Κριτική παικτών: Οι διασωθέντες από το ναυάγιο

Ο Φορτούνης και ο Μάριν ήταν οι μόνοι διασωθέντες από το ναυάγιο του Ολυμπιακού στη Ριζούπολη.

Κριτική παικτών: Οι διασωθέντες από το ναυάγιο

Διαβάστε αναλυτικά την κριτική για τον κάθε ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού.

ΠΡΟΤΟ: Αν εξαιρεθεί η φάση των πρώτων δευτερολέπτων, στο υπόλοιπο ματς δεν είχε πολλή δουλειά.

ΕΛΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΙ: Πήρε πρωτοβουλίες από τα δεξιά, προσπάθησε να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα του Απόλλωνα από τα πλάγια, αλλά σίγουρα ο Ομάρ έχει κάνει σαφέστατα πολύ καλύτερα παιχνίδια και η σημερινή του εμφάνιση δεν είναι μία εμφάνιση που θα την θυμάται ιδιαίτερα.

ΕΝΓΚΕΛΣ: Όπως ο Νικολάου, έτσι και ο Βέλγος είχε τα “θέματά” του. Όχι όμως στον βαθμό του παρτενέρ του. Στο 37' είχε μία κεφαλιά όπου θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ, αλλά ώρες-ώρες έβγαζε μία εικόνα σαν να μην πίστευε πολύ στον εαυτό του.

ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Να φύγει και να μην ξανάρθει η σημερινή βραδιά για τον Δημήτρη. Ο βαθμός κάτω από τη βάση! Δυστυχώς ήταν πρωταγωνιστής σε λάθη που κόστισαν ή πήγαν να κοστίσουν. Πήρε κάποιες μονομαχίες στον αέρα, έχασε αρκετές στο έδαφος και γενικότερα ήταν μία εμφάνιση που θα πρέπει να την ξαναδεί στο βίντεο για να δει τα λάθη του και να μην τα επαναλάβει στα επόμενα ματς. Πάντως ήταν αυτός που σούταρε και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κοντοέ στις καθυστερήσεις, αλλά ο Κατσικογιάννης εκείνη την ώρα μάλλον αμόλαγε... αετό.

ΚΟΥΤΡΗΣ: Τραυματίστηκε στον ώμο νωρίς – νωρίς και δεν μπορεί να κριθεί. Στο διάστημα που αγωνίστηκε, απλώς απουσίαζε από τη φάση του γρήγορου γκολ του Απόλλωνα, αφού οι γηπεδούχοι έκαναν... παρέλαση από την αριστερή ερυθρόλευκη πλευρά.

ΡΟΜΑΟ: Με τα... φεγγάρια του ήταν ο Αφρικανός. Έτρεξε, όπως τρέχει σε κάθε παιχνίδι, διόρθωσε σήμερα αρκετές φορές κάποιες “ανορθογραφίες” του Ταχτσίδη, αλλά είχε και εκείνος τις κακές του στιγμές με επιπόλαια λάθη και αργές μεταβιβάσεις της μπάλας.

ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ: Σε κακή μέρα ο Παναγιώτης. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο έκανε αρκετές λανθασμένες πάσες, ώρες-ώρες καθυστερούσε με τη σειρά του να δώσει ρυθμό στο παιχνίδι, ενώ δυο-τρεις φορές από δικό του λάθος λίγο έλειψε να βγουν σοβαρές αντεπιθέσεις για τον Απόλλωνα.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Από τους πιο δραστήριους μαζί με τον Μάριν. Αν δεν ήταν οι δυο τους το πιθανότερο ήταν να μην βλέπαμε τίποτα από τη μεσαία γραμμή και μπροστά. Έχει την πάσα στον Κούτρη στη φάση που ζητάει πέναλτι ο Ολυμπιακός, είχε δύο χαμένες κεφαλιές (16', 49'), ένα σουτ που έγλειψε το δοκάρι (22') και γενικότερα ήταν από τους ποδοσφαιριστές που έβγαλαν τη διάθεση που αναζητούσε ο Κόντης.

ΜΙΡΑΛΑΣ: Λίγα πράγματα για ακόμη μία φορά από τον Κέβιν. Μετά το καλό του παιχνίδι κόντρα στην Κέρκυρα επέστρεψε στις χαμηλές πτήσεις. Δεν τροφοδοτήθηκε ιδιαίτερα, αλλά όσες φορές υπήρχαν οι προϋποθέσεις να γίνει επικίνδυνος, στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων.

ΜΑΡΙΝ: Μαζί με τον Φορτούνη συναγωνίζονται για τον τίτλο του κορυφαίου του Ολυμπιακού. Για να είμαστε ειλικρινείς, ίσως ο Μάρκο να ήταν ο καλύτερος σε διάρκεια. Ο Γερμανός πρέπει να έδωσε ίσα με τρία έτοιμα γκολ στους συμπαίκτες του, αλλά οι Φορτούνης (16') και στον Καρίμ (47', 56') δεν μετέτρεψαν σε γκολ τις πάσες “πάρε – βάλε”. Του πιστώνεται και η σέντρα στον Ένγκελς στη φάση του 37', αλλά και όλος ο πανικός που προκαλούσε στην άμυνα της “Ελαφράς Ταξιαρχίας” όποτε έπαιρνε την μπάλα στα πόδια του. Έκανε και τα σουτάκια του έξω από την περιοχή και σίγουρα μπαίνοντας στα αποδυτήρια θα έχει να λέει ότι τουλάχιστον κατέθεσε την ψυχή του στην Ριζούπολη.

ΑΝΣΑΡΙΦΑΡΝΤ: Από τον Καρίμ ξεκινούσε η πίεση προς την άμυνα του Απόλλωνα, είχε τις φάσεις να χριστεί σκόρερ όπως στο 47' με την εκπληκτική επέμβαση του Χουάντερσον, έτρεξε αρκετά, αλλά οι προσπάθειές του ήταν ημιτελείς. Κανείς δεν μπορεί ωστόσο να τον κατηγορήσει ότι ήταν αδιάφορος. Το αντίθετο... Απλώς δεν του βγήκαν οι φάσεις.

XATZIΣΑΦΙ: Όχι πολλά πράγματα ο Ιρανός. Αν εξαιρεθούν δυο-τρεις κοφτές σέντρες που δεν βρήκαν και συμπαίκτη του, τίποτα άλλο δεν είχε να επιδείξει.

ΒΡΟΥΣΑΪ: Έδωσε ρυθμό, έδωσε τρεξίματα, έδωσε ό,τι μπορούσε ο Μάριος, χωνόταν συνεχώς στην περιοχή, είχε και το σουτ δευτερόλεπτα πριν το καθαρό πέναλτι του Κοντοέ και σίγουρα ο Κόντης θα έμεινε ευχαριστημένος από την παρουσία του μικρού.

ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ: Πέρασε στη θέση του Ρομαό, χρησιμοποιήθηκε στα χαφ, έκανε τις μπούκες του από τον άξονα, αναστάτωσε σε ορισμένες στιγμές την άμυνα του Απόλλωνα με κάποιες ενέργειές του, όμως οι προσπάθειές του δεν είχαν θετικό αποτέλεσμα.