Ολυμπιακός: Η Τότεναμ έφυγε, ο Παναθηναϊκός έρχεται...

Όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο «Καραϊσκάκης» το βράδυ της Τετάρτης έζησαν μια νύχτα μαγική, ένα βράδυ από αυτά που οι γονείς θα διηγούνται στα παιδιά τους διατρανώνοντας το μεγαλείο του Θρύλου. 

Ολυμπιακός: Η Τότεναμ έφυγε, ο Παναθηναϊκός έρχεται...

Δεν θυμάμαι πολλές ελληνικές ομάδες που συμμετείχαν στα κύπελλα Ευρώπης που θα μπορούσαν να επιστρέψουν έτσι από το 0-2 σε έναν αγώνα με ομάδα του βεληνεκούς της Τότεναμ.

Οι Λονδρέζοι κόντρα στη ροή του αγώνα βρήκαν δύο εύκολα γκολ, ένα από το απερίσκεπτο πέναλτι του Μεριά κι ένα από μια λάθος πάσα του Ομάρ που έβγαλε τον Μόουρα φάτσα με το τέρμα.

Κι όμως, οι ποδοσφαιριστές του Μαρτίνς υπερέβαλαν εαυτούς, μπήκαν ξανά στον αγώνα με το γκολ του Ποντένσε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και κατάφεραν να ισοφαρίσουν χάρη στο πάθος και την αγωνιστική διάθεση που επέδειξαν.

Σε έναν τέτοιο αγώνα δεν υπάρχουν διακριθέντες και ποδοσφαιριστές που υστέρησαν. Όλη η ομάδα έδωσε το 100% των δυνατοτήτων της προκειμένου να μην ηττηθεί από τη φιναλίστ του περσινού Champions League η οποία σε κάποια διαστήματα δεν δικαιολογούσε αυτό της τον τίτλο.

Μπορεί να έγιναν κάποια ατομικά λάθη από ποδοσφαιριστές, όμως σε ένα τέτοιο επίπεδο αυτό είναι φυσιολογικό, ειδικά όταν ο αντίπαλος διαθέτει ποδοσφαιριστές Παγκόσμιας κλάσης οι οποίοι δεν θα περνούσαν ποτέ από τη χώρα μας για χάρη κάποιας ελληνικής ομάδας. Είναι άδικο λοιπόν να ρίχνουμε ευθύνες σε κάποιον παίκτη.

Από εκεί και πέρα, ο αγώνας με την Τότεναμ πέρασε. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν ένα θετικό αποτέλεσμα σε ένα από τα πιο δύσκολα ματς της φετινής χρονιάς, όμως δεν θα πρέπει να μείνουν εκεί. Οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς έχουν μπροστά τους ένα κομβικό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και από σήμερα κιόλας θα πρέπει να επικεντρωθούν σε αυτό χωρίς να επαναπαυθούν.

Μπορεί οι «πράσινοι» να μην βρίσκονται στο καλύτερό τους φεγγάρι, μπορεί να έχουν πάρα πολλά αγωνιστικά προβλήματα, ωστόσο δεν παύουν να είναι ο μεγάλος αντίπαλος του Ολυμπιακού στις εγχώριες διοργανώσεις.

Πέραν τούτου, οι «πράσινοι» γνωρίζουν καλά ότι με ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον Ολυμπιακό θα αντιστρέψουν το εις βάρος τους κλίμα που έχει δημιουργηθεί από τις μέχρι τώρα εμφανίσεις. Αυτό θα πρέπει να το σκεφτούν καλά στον Πειραιά και να μην επιτρέψουν στον «αιώνιο» αντίπαλο να σκεφτεί ότι μπορεί να φύγει με κάτι καλό από το ΟΑΚΑ.

Η ομάδα του Μαρτίνς έχει αποδείξει ότι διαθέτει τη σοβαρότητα που χρειάζεται ώστε να πρωταγωνιστεί τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη. Την Κυριακή θα πρέπει να επιβεβαιώσει ότι βρίσκεται ένα σκαλοπάτι ψηλότερα από τους αντιπάλους της και μάλιστα κόντρα στον κύριο ανταγωνιστή της.

Η Τότεναμ ήταν το πιο δυνατό φετινό τεστ του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» το πέρασαν με επιτυχία. Πλέον, σειρά έχει ο Παναθηναϊκός. Οι Πειραιώτες πήραν μια γεύση από τον κόσμο τους μετά το τέλος του αγώνα με τους Spurs για το τι πρέπει να κάνουν. Αν είναι σοβαροί και προσγειωμένοι, δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Όμως για να συμβεί αυτό θα πρέπει να φύγει από το μυαλό τους η πρεμιέρα του Champions League...