηκαν στους παίκτες της ΑΕΚ μετά την απομάκρυνση του Μιγκέλ Καρντόσο έδειξαν υψηλές τιμές στο γαλακτικό οξύ.

ΑΕΚ: Δεν έχει ξεμπλέξει ακόμα με τον Καρντόσο...

Αυτό φυσικά σημαίνει ότι οι «κιτρινόμαυροι» ποδοσφαιριστές βρίσκονται στα όρια της κόπωσης, αφού η συγκέντρωση μεγάλης ποσότητας γαλακτικού οξέως στους μύες ενός ανθρώπινου σώματος συμβαίνει λόγω έντονης άσκησης, προκαλώντας δυσφορία στο σημείο του σώματος που καταπονείται.

Τα εργομετρικά αυτά εξηγούν την εικόνα των παικτών στον αγωνιστικό χώρο, οι οποίοι αδυνατούσαν να έχουν ένταση στην προπόνηση και αντοχή στα ματς. Στο κομμάτι αυτό δόθηκε μεγάλη προσοχή κατά τη διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος κι έπειτα, προκειμένου να διορθωθεί η κατάσταση.

Υπάρχει πάντως αισιοδοξία ότι η κατάσταση των παικτών θα βελτιωθεί σταδιακά μέσα από την καθημερινή δουλειά και διαχείριση της κούρασης που γίνεται.