Το ντέρμπι πριν από τα ντέρμπι και ο Κάναντι που δεν έφυγε!

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ – Άρης είναι τα ματς που κλέβουν την παράσταση από το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής. Βέβαια μια ημέρα νωρίτερα (Σάββατο) υπάρχει και το «ντέρμπι» της Τρίπολης ανάμεσα στον τοπικό Αστέρα και τον Ατρόμητο.

Το ντέρμπι πριν από τα ντέρμπι και ο Κάναντι που δεν έφυγε!

Μεγάλο ματς το Σάββατο (21/9) στις 19.30, στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης». Ο Αστέρας Τρίπολης που έχει τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς στο ξεκίνημα της σεζόν στο γκολ, υποδέχεται τον Ατρόμητο που ακόμη δεν έχει νίκη.

Δυο ομάδες που ξεκίνησαν τη σεζόν με χίλια δυο όνειρα και κάποιοι έχουμε βιαστεί να τις… τελειώσουμε. Λες και τα πάντα κρίνονται μέσα στο Σεπτέμβριο.

Ο Αστέρας έχει τρεις ήττες και όλες είναι στο γκολ. Από τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα με 1-0, από την ΑΕΚ στην Τρίπολη (2-3) με γκολ στο τέλος της αναμέτρησης και από την Ξάνθη στα Πηγάδια (2-1) σε ένα παιχνίδι όπου είχε στο β’ ημίχρονο πολύ καλή εμφάνιση και θα μπορούσε να πάρει το βαθμό.

Ο Ατρόμητος ξεκίνησε με ισοπαλία στο Περιστέρι κόντρα στην ΑΕΛ, με την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου να χάνει πέναλτι στο φινάλε. Μια αγωνιστική μετά, η ισοπαλία στη Λαμία, σε έναν τρελό αγώνα όπου οι Περιστεριώτες «προδόθηκαν» από τα λάθη τους στην άμυνα. Πριν από μια εβδομάδα κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο Ατρόμητος επέστρεψε από το 0-2 σε 2-2, με τον Απόστολο Βέλλιο να σκοράρει, αλλά έχασε το βαθμό στην τελευταία φάση του αγώνα.

Πάντα τα Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος είχαν ενδιαφέρον αλλά το φετινό, αν και βρισκόμαστε ακόμη στο ξεκίνημα φαντάζει με «τελικό». Ιδίως για τους Αρκάδες που δεν έχουν βαθμό. Το βέβαιο είναι πως θα… πέσουν κορμιά.

Φυσικά, επειδή είμαστε στην Ελλάδα, έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες μέρες και η μεγάλη συζήτηση. Όποιος προπονητής χάσει στην Τρίπολη, χάνεται!

Μαντικές ικανότητες δεν έχουμε αλλά μπορούμε να σας περιγράψουμε αυτό που συνέβη πριν από δυο χρόνια με τον Νταμίρ Κάναντι στον Ατρόμητο.

Στα φιλικά λίγο πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, οι Περιστεριώτες δεν πατάνε καλά. Στην πρεμιέρα στο Περιστέρι, ο Ατρόμητος προηγείται με 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης αλλά ο Ελ Μπαζ λίγο πριν από το τέλος ισοφαρίζει σε 1-1.

Όσοι βρεθήκαμε εκείνο το βράδυ στο Περιστέρι, το μόνο που ρωτούσαμε ήταν πότε θα βγει η ανακοίνωση για το «διαζύγιο» με τον Αυστριακό τεχνικό!

Τελικά δεν βγήκε ανακοίνωση ποτέ και ο Σπανός, με τους συνεργάτες του, στήριξαν τον Κάναντι που συνέχισε με τρεις ακόμη ισοπαλίες. Παναιτωλικό (εκτός), ΠΑΣ Γιάννινα (εντός), Λάρισα (εκτός).

Ο Αυστριακός λοιπόν ξεκίνησε με τέσσερις ισοπαλίες και κόντρα σε όλους εμάς που τα ξέρουμε όλα και γράφαμε μέρα παρά μέρα πως «τελειώνει» ο Κάναντι, ο Σπανός τον κράτησε στην τεχνική ηγεσία και τη συνέχεια την ξέρουμε όλοι.