Του βγήκε η ψυχή αλλά έκανε το καθήκον του

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κάμψει με δυσκολία την αντίσταση της αξιόμαχης Ξάνθης που προηγήθηκε στο 16' όμως στο δεύτερο ημίχρονο δε φάνηκε ικανή να πετύχει την έκπληξη στο γήπεδο της Τούμπας και έχασε με 2-1. 

Του βγήκε η ψυχή αλλά έκανε το καθήκον του

Το πρώτο ημίχρονο μπορεί να ανήκε στον ΠΑΟΚ που είχε την κυριαρχία στον αγωνιστικό χώρο και ήταν η ομάδα που ζητούσε πιο έντινα το γκολ, όμως η Ξάνθη ήταν αυτή που κατάφερε να στείλει τη μπάλα στο πλεκτό και να βάλει σε περιπέτειες τον δικέφαλο του βορρά.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο «ζεστοί» πάντως στον αγώνα και είχαν την πρώτη καλή ευκαιρία να προηγηθούν στο 3ο λεπτό με τον Κάστρο, όμως ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ με διπλή απόκρουση απεσώβησε το γκολ. Στη συνέχεια ο Κάστρο άνοιξε το σκορ, όμως είχε προηγηθεί φάουλ του στον Αζεβέδο και το τέρμα ακυρώθηκε.

Στο 16ο λεπτό όμως το σενάριο αντιστράφηκε και ο Πασχαλάκης από ήρωας έγινε μοιραίος. Ένα λάθος του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ έδωσε την ευκαιρία στην Ξάνθη να κάνει το 0-1 με τον Γέντρικσεν και το παιχνίδι πήρε φωτιά.

Ο ΠΑΟΚ βγήκε μαζικά στην επίθεση για την ισοφάριση όμως ο Ζίβκοβιτς όποτε χρειάστηκε επενέβη και κράτησε το μηδέν στην άμυνα μέχρι το ημίχρονο, στέλνοντας τους γηπεδούχους στα αποδυτήρια κυριευμένους από το άγχος!

Το δεύτερο μέρος ωστόσο κύλησε εντελώς διαφορετικά. Ο ΠΑΟΚ διατήρησε την υπεροχή που είχε στον αγώνα και έφτασε στην ανατροπή αφού αρχικά ο Μπίσεσβαρ ισοφάρισε στο 68' ενώ το τελικό 2-1 διαμόρφωσε στο 88' ο Κουλούρης. Μάλιστ οι δύο ποδοσφαιριστές είχαν περάσει στον αγώνα ως αλλαγές, γεγονός που δικαίωσε τον Λουτσέσκου για τις επιλογές του.

Η μικρογραφία

ΠΑΟΚ - Ξάνθη 2-1

ΓΗΠΕΔΟ: Τούμπας

ΓΚΟΛ: 68' Μπίσεσβαρ, 85' Κουλούρης / 16' Γέντρισεκ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αριστείδης Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)

ΒΟΗΘΟΙ: Εμμανουήλ Βλάσσης (Λασιθίου), Σπύρος Βασιλόπουλος (Έβρου)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 28' Βαρέλα, 50' Κρέσπο, 83' Πρίγιοβιτς / 16' Κάστρο, 29' Τζουρίτσκοβιτς, 45' Σιλά

ΚΟΚΚΙΝΗ: -

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο, Αζεβέδο, Κάνιας, Μαουρίσιο, Ελ Καντουρί, Κάμπος, Λημνιός, Πρίγιοβιτς.

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Σβάρνας, Φλίσκας, Σιλά, Καμαρά, Λουσέρο, Φασίδης, Γέντριτσεκ, Ντουρίτσκοβιτς, Κάστρο.