Από τον Καρεμπέ στους Μοντέστο και Ντομίνγκες

Η λογική του Ολυμπιακού να εμπιστευτεί ανθρώπους που φόρεσαν την ερυθρόλευκη φανέλα στο παρελθόν και έχουν γνώση του αθλήματος.

Από τον Καρεμπέ στους Μοντέστο και Ντομίνγκες

Το πρωί η ΠΑΕ Ολυμπιακός επισημοποίησε κάτι που το ξέραμε εδώ και αρκετό καιρό. Ο Αλεχάντρο Ντομίνγκες επιστρέφει στην ομάδα του Πειραιά, αλλά αυτή τη φορά όχι για να φορέσει ποδοσφαιρικά παπούτσια. Οι «ερυθρόλευκοι» εντάσσουν στο σύλλογο ακόμα ένα δικό τους παιδί, έναν άνθρωπο που τίμησε και με το παραπάνω την ερυθρόλευκη φανέλα.

Και σε αυτό το σημείο αξίζει να σταθούμε σε κάποια πράγματα όσον αφορά στον τρόπο λειτουργίας του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» εδώ και αρκετά χρόνια δείχνουν μία τάση να εμπιστευτούν ανθρώπους που έπαιξαν στο σύλλογο και οι οποίοι γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες του.

Ο Κριστιάν Καρεμπέ βρίσκεται αρκετά χρόνια στο σύλλογο και την τελευταία διετία έχει πολύ σημαντικό ρόλο ως αθλητικός διευθυντής. Έχει πάρει πάνω του αρκετά θέματα όπως για παράδειγμα την πρόσληψη του Πέδρο Μαρτίνς και τη στήριξη του στα δύσκολα. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης εμπιστεύεται τυφλά μία τεράστια προσωπικότητα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου που δίνει μάλιστα και άλλη οντότητα στον Ολυμπιακό.

Μαζί με τον Καρεμπέ και ο Φρανσουά Μοντέστο, ο οποίος ήταν η πρώτη μεταγραφή που έκανε ο Μαρινάκης όταν πήρε τον Ολυμπιακό. Ο Κορσικανός είναι επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ και με σημαντικές μεταγραφικές επιτυχίες. Επίσης την τελευταία διετία έχει αναβαθμισμένο ρόλο και συμμετοχή στις επιτυχίες του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες πατάνε στην ποδοσφαιρική λογική, στηρίζουν ανθρώπους που έχουν γνώση του αθλήματος και του συλλόγου.

Κάπως έτσι η διοίκηση αποφάσισε να πάρει πίσω τον Τσόρι Ντομίνγκες. Ο Αργεντινός για όσους δεν γνωρίζουν ήταν η ποδοσφαιρική καψούρα του Βαγγέλη Μαρινάκη. Πάνω του την είχε πάρει τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό και είναι ένας άνθρωπος που τον έχει σε τεράστια εκτίμηση ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ. Ο Ντομίνγκες θα αναλάβει το σκάουτινγκ κυρίως στην Ισπανία και στην Αργεντινή. Γνωρίζει καλά και τις δύο αγορές, ενώ θα βρίσκεται και κοντά στην ομάδα. Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να πορεύεται δείχνοντας εμπιστοσύνη στην ποδοσφαιρική λογική που φέτος τον οδηγεί σε επιτυχίες.