Ο Παναιτωλικός κάνει όνειρα Ευρώπης

Ο Παναιτωλικός πήρε τη νίκη κόντρα στη Λαμία με 1-0 στο Αγρίνιο, η οποία δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα την παραμονή της. 

Ο Παναιτωλικός κάνει όνειρα Ευρώπης

Το πέναλτι του Βλάντ Μοράρ ήταν αυτό που καθόρισε τη αναμέτρηση Παναιτωλικού και Λαμίας, η οποία μπήκε σε μπελάδες, αφού δεν έχει εξασφαλίσει μαθηματικά την παραμονή της. Αντίθετα, η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα με αυτή τη νίκη μένει ζωντανή στο κηνύγι της πέμπτης θέσης.

Ο Παναιτωλικός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και κυνήγησε το γκολ, αλλά η Λαμία αμύνθηκε σωστά για να κρατήσει το μηδέν. Οι φιλοξενούμενοι αδυνατούσαν να κρατήσουν την κατοχή και να δημιουργήσουν επιθετικά, αλλά στο ανασταλτικό κομμάτι, έκλεισαν αποτελεσματικά τους διαδρόμους στους αντιπάλους τους.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν για να φτάσουν στο γκολ. Στο 53' του σουτ του Φάρλεϊ Ρόσα βρήκε δοκάρι της εστίας του Παπαδόπουλου.Ο Μπάμπης Τεννές τοποθέτησε στην κορυφή της επίθεσης τον Τσούκαλο με την πρόθεση να παίξουν πλήρως αμυντικά. Τελικά, η ομάδα του Τραϊνού Δέλλα προηγήθηκε στο 75' μετά από εκτέλεση πέναλτι του Μοράρ. Ο Ντίας ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Ασίγκμπα και ο διαιτητής καταλόγισε την εσχάτη των ποινών. Oι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με παίκτη λιγότερο, αφού στις καθυστερήσεις ο Ασίγκμπα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη.

Με μια ματιά

Παναιτωλικός - Λαμία 1-0

ΓΗΠΕΔΟ: Παναιτωλικού

ΓΚΟΛ: 75' Μοράρ (πεν.)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)

ΒΟΗΘΟΙ: Γεώργιος Παλαμίδας (Λακωνίας), Άγγελος Πήττας (Ηλείας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 19' Ασίγκμπα, 33' Μπουλούλης, 50' Άντρονικ, 79' Τσούκαλος

ΚΟΚΚΙΝΗ: 90'+1' Ασίγκμπα

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Δέλλας): Κυριακίδης, Μιχάι, Άργκους, Μαρινάκης, Ρότσα (70' Κλέσιο), Τσοκάνης, Μοράρ, Ντίας, Ρόσα (90' Χαντάκιας), Μάζουρεκ, Μπράβο.

ΛΑΜΙΑ (Τεννές): Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος (77' Φράγκος), Παντελιάδης, Μπεν Τζεμιά, Κουκόλης, Ασίγκμπα, Ριβέρα, Μπουλούλης-Τσαπρούνης, Μπούντνικ (57' Κουτρομάνος), Τσούκαλος, Μπλάζιτς (27' λ. τρ. Άντρονικ).

Με μια ματιά

Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΓΙΑΤΙ... εξαρχής πίεσε για να ανοίξει το σκορ και δημιούργησε ευκαιρίες.

Η ΛΑΜΙΑ ΕΧΑΣΕ ΓΙΑΤΙ... στόχος της ήταν μόνο να κρατήσει το μηδέν. Ακόμα και όταν δέχθηκε το γκολ, παρέμεινε παθητική.